ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fikret_sahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2010 22:41
Son Ziyaret:
26 Haziran 2014 17:03
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fikret Sahin
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fikret Sahin
Bursa

SON 10 MESAJI

Hi-fin kılıçlarım ( Yeni resimler eklendi)
Tebrikler!... 
Gercekten muhtesem canlilariniz var. 
Bu aralar benim de aklimi kemiren ''Fantom Aykilic'' cinsinden bir bulursam Bursa taraflarinda hic kacirmadan temin edecegim. bitki tecrubem zaten var... 100lt lik tankimi tekrar kurup, bitkili fantom aykilic tanki yapmak istiyorum... insallah olur. 
En Hassas Balık?
[QUOTE=Saussure] Bu tür su hazırlama durumlarında en hassas değil en dayanıklı balıklar seçilir. 

"hassas, ucuz, kolay bulunabilen" lafınız gerçekten hiç hoş değil. 
[/QUOTE]

Katiliyorum... ve ilave etmek istiyorum. 

bakilacak baligin yasam sartlarini ogrenip test kitleri ile degerleri ogenmek yerine, ucuz bir balik atip olmesse pahali balik atarim mantigi bana cok ters geldi... bence akvaristlige yakismaz.  Bu hatayi ben de yapmistim zamaninda... ama sonra cok pisman oldum ve kendime ben akvaristligi pahali balik bakmak mi zannediyorum diye defalarca sordum kendime... zaten canlilarimizi yeterince ufak tanklarin icinde uzuyoruz... en ucuzu da olsa hic bir canli olmeyi hak etmiyor, hele de bir akvarist tarafindan. 

yazilarim caninizi siktiysa, uzgunum, kusura bakmayin ama kendimi yazmaktan tutamadim. 
Baliklar ile ilgili faydali bir kaynak (Eheim sistesinden)
Merhabalar;
Eheim'in web sitesinde bazi arastirmalar yaparken, baliklar ile ilgili faydali bir kaynak gordum... belki aramizda bilenler de vardir, ama yine de paylasmak istedim.
Site ingilizce olarak duzenlenmis haliyle, fakat asagida linkini verdigim sayfada bilgi sahibi olmak icin cokta ingilizce bilmeye gerek yok diye dusunuyorun, baliklarin gorselleri de var... PH, GH terimlerini zaten turkcede de bu sekilde kullaniliyor, balik irkina gore bakilmasi gerekilen tank buyuklukleri de cm olarak verilmis. yani bilgi sahibi olmak isteyen arkadaslara faydali olabilir.  
Linki asagida veriyorum.


iyi gunler. 


http://www.eheim.com/en_GB/plants-app

bu link de akvaryum bitkileri ile ilgili...
Garra Rufa (Kangal Balığı) En iyi yosun yiyicidir...
Merhabalar;
Garra Rufa'lar henuz akvaryumculara gelmedi mi? Bursa'da veya civarinda satis yapan bildiginiz yerler var mi arkadaslar?
Bu baligi tankimda cok merak ediyorum. umarim bulabilirim.
el yapımı soğutucu bu fikir tutar mı
[QUOTE=körkene] Ben reno 12 (toros) kalorifer iç radyatörü ve 2 adet çıkma pc power fanı kullandım,radyatör çok cici ve tam 2 fan oturmakta arka yüzüne,üstte kutu şeklinde bir filitrem var kafa motorundan çıkan hortumu radyatöre girdim ve çıkışıda yine filitreye yaptım yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyorum ve kıbrıs sıcağında bu kadar verim alacağımı bende ummamıştım,2 fan açıkken 6-7 derece su sıcaklığı düşüyor.Yalnız şunuda belirteyim ben radyatör sistemini akvaryum dolabının arkasında evimin serin kalan bir kısmına koydum hiç güneş görmüyor,bahsettiğim radyatörü bu linkten temin edebilirsiniz
http://www.yedekparcabul.com/urun/renault-9--94-96--kalorifer-radyatoru_409882.aspx?CatID=23179
[/QUOTE]
 
Merhabalar;
Yorumunuzda bu sistemi yaptiginizi ve kullandiginizi soyluyorsunuz. Tarihe gore gectigimiz yaz...
Benim merak ettigim; bu sistemden sonra tankinizdaki canlilarda olen oldu mu? (bitki veya balik) veya olumsuz bir durum ile karsilastiniz mi? Su bakimdan soruyorum, (anladigim kadariyla) akvaryum suyunuzu aluminyum radyatorun icinden geciriyorsunuz, ve sistemde su aluminyum ile temas halinde. Gerce cogu forum sitelerinde aluminyum suya pek salinim yapmaz diyen arkadaslar mevcut ama ben bu sistemi kullanan arkadasin agzindan, yani birinci agizdan sonuclari duymak istedim.
 
:) konu baya eski ama umarim cevap gelir (: 
 
6500K Ledli Reflektorlu Spot Ampul
Merhabalar;
gecen hafta bitkili tankimdaki karideslerin yavrulayacagini anladiktan sonra sehpanin icine ufak bir nano bitkili tank kurdum, oraya da karisik olarak bir miktar bitkilerden ekledim (Moss, Hirsuta, Saz, Sessiflora), hem karidesleri uretecegim hem de bitkilerin gelismesini saglayacagim.
Tabana sadece 3-4 kg civarinda Hagen siyah quartz kum yaydim, altina 2 Sera tablet gubre, seramik difuzorle CO2 veriyorum orayada (saniye de 2 kabarcik). icine de 1 erkek 2 disi kiraz karides attim.
Su degerleri 27 derece sicaklik ve haftalik %25 su degisimi yapacagim. Tanka gunde 8 saat isik veriyorum. diger zamanlar ful karanlikta, sehpa icinde oldugu icin.
 
Benim en cok kafama takilan isiklandirma, ufak tanklarin en buyuk sorunu herhalde bu isiklandirma konusu. Dun aksam Bauhaus'da ampullere baktim ve bir ampul cok dikkatimi cekti, MEGAMAN BR2911 GU10 Reflector tipi ledli spot ampul, kalwin degeri 6500K, Daylight tipinde, bu kalwin degerini gorunce bitkiliye gider dedim aldim. fiyatida 21TL di. direk 220V'a takiliyor, starter yuvasina oturacak bir tipi var oyle kullaniliyor.
11W'lik enerji tuketimi ile 60W'lik bir isiklandirma sagliyor. diger degerleri icin de bu linkten bakabilirsiniz http://www.megaman.cc/products/cfl/reflector-series/BR2911 Bu markayi da Bauhaus'da reyonda calisan gorevli dunyanin en buyuk lambaci firmalarindan :) birisi dedi :) nedense inanasim geldi :)
Ben 1 haftadir tankta Philips marka 2700K'lik sari renkli reflektorlu led ampul kullaniyordum ve bitkilerde sanki daha bir dirilesme oldu, bilhassa sessiflora yukari dogru dikildi sanki. 
Simdi de bu Megaman 6500K'lik Reflektorlu Powerlens ledli ampulden sonra neler olacak cok merak ediyorum.
Simdiye kadar bir tecrubesi olan var mi?
ve eger nano tankta bu 6500K'lik ledli ampulle verim alabilirsem, buyuk tanka da 4lu bir grup yapip takarim diye planliyorum.
 
Siz de dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
herkese ISIL ISIL saglikli tanklar :)
 
100lt Bitkili Tankim - Yorumlarinizi bekliyorum :)
[QUOTE=Just_A_Genc] Fikret kardeşim tankınız çok güzel iyi balıklar dilerim.O kaya iwagumi akvaryum tasarımında kulanılan kayalardan yanlış görmediysem.Bende 2 tane almıştım tanka eklememle yosunlanma başlamıştı.Bazı bitkilerimde kahve rengi alg başlamıştı.Salınım testi yapmadan koymuştum.Belkide başka sepepten olmuştur diyecem ama çıkardıktan sonra düzeldi.
 
Sağlıklı ve bol bitkili tanklar dileğiyle.
[/QUOTE]
 
Ben bu tasi akvaryumcu arkadasin, tankindan cikarttirdim, biraz da istemeyerek satti diyebilirim (yine de Allah Razi olsun Bahadir'dan). Fakat bu dediginizi dikkate alacagi, gozlemleyeyim bakayim ne olacak.
Tesekkurler.


[QUOTE=semiho]Tabanda ki bitkiler geliştikten sonra çok güzel olacağını düşünüyorum. Umarım o halinide görebiliriz.
[/QUOTE]
 
Ben de su tabanin gelismesini bekliyorum. elbette ilerleyen gunlerde fotolar eklenecek. Sabirla bekliyorum :)


[QUOTE=TahaArif]Sağ tarafı biraz elden geçirmenizi tavsiye ederim.Diğer kısımlarda pek sorun yok gibi...Tebrik ederim.[/QUOTE]
 
oncelikle tesekkurler, sag taraf dediginiz gibi biraz daginik gozukuyor, ama sebebi belli, orada bir obek saz bitkisi var ve arkadasima verilecek. onun akvaryum duzenlemesini bekliyorum. yani kalici degiller. bu hafta cikacak insallah.
100lt Bitkili Tankim - Yorumlarinizi bekliyorum :)
Fotograf:


Boyut (cm): 80X30X45 Bombeli
Kapasite (litre):100lt
Canlılar: Baliklar:1 adet Sari Aymonieri, 9 adet Sae (Siamese Algae Eater), 3 adet kiraz karides, 2 adet kaplan ve 1 adet zebra salyangoz, Bitkiler: taban bitkisi olarak Marsilia Hirsuta
ufak bir kok ve ustunde moss, (zamanla agac gorunumu vermeye calisacagim)
Bir miktar Sessiflora ve Saz bitkisi.
Akgun Bey'in hediye ettigi iki cesit daha bitki var ama isimlerini bilmiyorum, kusura bakmayin.


Malzemeler: Seramik difuzorlu tuplu komple CO2 sistem.
Eheim 2213 dis filtre ve Atman marka makul bir istici
ODYSSEA marka CF36W tipinde 2 adet power compact ampullu bir armatur ve Osram balast.


Akvaryum Bakımı: haftalik %25 su deyisimi (1 haftalik dinlenmis su ile), 2 haftada bir 20ml Prodac Nutron Ferro sivi gubre, ilk kurulumda 5 adet kapsul gubre Sera Florenette A marka, bundan sonra ayda bir 1 kapsul dusunuyorum.

Kullanılan Yemler: Henuz 1 kere yem verdim baliklara ama yemediler bile, bitkiler uzerinden geciniyorlar galiba :)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Prodac Nutron Ferro + Sera Florenette A + CO2
Merhaba Arkadaslar;
Bu siteye yaklasik 2-3 ay once uye oldum, bitkili tanklari gore gore ben de bitkili tanka gecis yapmak istedim. 
Resimlerde gordugunuz tankimi 1 aylik bir surecten sonra, yani 1 ay once suyu ekledim ve sistemi calistirmaya basladim, ardindan Carsamba gunu bitkilerim gelince bitkileri ve baliklari ekledim, simdilik biraz karisik bir goruntu var ama zamanla daha iyi olacak insallah :)
Bitkilerimi bu sitede Akgun Cem nickli arkadastan/abiden satin aldim. Akgun Bey'e ayrica tesekkur ederim, makul bir fiyata kargoyla sagsalim elime ulastirdi.
simdiye kadar 3 yildir resif - Tuzlu su tanki ile meskul oldum, hic bitki tankim olmamisti. ilk defa giristim bu ise, umarim basaririm. bitkili tankta en onemli seyler gubre katkilar ve CO2 diye ogrendim net ortamindan, ben de CO2 tuplu sistemle tanka CO2 veriyorum, saniyede 2 kavarcik, Gece 24:00'den sabah 08:00'e kadar kapali, seramik bir difuzorle veriyorum. simdilik 5 kapsul gubre ekledim, 15 gunde bir 20ml sivi gubre ekliyorum, haftalik %25 su degisimi yapiyorum, su sicakligi 26 derecede sabit, PH  6,5 civarinda. Tum veriler uygun gozukuyor, tek kafama takilan isiklandirma sistemim, 2 adet 36W'lik power compact ampullu bir armaturum var. Tuzlu Su tankimdan kalmisti, onu kullandim. tuzlu su da isimi gordu, bitkide de ayni isi gorur diye dusundum, bir onu degistirmedim.
Hedefim; tabani komple Marsilia Hirsuta ile kaplamak istiyorum. sag taraftaki kokun ustunu de moss'la agac gorunumu vermek, ve yanlari - arkalari uzun dalli bitkilerle suslemek istiyorum. Balik olarak baska balik eklemek istemiyorum.
 
Veriler-ekipmanlar ve dusuncelerim bu sekilde, basaracagima inaniyorum ama yine de tecrubesiz biri olarak icimde kusku yokta degil hani :) sizlerin de tecrubelerinizi ve fikirlerinizi duymak beni mutlu edecektir. eger soylemek istediginiz veya elestirmek istediginiz bir nokta varsa, iyi-kotu butun cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
 
Saygilar.  


Bu arada fotograflar cok iyi degil, telefonla bu kadar oldu. duzgun bir makine alinca daha iyi fotolar ekleyecegim.
Akvaryum.com'a Özel Hesap Makinası!
Gercekten faydali bir uygulama olmus. Emegi gecen herkese gonulden tesekkurler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba Arkadaslar;
Ben foruma Bursa'dan katiliyorum. yaklasik olarak 7-8 yildir 100lt lik bir tatli su tankim var. ve bu yakinlarda artik tuzlu su tankina donus yapmayi planliyorum.
 
site yoneticilerine bir mesajim olacak.
ilk olarak bu siteye giris amacim, satiliklar bolumunden kendime ve butceme uygun tuzlu su malzemeleri bulmak idi. ama sitenin bir sarti oldugunu ogrendim; belirli bir sure ve belirli bir sayida mesaj yazildiktan sonra buna izin veriliyormus.
kac adet mesaj yazmam gerekiyor? bu konuda bilgi verebilirmisiniz?  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.