ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oj Simpson
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2009 20:39
Son Ziyaret:
15 Kasım 2017 00:15
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre yucel
Doğum Tarihi:
22 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
otomotiv
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Yücel

SON 10 MESAJI

Limon Tetra

    İyi akşamlar, yeni yaptırmış olduğum 120 45 50 ebatındaki akvaryumum için limon tetra siparişi verdim. Merak ettiğim nokta bazı tetra türleri gibi harekete odaklı bir canlımı. Lepistes, plati ve neon tetralarla besliyeceğim. Platiler yavru yeme konusunda bayağı başarılılar ve ben daha fazla lepistes yavrusu kaybetmek istemiyorum.

    Şimdiden Teşekkürler.
Betta hakkında bilgi
Teşekkür ederim Mustafa Bey.
Verdiğim akvaryum ebatında şu anda canlı doğuran karma bir akvaryum. Yeni akvaryum siparişi verdim 270 litrelik bu akvaryuma canlı doğuranlarımı alıcam. elimde olan akvaryumda şelale filtre var ve bettam için uygun bir filtre. Ebatı tekrar veriyim 60cm uzunluk 35cm en 30cm yükseklik. Bettanın nasıl bir avcı olduğunu malesef iyi bir şekilde öğrendim 10 saniyede 5 lepistes yavrusunu yuttu.
Betta hakkında bilgi
Hazır uygun başlık varken kendi sorumada yanıt arıyım.
60 35 30 ebatındaki akvaryumumu bettalara ayırmayı düşünüyorum. 1 erkek bettamın yanına kaç dişi koymam normal olur. Akvaryumda 3 komando çöpçü ve 2 cüce vatoz var ve bitkilendirilmiş bir akvaryum. Mesela 5 dişi fazlamı kaçar.

Saygılar..
Neon yanına Betta?
Balığınız için üzüldüm. Sanırsam Beta'lar akvaryumu ilk konuldukları zaman biraz strese giriyorlar. Ben Betta'mı ilk akvaryuma koyduğumda taşın arkasında 1 hafta saklandı ve bu sürede yem yediğini görmedim. Akvaryumcuma bunu sorduğumda yem yemeden uzun süre yaşışacağını söyledi ve sonra taşın arkasından çıkıp sosyalleşti. Şimdi lepistes neon ve platilerimle güzelce yüzüyor.
Bitkili Akvaryumlardaki Böcekler ( Çeviri
Beyaz benek tedavisi için sera costapur kullandım ne beyaz benek kaldı nede bu tür canlılar. Fakat bu ilaç sudaki bütün yararlı mineralleride ortadan kaldırıyor yanlış hatırlamıyorsam.
Beta ile Lepistes
Plati ve Neon öneririm. Neonlar en az 6lı grup halinde olmalıdır, sürü halinde hareket ederler. Bende 12 tane var dolaştıkları zaman çok güzel gözüküyorlar.
ışık zevk mi ihtiyaç mı
Bir kaç aydır bu hobiyle uğraşıyorum, ışık bencede bir ihtiyiç. Akvaryumumun konumu sayesinde ışığı (gün ışığı) yatay bir konumda almakta ve bildiğme göre balıklar ışığı tavan olarak algılamakta. ışıksız bir akvaryum bu konumda durduğu sürece balıklar yatay olarak yüzmeye başlıyacaktır. Bende akvaryumun ışığını saat 12 ye kadar açmıyorum ve balıkların ışığa adapte olmaları sağlıyorum. Akşam 9 10 gibi ışığı kapatarak odanın ışığıyla loş bir ortam yaratarak balıkların uyku öncesi hazırlıyorum gece 12 de tamamen ışıksız ortamda uyuyup sabah güneşini bekliyoryar.
Beta ile Lepistes


Sanırsam Betanın kişiliğine göre değişen bir durum. Benim akvaryumumda lepistes plati ve neonlarımla gayet barışçıl bir şekilde 2 aydır yaşıyor. Beta'yı ilk koyduğum zaman 1 hafta Beta saklandı daha sonra saklandığı yerden çıktı ve sakin sakin yüzüyo hala herhangi bir saldırı gözlemlemedim ben.
nihayet akvaryumum oldu

Teşekkürler Alper Bey,

Balık sayımda öncelikle azaltmaya gideceğim, özellikle 12 neon'da ve muhtemelen 2 kılıç kuyruğu iade edicem.

Bitki konusunna gelince, öncelikle şunu belirteyim. Akvaryumu almadan önce elime Sera'nın Orta Amerika Akvaryum broşürü geçti. Bende bunu göre bir akvaryum kurmayı uygun gördüm.

Kitapçıkta Akvaryum boyutuna göre balık, bitki seçimi ve dekorasyon şeması vardı. Kitapçıkta 3 kılıç kuyruk, 3 plati, 3 çöpcü ve 2 vatoz belirtmişti. Bitki olarak 3 bakoba, 2 üçgen okbaşlı, 1 kızıl şeytan, 2 kadomba 1 reni, 3 kardinal çiçeği ve 4 pigme kılıç belirtiyodu. bende buna göre ve pet shopumda bulunan bitkilere göre aldım ve bitkiyi az tuttuğumu düşünüp biraz daha balık alabilirim diye düşünmüştüm. Burada okuduklarım ve gördüğüm akvaryumlara göre baya hata yapmışım gibi.

Plati ve Lepisteslerim doğurana kadar akvaryumu büyütmek istemiyorum. Ürediklerinde yavrulurı mevcut akvaryumda tutup, yetişkinler için yeni ve büyük bir akvaryum almayı düşünüyorum.

Teşekkürler...
nihayet akvaryumum oldu

Teşekkür ederim Ahmet Bey.

Bitki bakımı konusunda bir sorum olacak. %20lik su değişimi yapmadan önce ekliyeceğim suya sera'nın bionitrivec iini ekledim ve suyu bir gün dinlerdirdim. Eklediğim suda bitkiler için gerekli mineraller kalmışmıdır yoksa yaptığım işlemin bitkileer için hiç faydası yokmudur.

Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.