6500K Ledli Reflektorlu Spot Ampul


fikret_sahinÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2010
İl: Bursa
Mesaj: 10
fikret_sahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 00:19
Merhabalar;
gecen hafta bitkili tankimdaki karideslerin yavrulayacagini anladiktan sonra sehpanin icine ufak bir nano bitkili tank kurdum, oraya da karisik olarak bir miktar bitkilerden ekledim (Moss, Hirsuta, Saz, Sessiflora), hem karidesleri uretecegim hem de bitkilerin gelismesini saglayacagim.
Tabana sadece 3-4 kg civarinda Hagen siyah quartz kum yaydim, altina 2 Sera tablet gubre, seramik difuzorle CO2 veriyorum orayada (saniye de 2 kabarcik). icine de 1 erkek 2 disi kiraz karides attim.
Su degerleri 27 derece sicaklik ve haftalik %25 su degisimi yapacagim. Tanka gunde 8 saat isik veriyorum. diger zamanlar ful karanlikta, sehpa icinde oldugu icin.
 
Benim en cok kafama takilan isiklandirma, ufak tanklarin en buyuk sorunu herhalde bu isiklandirma konusu. Dun aksam Bauhaus'da ampullere baktim ve bir ampul cok dikkatimi cekti, MEGAMAN BR2911 GU10 Reflector tipi ledli spot ampul, kalwin degeri 6500K, Daylight tipinde, bu kalwin degerini gorunce bitkiliye gider dedim aldim. fiyatida 21TL di. direk 220V'a takiliyor, starter yuvasina oturacak bir tipi var oyle kullaniliyor.
11W'lik enerji tuketimi ile 60W'lik bir isiklandirma sagliyor. diger degerleri icin de bu linkten bakabilirsiniz http://www.megaman.cc/products/cfl/reflector-series/BR2911 Bu markayi da Bauhaus'da reyonda calisan gorevli dunyanin en buyuk lambaci firmalarindan :) birisi dedi :) nedense inanasim geldi :)
Ben 1 haftadir tankta Philips marka 2700K'lik sari renkli reflektorlu led ampul kullaniyordum ve bitkilerde sanki daha bir dirilesme oldu, bilhassa sessiflora yukari dogru dikildi sanki. 
Simdi de bu Megaman 6500K'lik Reflektorlu Powerlens ledli ampulden sonra neler olacak cok merak ediyorum.
Simdiye kadar bir tecrubesi olan var mi?
ve eger nano tankta bu 6500K'lik ledli ampulle verim alabilirsem, buyuk tanka da 4lu bir grup yapip takarim diye planliyorum.
 
Siz de dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
herkese ISIL ISIL saglikli tanklar :)
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir