ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AralCa
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2006 16:04
Son Ziyaret:
03 Şubat 2024 15:03
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ARAL
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1962
Yaş:
61
İl:
Antalya
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ARAL Doğru kararlar tecrübe ile gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur !

SON 10 MESAJI

Bitkili Fanus Kurulumu
Elinize, emeğinize sağlık. Küçük bir fanusa hayat vermişsiniz.[:iyi:]
FLORESANA UYGUN BALAST
Cem bey,
 
Sorunun çözülmüş olmasına sevindim, sağlıklı canlılarınız olur umarım.
İyi dileklerimle...
FLORESANA UYGUN BALAST
Cem bey,
 
Verdiğim şekilde sistem çalışır merak etmeyin lambalara zararda vermez, ancak seri bağlamada bazen istediğiniz ışık şiddetini elde edemeyebilirsiniz.
Tek tek bağlamaktan kasıt yine tek balast kullanabilirsiniz, ancak çok çıkışlı olmalı, ama dediğim gibi siz şuan rahatlıkla verdiğim şekilde bağlayıp kullanabilirsiniz.
 
 Kolay gelsin,
FLORESANA UYGUN BALAST
Cem bey,
 
Bağlantı şekliniz şöyle olacak, ancak floresan lambaları seri bağlamanın çok doğru olmadığını hatırlatmakta yarar var sanırım, aslında çift çıkışlı bir balast ile tek tek bağlanması daha uygun olurdu.
 
Kolay gelsin,
Amazondan Bir Kesit Tam Gaz Devam.Yn .Res
Burak merhaba,
 
Balıkların hayırlı uğurlu olsun, ancak bitkinin ön planda olduğu akvaryumlarda diskus biraz zor değilmi? Malum birinin sevdiği rahat ettiği ısı diğeri için tehlikeli boyutlarda sayılmıyor mu?
Dilerim aralarında ki uyumu rahat sağlarsın.
 
İyi dileklerimle...
Yeni bitkili kurulum
Sayın Yılmaz,
 
Neyse sorunun beyaz benek olduğundan emin olduğunuza göre tedaviden kısa sürede yanıt alırsınız. Bence bundan sonra beyaz benekten uzak durmak önemli, bunun yoluda çok basit, ısınızı sabit bir değerde tutun ve akvaryuma hasta balık koymayın:) . Bitkilerde çürüme erime olmadıkça, gelişimin durmasını da dert etmeyin, nasılsa kökleri akvaryumunuz da, sorunu hallettikten sonra nasılsa budamaktan bıkacağınız günler tez gelir.
 
İyi dileklerimle.
Yeni bitkili kurulum
Geçmiş Olsun Sayın Yılmaz,
 
Siz balıklarınızda ki rahatsızlığın beyaz benek olduğundan emin misiniz acaba. Çünkü 30-32 derecede bu hastalık ilaç kullanmaya bile gerek kalmadan yok olur gider. Bitkili bir akvaryumda bu hastalıkla mücadele etmenin zorluğu da bu noktada başlar. Bitkilerin birçoğu için yaşam sınırı aşıldığı için ısıyı artırma zorluğu. Ama siz 34 derecelerden bahsediyorsunuz. Bence sizde beyaz benek de kalmayacak maalesef bitkide. Bu ısıya rağmen hastalık devam ediyorsa teşhisinizi gözden geçirin derim.
 
Tekrar geçmiş olsun, iyi dileklerimle...
AKVARYUMUMUN EVRİMSEL GELİŞİMİ
Salih bey merhabalar,
 
CO2'yi madem ki yetersiz miktarda üretip kullanabiliyorsunuz bu durumda en azından hava vermeyi durdursanız, CO2'niz biraz daha fazla işe yarar diye düşünüyorum.
 
İyi dileklerimle...
camdaki mevcut yosunları nasıl çıkarabili
Süresi dolmuş, kullanımdan kalkmış kredi kartları, banka kartları, kontörü tükenmiş ankesörlü telefon kartları bu algleri temizlemek için iyi bir alternatiftir.
İyi dileklerimle...
Yeni boyut 220*50*75 bitki eklendi
Kemal Bey merhabalar,
 
Öncelikle başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Akvaryumunuz konusunda arkadaşların uyarılarına uyacağınızı belirtmişsiniz, ancak anladığım kadarı ile sadece ortadan bir kayıt demişsiniz. Korkulu rüya görmemek için bence alttan ve üstten tam teşekküllü kayıt ve kuşak yapsanız iyi olur gibime geliyor. Zira su kapasiteniz azımsanmayacak boyutta olacak, camlarınızın da 8mm olduğunu düşünürsek.!!!
Tüplü sistemle birlikte bu diffüseri kullanmak bence CO2'ye vereceğiniz paraya yazık olacak demektir. Zira bu diffüser anladığım kadarıyla CO2'yi pulverize ediyor, yani gazın büyük bölümü havaya karışacak demektir. İstediğiniz verimi özellikle bu hacimde bir tank için sağlamayacaktır düşüncesindeyim.
 
İyi dileklerimle...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.