ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
biologist55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2010 21:26
Son Ziyaret:
26 Ekim 2022 13:26
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HALIS CAKIR
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Samsun
Meslek:
Sağlık Memuru (Biyolog)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/85794.jpg[/img] HALİS ÇAKIR 05395257919

SON 10 MESAJI

AV KURDU
Bana kalırsa hiç riske girmeyin.Beyaz kurt edinin haftada bir kez verirsiniz.Güvenmediğiniz ve temizliğinden emin olmadığınız şeyleri  o canlıların yaşam alanına sokmayın hayatlarını riske atmayın derim.Tabi son karar sizin.Bizimkiler sadece tavsiye.
Zeolit
Ben de Ecocat kedi kumu almıştım geçen yıl.İyice yıkadıktan sonra dış filtrede kullandım.Berraklığına inanamadım.Benim kanaatimce temiz olduktan sonra  kullanımıda sakınca yok.
Balıklara verilebilecek meyve ve sebzeler
[QUOTE=Kaan]Merhaba onu abi güzel bir paylaşım ben bişi sormak istiyorum balıklar için ev yapımı yem yapıyoruz.Ben bitkisel bir yem yapmayı planlıyorum fakat dolap ve benzeri şeylere koymıyacağız havuç,mısır,bezelye,ıspanak,marul,salatalık içi o yulmuş bunları karıştırıp rondodan geçirsek ve güneşde kurutsak sence balıklara verilebilirmi   [/QUOTE]


B vitamini ışıkta bozulur.bazı vitaminler sıcakta bozulur.
Bence siz gölgede kurutun
Malawilere sebze ve meyve
Ben de 2 haftada bir akvaryum temizliği yapmadan 1 gün önce 2-3 yaprak marulu bir iki defa kaynar sudan geçirip balıklarıma veriyorum.bütün victorialarım marullara saldırıyor.akşama akvaryumda suyun yüzeyi yeşil kakalarla dolu oluyor :) Temizlemek biraz zahmetli oluyor ama bunu onlardan esirgemem için bir neden değil.
Mini ecza dolabı
Ben antibiyotik kullanmıyorum.Parazit için bu sitedeki arkadaşlardan öğrendiğim şekliyle Flagyl tablet kullanıyorum.Balıklardaki bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı öncelikle direkt balığın üzerine enjekte ederek daha sonra da 10-15 dk banyo yaptırarak kullandığım Mersol (nam-ı diğer Amerikan tentürdiyodu) 'ü tavsiye ederim.insandaki yaralanmalar için kullanılan Baticon ve eskiden kullanılan tentürdiyot iyot ihtiva ettiği için ciltte yanma ve tahrişlere sebep olurken mersolde bu etkiler görülmemektedir.çünkü iyot ihtiva etmez.Bundan dolayı hastalık durumlarına göre kuyruk erimesi veya kavgadan dolayı kuyruk ve yüzgeç yırtılmalarında enfeksiyon gelişeceği için bu uygulamanın yapılmasının yararlı olduğunu tecrübe ettim.Ben mersolü kendimde çocuklarımda ve balıklarımda kullanıyorum.Şiddetle tavsiye ederim.Eczanelerden temin edebilirsiniz.Etken maddesi merbromindir.

Kullanım alanları:
 -Antiseptik, Bakteriyostatik, Efekte cilt yanıkları
- Amerikan tentürdiyotu 
- Antiseptik, yara, kesik, çıban antisepsisinde. 
- Solüsyon 20/50/1000ml Antiseptik ve bakterostatik etkileri olan merbromin solüsyon cilt üzerinde tahriş edici ve yakıcı etki göstermeden kolaylıkla uygulanabilir, etkisi uzun sürer. 
- Etken maddesi civanın organik bileşiğidir. Kolay iyonize olmadığından toksik etkisi yoktur.

Endikasyon: Merbrominantiseptik, dezenfektan ve bakteriostatik özellikleri olan, tentürdiyotyerine kullanılabilen ve halk arasında Amerikan tentürdiyotu diyebilinen bir maddedir. Kesik, sıyrık ve sivilcelerde antiseptik olarak,kontamine olmuş yaralarda mikrop öldürücü olarak, lokal olarakmantar enfeksiyonlarında, ameliyatlar öncesi derinin dezenfeksiyonundakullanılır.

Kontrendikasyon: Etkin maddeye daha önce duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: Merbromin etkisi, organik madde varlığında zayıflayacağından,yaranın öncelikle bu maddeden temizlenmesi uygundur.

Yan Etkileri: Özellikle duyarlı olanlarda, uygulama alanında eritem, papüler ve veziküler erupsiyonlar gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri: Merbromin güçlü asitler, alkoloidal tuzlar, lokalanestezikler, potasyum permanganat ve iodinle geçimsizdir. Bu nedenlekombine olarak veya bu maddelerin uygulanmasından hemen sonra merbromin uygulanmamalıdır.

Hangi Balık Hayaliniz?
Ben türleri tehlikede olan ve kendi yaşam alanında nadir rastlanan victoria gölü cichlidleri beslemeyi istiyordum ve 7 aydır 3 türe sahibim.farklı 3 türe ait koloni bulsam bir akvaryum daha kurarım.
Bendeki türler :



Beslemeyi arzuladığım türler :



biologist552011-01-01 16:11:31
Artemia Nasıl Büyütülür
Hiç artemia çıkarmadım daha doğrusu gerek duymadım.Su piresi ürettim bir süre ama o da zahmetli geldi.son bir yıldır Beyaz kurt veriyorum balıklarıma ve yavrularıma da mikro kurt.hem zahmetsiz hemde fiyatı uygun.Tabi herkesin tercihi farklı.Bu benim tercihim.
yaralı bölgenin iltihaplanmaması için ne tavsiye e
Kardeşim mersol kullanabilirsiniz.Hatta kendinizde oluşan yaralar için de kullanabilirsiniz.En yakın eczaneya sorun bence.ucuz bir şey.ben kullanıyorum ve tavsiye ederim.
Basit Otomatik Yemleme Makinesi
Saat başı değil 12 saatte bir yemliyor.
Saatin Akrep kadranına takıldığı için portatif.Sökülüp takılabiliyor.Tahmini istediğiniz saat aralığında yemleyebiliyor .Geliştirilebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.