ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bd01bd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2009 20:16
Son Ziyaret:
29 Haziran 2021 16:41
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Doğan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Doğan
150lt(1e4d sp,1e 1d iceman,2cüce vatoz)
110lt (yavru büyütme)
40lt (yeni yavru)

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Çifti ve Yavrularını Birarada Büyütme
Ağzı dolu annenin erkekle durmasının faydası yok. Rahatsız ederse boşuna enerji harcar. Anne nekadar sakin ortamda olursa okadar iyi olur..Hem enerji harcamaz hemde yavrularını güvenle bırakacağı hissiyle huzur bulur.Aynı haftada yavru veren anneler(sp) birbirinin yavrusuna zarar vermiyor benim deneyimime göre. Belkide kendi yavrusu sanıyor.. Babaya yada boyu 1.5cmden büyük hiçbir başka balığın insafına (yeni yavrularını) bırakma.
Akvaryum bi karanlıkta bi aydınlıkta

Yemleme işini hava kararana kadar halletmiş olursun zaten. Akşam ışıkları ilkkez kapattığında üzerine örtü ört. yatarken ışık kapalıyken örtüyü kaldır. Bence en güzeli bu.

50 günlük, 1 haftalık ve damızlık splerin ilişkisi
Bu konuyu okuyup benim yüzümden yavru kaybeden olabilir diye kafama takıldı. Ben 110lt de hepsi karışık demiştim ama içime sinmedi.
110 lt akvaryumun 1/3 ini böldüm. Oraya bir aylıkları koyuyorum.4-5 cmlik balıklarla 1-2cmlik balıkların aynı ortamda olması sağlıklı olmayabilir.
canmehmetcan'ın "Direk olarak bir saldırı olmuyor ama tartaklayarak öldürüyor büyükler küçükleri.  Minik minik bir sürü olduğu için birer birer gidince hiç farkedilmiyor. Asla tavsiye etmem."
görüşünde belirttiği yavrulardaki eksilme farkedilmiyor sözüne dikkat edelim.
Sp ler kendi yavrusunu yermi?
Aradan zaman geçti ama fikir vermesi için paylaşayım dedim..
İki dişiyi ayırınca güvenli bir ortam isteğiyle kovalama başladı..bende akvaryumu sineklikle böldüm. Önce çıkan yavrular diğer annenin yanına kaçdığında yabancı anne hiç zarar vermedi.Kendi yavrusu bile sanabilir belki..Ancak yer- yemez diye bir kesinlik koymamak lazım. canmehmetcan'ın dediği gibi yavrular zor sayıldığı için eksilme olsada anlaşılamıyordur..
 
Ayrıca ben 110lt lik akvaryumu bölerek aralarında bir- iki kat boy farkı olan yavruları ayırdım.
Ne olur ne olmaz..
SAygılar.
bd01bd2010-04-23 07:50:34
50 günlük, 1 haftalık ve damızlık splerin ilişkisi
[QUOTE=djonurr][QUOTE=bd01bd]Bir soruya bu tecrübemi yazmıştım, belki faydası olur.. "Ben 40 lt içindeki 1 aylık yavruları pet şişeye ayırıp ağzı dolu anneyi saldım. 3 haftası dolunca çıkan kesesiz yavrular bir hafta kadar annesiyle durdular anneyi ana tanka aldım. O sıralar pet şişeden 1,5-2 cm lik abilerinden çıkanlar olmuş, baktım sorun yok, diğerlerinide bıraktım kardeş kardeş 1 ay daha durdular sonra 110 litreye aktardım hepsini yani 1 cm, 2 cm 3 cm 6 cm hepsi karışık duruyorlar şu anda. İnşallah 40 lt de tekrar yenileri olacak bu hafta. Bu şekilde dönecek yeni gelen nesillerde. Tabi 110 lt de sayı arttıkça  ihraç başlayacak.   
Sonuç olarak kesesiz bile olsa doğar doğmaz yavrular sakin oluyorlar, o sıralar meraklı abileri hırpalarmı bilemiyorum ama 1 hafta sonra sorun olmayacağını düşünüyorum. Ancak bu balıklar aynı fabrikanın robotları değiller, hepsi sp de olsa belki farklılık gösterip zarar veren de olabilir..
Sağlıklı huzurlu hobiler dilerim."



Bu arada boy farkı olan akvaryumda yemleme yaparken önce küçüklerin ağzına göre yem atıyorum onlar yedikten sonra büyüklerin ağzına göre yem atıyorum.. İnce yemler büyükler için çok anlam ifade etmediği için küçükler rahatça karnını doyuruyor. Birde büyük küçük yemi karışık atınca, küçük balıklar ağzına sığmayacak bir yem alıyor, garibim onu kaçırıp bir köşede uğraşıyor yemek için; bu sırada daha ince yemler boşta kalıyor.. [/QUOTE]
Acaba akvaryumun tek tür malawi miydi? ve birde akvaryumda kaç balık vardı?
[/QUOTE]
hepsi sarı prenses.
40 lt de 6tane 1aylık ve 24 tane 1-2 haftalık vardı.
şimdi 110 litredeler. Orada 11tane 4-5cm lik vardı.
 
50 günlük, 1 haftalık ve damızlık splerin ilişkisi
Yeni doğandan kasıt 3 haftayı doldurmuş ise 1hafta sonra 1 aylıklarla durabilir benim tecrübe etmeme göre. Ama zorunluluk yoksa bu süreyi uzatırsın.
Sizce yavrumu varmı ağzında?
İlk yavru aldığı için yem yememesi gerektiğini, fazla ortalarda riskli hareketler yapmaması gerektiğini, sabrıla ağzını ayırmadan 3 hafta beklemesi gerektiğini bilmeyebilir. Bu sebepten belki birkaç gün belki bir hafta sonra ağzı boş ve yem yer vaziyette görebilirsin. Ancak 2 hafta hala ağzı dolu ise ve akvaryumda yavruların korunabileceği yerler  varsa hiç değme 3 hafta sonra çıkar yavrular. Eğer akvaryum uygun değilse imkanın varsa ayrı akvaryuma al. Bu da mümkün değilse yavruluğa kusturmayı deneme. Bırak kendi haline.. Tam yavru tutmayı öğrensin..Zaten 1-1,5 ay sonra tekrar yumurta alır. Birkaç deneme sonunda daha kendinden emin bir anne olur, ozaman kusturmayı deneyebilirsin.
Ben kusturmaya karşıyım, ayırıyorum ama ayırmak da çok hoş değil çünkü tam hamileyken yer değişikliği de hoş değil. Keşke çok geniş bir akvaryum olsa doğal bir döngü orda sağlansa.. Ama bu çok mümkün olmuyor.
 
50 günlük, 1 haftalık ve damızlık splerin ilişkisi
Bir soruya bu tecrübemi yazmıştım, belki faydası olur.. "Ben 40 lt içindeki 1 aylık yavruları pet şişeye ayırıp ağzı dolu anneyi saldım. 3 haftası dolunca çıkan kesesiz yavrular bir hafta kadar annesiyle durdular anneyi ana tanka aldım. O sıralar pet şişeden 1,5-2 cm lik abilerinden çıkanlar olmuş, baktım sorun yok, diğerlerinide bıraktım kardeş kardeş 1 ay daha durdular sonra 110 litreye aktardım hepsini yani 1 cm, 2 cm 3 cm 6 cm hepsi karışık duruyorlar şu anda. İnşallah 40 lt de tekrar yenileri olacak bu hafta. Bu şekilde dönecek yeni gelen nesillerde. Tabi 110 lt de sayı arttıkça  ihraç başlayacak.   
Sonuç olarak kesesiz bile olsa doğar doğmaz yavrular sakin oluyorlar, o sıralar meraklı abileri hırpalarmı bilemiyorum ama 1 hafta sonra sorun olmayacağını düşünüyorum. Ancak bu balıklar aynı fabrikanın robotları değiller, hepsi sp de olsa belki farklılık gösterip zarar veren de olabilir..
Sağlıklı huzurlu hobiler dilerim."



Bu arada boy farkı olan akvaryumda yemleme yaparken önce küçüklerin ağzına göre yem atıyorum onlar yedikten sonra büyüklerin ağzına göre yem atıyorum.. İnce yemler büyükler için çok anlam ifade etmediği için küçükler rahatça karnını doyuruyor. Birde büyük küçük yemi karışık atınca, küçük balıklar ağzına sığmayacak bir yem alıyor, garibim onu kaçırıp bir köşede uğraşıyor yemek için; bu sırada daha ince yemler boşta kalıyor.. bd01bd2010-02-03 10:02:58
TURŞU KAVANOZUNDAN KALİTELİ DIŞ FİLTRE (GÜNCEL)
Hem çalışmanız için hemde bunu paylaştığınız için tebrik ederim. "Başkalarının faydalanması bizden hiç bir şey eksiltmez" düşüncesi herkesde olmayabiliyor.
Sarı prenseslerdeki ürkeklik?
Sanırım balıkların yarısında yumurta alma yada ilk yumurta alma denemeleri olması onları tedirginleştirdi. İki ağzı doluyu sp yi ayırdıktan sonra kalanlar çok daha rahat davranmaya başladı. Hep ortalıktalar.
Sonuç 2. madde gibi; yani annelik duygusuyla bir kaçı gizlenince diğerleri de etkilendi. Neyse gelinkızlarda okadarlık naz normal.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.