ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gokhan_Tfln
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2010 17:01
Son Ziyaret:
14 Şubat 2012 16:07
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Taflan
Doğum Tarihi:
11 Şubat 1986
Yaş:
38
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120x50x55h F0 Demasoni
100x45x45h Demasoni yavru
100x30x45h Demasoni yavru
60x20x25h Demasoni yavru

SON 10 MESAJI

Demasoni Gerçekten Harika Balık
Tamer bey akvaryumu bir arkadaşım benim için yaptı. Standardın biraz dışında ölçüleri.

Çetin bey balıkların doğurganlıkları üzerindeki etki yavrulardan mıdır bilmiyorum. Lakin 5 balığın ağzının dolması bu balıkları attıktan 2 ay sonra oldu. Anlatırken sanırım eksik anlattım önceki mesajımda kusura bakmayın. Balıkları atalı 2 ay oldu. Gayet de büyük ve sağlıklı durumdalar şu anda. 500lt civarı daha bir akvaryum alacağım kısa süre içinde. O zaman yavruları oraya aktaracağım. Yem olayını da şöyle çözdüm; gün içinde 4 defa besliyorum balıkları tamamı bitkisel karışık yemlerle (sera flora ağırlıklı), Yavrular için de nls c. formula suyun içine yemleri sokup bırakıyorum. Damızlıklarım üstte flora yerken yavrularım altta nls nin tadını çıkartıyor :)
Demasoni Diyet
Protein derken hayvansal proteinler kastediliyor. Balıkların etçil ve otçuk olarak sınıflandırılması insanların kafalarına göre yaptıkları bir ayrım değil. Balıkların sindirim kanalının uzunluğu bu ayrımı gerektirir. Hayvansal proteinin sindirimi uzun sürer. Bizde de aynısı. Et yersen yavaş sindirirsin. O yüzden demasoniyi bitkisel ağırlıklı yemle beslemenizi tavsiye ederim. Hafta sadece bir gün hayvansal protein verseniz yeterli...
Mavi Prenses kavga sorunu.
Türlerin beslenebileceği akvaryum hacimlerini öğrenmek için biraz araştırma tavsiye ederim. O hacime o kadar balık olursa kavga kaçınılmaz olur.
4gün aç bırakırsak..
4 günde bir şey olmaz. Tatilden bir gün önce öğün sayısını arttırın. 3 öğün yem veriyorsanız 5 öğün verin ama verdiğiniz yem miktarını birazcık düşürün. 4-5cm balık çok küçük bir balık değil. Zaten o boydan sonra gelişimleri daha da yavaşlayacağından bir defaya mahsus böyle bir durum olmasının çok fazla da etkisi olmayacağı kanaatindeyim. 

Ek olarak proteinli yem vermenizi tavsiye ederim. Sindirimi daha uzun sürdüğü için zamandan kazanç sağlar size. Tabi proteini de ölçülü vermek gerektiğini unutmadan.
Gokhan_Tfln2011-08-31 00:22:37
Sarı Prensesim Filtre Çıkışına Doğru Yüzüyor
Onur kardeşim.
Bahsettiğin şey bir stres belirtisi de olabilir, balığının ağzı dolu da olabilir. Benim sarı prenseslerim yavru aldıkları zaman sürekli bunu yapıyorlar. Ama stres sebebi de olabilir çünkü akıntı yönüne genelde balıklar çok yanaşmaz. Diğer balıklardan uzak durmak için bunu yapabilme ihtimali de var.
DEMASONİ 30 GÜNDÜR AĞIZDA KULUÇKADA BU NORMAL Mİ?
Yavruları kusturmanız hem yavrular için hem de anaç balık için gerekli. Balığın ölümüyle sonuçlanabilecek bir durum. O kadar süre beklemiş balığı kusturmak da gayet kolay olur. Bir kaba akvaryumdan aldığınız suyu doldurun, son balığın ağzı suyun içinde kalacak şekilde ağzını hafifce aralayın. Yavruların kendiliğinden döküldüğünü göreceksiniz. Balı su dışında fazla bekletmeyin. 10 saniye de bir biraz soluklanması için yakalama filesi içinde akvaryuma da sokabilirsiniz. Sonra kalan yavrular için yine balığın ağzını biraz aralayıp solungaçlarına hafif hafif dokunun. Kalan balıkları da salacaktır.
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Cümleten bayramınız kutlu olsun arkadaşlar. 

Demasoni hakkında bir şey söylemek istiyorum sizlere. Yaklaşık 9 aydır besliyorum demasonilerimi. Şu an yavru patlaması var elimde yaklaşık 200 kadar. Balıkları o kadar sevdim ki yavruları satamıyorum 4. akvaryumu kurdum eve :). Ana takta denemek amacıyla 20 kadar yavruyu (1-2cm boyunda) gece balıklar uykudayken saldım. Sabah gün aydınlanır aydınlanmaz takibe başladım. İlk başta büyükler kovaladılar az da olsa yavruları. Fakat şu anda o kadar memnunlar ki hallerinden. Balıkların büyümesini de gözlemliyorum diğerlerinden aşağı kalır yanları yok.

Bir de bu balığa hayran olmamın bir sebebi var. Balıkların her birinin bir karakteri var resmen. Akvaryumun içine yeni bir dekor koysam hangisinin o dekoru sahipleneceğini hangisinin o mahal için mücadele edeceğini çözebiliyorum. 

Geçen gün 5 tane demasoniyi aynı anda kusturdum kendi çocuğum olmuş gibi sevindim ki bu akvaryumda 6 tane dişi var sadece :)
Yeni tank geliyor hazırlıklar başladı
Demasoniyi o kalabalığın içine sokmamanızı tavsiye ederim. Ben 125cm boyunda akvaryumda 8 tane besliyorum onda bile kavga ediyorlar. Bir de lav kayası suyu yumuşatıyor diye tavsiye edilmiyor diye biliyorum malawilere. Ben bol mercan doldurdum tabanda da midye kırığı. Balıklar mutlu mesut yaşıyor zayiat yok.
erkek mavi prenses dipten çakıl alıp dişilerin üstüne fırlatıyor :D
Recep Bey

Öncelikle iyi bayramlar.

Şimdi bu yanıtınıza bakınca bu hobiyi uzun süredir yapmadığınızı düşünüyorum. Verdiğiniz örnekler çok güzel lakin balıktan bahsediyoruz insandan değil. O boyutlarda bir akvaryumda balıklarınızın yaşaması gerçekten büyük bir ızdırap. Balıklar doğaları gereği bölge sahiplenirler. Biz apartman hayatında da yaşayabiliyoruz, üst katımıza birisi taşındığı zaman ağzını burnunu kırmayı istemeyiz ama balıklar bunu ister. 

Beslediğiniz türü ben de uzun bir süre besledim. Çok agresif bir balıktır mavi prenses. Siz de farkındaysanız dişilere sürekli sataşıyor. O hacimde bir su balığınızın zamanla strese girmesine sebep olacaktır. Nereden mi biliyorum? Sırf küçük hacimde durduğu için dişisinin ağzını koparan bir mavi prenses sahibiydim. 

Bir de bu hobiyi yapmak istiyorsanız biraz araştırma tavsiye ederim. Akvaryumcuya gittiğinizde sırf size balık satmak için su bardağında bile yaşar abi diyenini bile görebilirsiniz. Size tavsiye balıklarınız ziyan olmadan o hacimde beslenebilecek lepistes tarzı balıklar edinmeniz. 

Bu kadar neden konuşuyorsun dersen vallahi yazık hayvanlara. Sonuçta onlarda bir can taşıyor ve canları sıkıldığında bir hava alayım diye dışarıya çıkamıyorlar :)
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Abdullah bey demasoniler discusları yiyip bitirene kadar yaşarlar sonrası zor tabi :).

Benimde iki sevdiğim tür demasoni ve discus. Fakat yaşadıkları su şartları dahil birbirine çok ters.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.