ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Americans
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2010 23:20
Son Ziyaret:
11 Mart 2019 09:05
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk hızarcı
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Alligator Snapping Turtle bakımı ve nereden bulabilirim.
Arkadaşlar herkese merhaba;
Alligator snapping turtle hakkında genel geçer bilgiler mevcut,fakat daha detaylı ve tecrube ile elde edilmiş bilgilere ulaşılamıyor.Forumda Snapping Turtle besleyen arkadaşklar var mı ? varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok güzel olur.

Ve nereden alligator snapping turtle temin edebilirim.Bilgisi olanların yardımcı olmasını istiyorum.
Saygılar.
Dovii, Zonatum, Trimac, Haitiensis, Fredy ve Diğerleri
Vakit buldukça baktığım nadir başlıklardan birisi ve buna değiyor.bu hızlı gelişim ve yavrulama süreci senin kadar bizide sevindiriyor cenk abi. Sağlıklı bir şekilde yavruların büyüyüp akvaryumlarımızda yüzmesi dileği ile.
Uaru Amphiacanthoides Ve Geophagus Red Head Tapajos Akvaryumu
Köksal abi çok haklısın rotkeile yoğunlaşmam lazım fakat olmuyor dişim yumurta toplayamıyor.en kötü forumdan bir arkadaşa verip dişinin form tutmasını sağlamak istiyorum daha sonra erkekle bir araya gelince daha verimli olabilir.Redler çok iyi gidiyor dişi serpildi kendini baya toparladı 1-2 aya yumurta dökerler diye tahmin ediyorum :)

Normalde yavrudan büyüttüğüm balıklardan yavru almam ve eş çıkarmam daha kolay oluyor.Bu yüzden maltepe ye gidip rotkeil yavrusu getirmeyi düşündüm ne yazık ki bu haftaki listede mevcut değilmiş kısmetse iler ki haftalarda tekrar ve tekrar deneyeceğim :) İzmirden bir arkadaşda çift buldum en kötü onun dişi ile bir durumlar olacak :)

Murat bey çok teşekkürler elimden geleni yapmaya çalışıyorum,fırsat buldukçada balıkları paylaşmaya çalışacağım .
Uaru Amphiacanthoides Ve Geophagus Red Head Tapajos Akvaryumu
Teşekkürler Murat bey. Malesef uaruları ve geopları elimden çıkardım. Şuan elimde Rotkeil çift,Red severum Çift ve Gold severum Çift mevcut.
Şuan gold severumlar yumurtalarına bakmakla uğraşıyorlar :)
Yakında Severumlarım diye bir ayrı sayfada tanıtım yapabilirim .
İşte Amerikan Rüyası
Cenk abi süper ötesi bir balık olmuş geliştikçe dahada güzelleşeceğine eminim.
Uaru Amphiacanthoides Ve Geophagus Red Head Tapajos Akvaryumu
Uarularda ve RH lerde sayı azaltımayı seçtim.1 çift RH ve  5 adet(3dişi,1erkek) bıraktım.Akvaryum nüfusunun tanka çok fazla gelmesi beni buna itti :) Şuan da akvaryumda başka tür olarak 1 çift Rotkeil,3 adet argentea ve 4 adet tetrazon bulunuyor.En yakın zamanda argentealarıda elimden çıkardım mı istediğim popilasyona ulaşmış olacağım.Şuan için akvaryumun en baskını Uarular.Rotkeil erkeğini(20 cm) bile ekarte etmiş bulunuyorlar.Yem yerken Uarular sayesinde akvaryum savaş alanına dönüyor her seferinde.Dişi yapısı ve çene gücü olarak Uarular inanılmaz canlılar kütük kemirişleri ve yeri geldiğinde elimi ısırmaları bunu destekler nitelikte :D Şuan için küçük olmalarına rağmen uarularda çiftleşme belirtileri başladı gibi en alt fotodaki orange sp. varyetesi olan alfa erkek dişiye kur yapıp gözlerindeki haleleri çıkarmadan duramıyor.Neredeyse herzaman birlikte vakit geçiriyorlar.3 aya kalmaz yumurta dökmeye başlarlar diye tahmin ediyorum.Rotkeil çiftim biraz yavaş kaldılar yumurtlama konusunda.Daha önceleri yavru vermiş bir çift olmalarına rağmen dişi baya isteksiz davranıyor son zamanlarda fakat erkek 1 dakika bile peşini bırakmıyor.RHlerde de kur yapmalar başladı gibi .Mutlu sona yakında ulaşacağım gibi duruyor :D
Resimlere geçelim;

Tankın genel görünümü
 

 Red Headlerim baskın olanı dişi olana her zaman kur yapıyor . 



Erkek olarak tahmin ettiğim RH;

Dişi olarak tahmin ettiğim RH;


Uarularım;





 

Alfa Uarunun fotoğrafları ;


Americans2012-03-21 00:33:52
Uaru Amphiacanthoides Ve Geophagus Red Head Tapajos Akvaryumu
Kusura bakmayın vakit bulamadığım için hala fotoğrafları ekleyemedim.En yakın zamanda Bilgiler ve fotoğraflar ile tanıtıma kaldığım yerden devam edeceğim.  enginkoc342012-05-21 14:11:27
İşte Amerikan Rüyası
Köksal abi;
ilk partiden aldım 12 adet,en küçük balık 9 cm kadar ,genel olarak haftada 200-250 lt su değiştiriyorum direk çeşme suyundan akvaryuma koyuyorum.Yem olarak ilk 2 ay boyunca neredeyse her gün canlı yem verdim(kankurdu).Canlı yem dışında sera flora,discus ,tetra rubin,discus ve pro vegatable ve bazı tablet yemlerden veriyorum.Akvaryumda balık sayısı arttığından beri büyümeleri yavaşladı 1 aydır falan.Bendeki küçük olanların ise genel olarak dişi olduğunu görüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.