ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BAYGAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2010 23:16
Son Ziyaret:
11 Kasım 2012 15:09
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BAHRİ AYGAR
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


480 LİTRE SUMP SİSTEM AKVARYUM- 15 LİTHOBATES, 3 YUNUS, 7 SARI PRENSES, 9 İCEMAN, 4 CÜCE VATOZ 4 DANDİK VATOZ, YAVRULAR VIRRIKLAR CIRRIKLAR.

SON 10 MESAJI

Lithobates Zimbabwe Rock
Merhabalar. 2007 den bu yana lithobates besliyorum. hala da bu balığı beslemekteyim. Hobide gerçekten çok zevkli bir balık. Benim düşüncem büyük akvaryumlar her zaman güzel sonuçlar veriyor. İmkanınız varsa büyük akvaryum tercih ediniz. aşağıdaki resimler şuan 1 erkek 7 dişi olarak bakmakta olduğum balıklarım. İmparator v.b. türlerle beslenmesinde bu türlerle çiftleşerek bozulma olasılığı yüksek. kendi türlerine karşı agresif olduğunu söyleyebilirim. Özellikle erkek kendi bölgesine çağırdığı dişileri baya kovalıyor. Kafayı birine takıyor ve sürekli aynı balığı sıkıştırıyor. Bu sırada kendi türlerine karşı agresif olabiliyor. Ama bir sarı prenses o anda bölgesine bile girse hiçbişey yapmıyor. Bu çok ilginç bir özelliği bence. 2 veya daha fazla erkek varsa baskın olan renkleniyor diğeri kendini sergileyemiyor çiftleşme esnasında renkler müthiş oluyor. Kendini dişiye göstermek için yelpaze gibi açılıp bazen geri geri gidiyor bu hareketini başka balıklarda görmedim. Gözlemlerim bunlar sizede  Sağlıklı balıklar arkadaşlar.

Kücük iç filtre yapımı
(Disney İmparatorluğu”nun kurucusu Walt Disney, Miki Fare’yi kastederek “aslında herşey bir fare ilebaşladı” demişti. ) Her türlü projeye tam destek. Yapmaya cesaret etmekte bir başarıdır kanımca. 
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
İşte unutulmuş bir tür,  Lithobates.




BU MALAWİLERDEN YOK MU HİÇ?
Lithobatesler bende arkadaşlar. 
Bizim forumun gözünü seveyim.
Dostlar başka bir akvaryum hobi forumundan aynen aktarıyorum...


"falan kişi demiş ki:
Sarı prenses 5+ yıl yaşar. En azından bendeki verdiğimde 6 yaşındaydı...Tabi ki uygun akvaryum şartları süreyi belirleyen en önemli konu.
filan kişi de ona binaen demişki :
kime verdin arkadaşım ben biraz bu konulara yabancıyımda benim ciglet 1,5 yaşında göz kararı 15 cm den büyük. fakat akvaryumda erkek oranı fazla bazen sapıttıkları için erkeklerden bir kaçını vermek istiyorum bizim oradada öyle büyük akvaryumcu yok başkalarınada soramadım akvaryumcular alıyorlar mı takas yapıyorlar mı? gerçi üzülüyorum erkekler fazla rağbet görmüyor çünkü. hayvancağız alışmış akvaryuma yuvalarınıda yapmışlar sırf erkek diye ayır bir maymun ihtiyaçlı birinin eline düşerse ölür gider. buarda şaka yapmıyorum canilik olarak düşünmüyorumda çünkü hepimiz balık yiyoruz bu balıklar yeniyor mu?
alacak kimse olmassa yavrularda büyüyünce içeride karmaşa olabilir. eziyet çektireceğime yerim. ama kıyabilirmiyim bilmiyorum. "

Şimdi biraz dedikodu gibi olacak ama abi adamlar akvaryum balığını yiyecek nerdeyse. Aklınıza havale ediyorum. Tamam balık yenirde. Akvaryum balığı yenirmi be hoca. Bizim forumdakilerin gözünü seveyim. Tamam herkes çok özenli değil belki ama en azından ben hiç sarı prenses tava yapmadım abi.Kahkaha

Sonradan öğrendim bu arkadaşı yasaklamışlar. İlginç geldiği için paylaştım. Hadi afiyet olsun. Kahkaha


Tanganika'da Yeni Moda Balık Hangisi Olacak?
Bütün hobicilere iyi akşamlar dostlar. Şahsi görüşüm olarak şunları söylemek istedim; Sarı prenseslerim, yunuslarım ve lithobateslerim var.  onlarla ne akvaryumlar patlattık, ne nitratlar atlattık. :) güzel günlerimiz geçti ve hala da geçiyor. çok popüler olmuşlar olmamışlar önemli değil bence. Şimdi bizim lito popüler değilde ikola popüler bemba popüler diyelim. Öylede zaten...:)  Ben litoyu nasıl bırakıyımda gidiyim elin tanımadığım bembasını ikolasını evime alıyım :)  onlar mutlu olsun. bende mutlu oluyorum. en popüler balık, dostum lito bartez. :) bu yılda böyle sonrada böyle öncede böyleydi. Hadi iyi akşamlar dostlar.
Muhteşem bir video akvarym suyu nasıl değiştirilir
Bu hobi, bu anlatımla, bu duruşla, bu görsellikle çok ileri gider be dostlar. :) İşin şakası bu ve bu kadına ait diğer videoların tek amacı teşhir.
Baligim kayboldu(!?)
Sump sistemli bir akvaryumsa belki alt kata inmiştir. Benimkiler bazen yapıyolar. :)
Üretim Yapmak İçin Önerilerileriniz
Güzel cesaret....   hiç discus beslememiş birisi için zor bir deneyim diye düşünüyorum. Ben şuan 150*45*50 lik 20 adet akvaryumla hobihane sahibiyim. balığı sevmeyen bunun çilesine para verseniz katlanmaz diye düşünüyorum. Ama biz uzun bir zamandır para vererek bu çileye seve seve katlanıyoruz. ticari başlamak sonradan sıkıcı olabilir. ama hobi olarak başlanırda ticaretini de yapmak istenirse o zaman iş değişir. çünkü insanın sevdiği işi yapması gerçekten çok güzel. para kazanmasa bile. size başarılar diliyorum. 
Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Yaygın olarak beslenen balıklar için yöneticilerin açtığı ayrı bir alt forum oluşturulabilir. Mesela : Sarı Prenses veya Yunus :  su değerleri, yem, diğer türlere uyumluluğu, büyüme, bu güne kadar ulaştığı en büyük boy, su sertliği ve sıcaklık ihtiyacı, hastalıkları v.s. sırayla alt alta sıralanabilir. aynı şekil bilinen türdeki balıklara yapılabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.