ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wallazor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2009 13:06
Son Ziyaret:
28 Ocak 2016 17:03
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Baygın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Baygın
UB40

SON 10 MESAJI

lepistes Sorularim var ?

İnan ki bunun büyük küçüklükle alakası yok, ne yani senden küçük olsak, söylediklerin doğru mu olacaktı veya bize öfkeni mi sunacaktın ? Ki istersen bunları şu anda da yapabilirsin, inan yaşla başla kısıtlanmaz bunlar. Biz sadece önceden dile getirmiş olduğun düşünceni eleştirdik zira o balıkların bunu dile getirecek imkanları yok. Sorumluluğunu aldığın ve hayatı, konforu sana bağlı olan canlılar için yanlış gördüğümüzü dile getirdik, sen de zaten bu şekilde düşündüğün taktirde, zaten hiçbir sorun yok. Sana da sağlıklı ve keyifli balıklar dilerim. 

wallazor2013-04-01 10:48:48
lepistes Sorularim var ?
Değmez dediğiniz lepisteslerin sunduğu görsel şölen ve çeşitlilik hangi balıkta var ayrıca?
Eskiden çöpçüler için de maalesef bu kanı çoğunluktaydı, at 2 çöpçü pisliklerle uğraşsın diye.
Her tür kendine has güzelliği ve gizemi taşır ve hepsi aynı saygıyı hak eder ki, zaten can taşıdığı için de bunu tartışmaya bile gerek yok.
cikletlerim ölüyor
Kurdum-ayarladım ve bıraktım dediğin süreçlerin arası ne kadar? Portakal ve mavi sert balıklar, portakal bende terör estirmişti ama bu kadar erken katliam olacağını sanmam, sanırım kurulumda bir sorun oldu
ciklet balığı ne kadar süre sonra ağzına yumurta alır?
Tankının durumuna, balıkların türü (etçil/otçul) ve sayısına bağlı tabii ki. Ama 20 günlük bir yavru, zaten kendine gelmiştir. Saklanma yerleri de varsa, hayatını devam ettirebilir.
ciklet balığı ne kadar süre sonra ağzına yumurta alır?
Ufaklar için devamlı bir akvaryuma ihtiyacın yok ki, yavruluk da alabilir veya yapabilirsin, ben uyguladım en basitinden, bir arkadaşa da tavsiye etmiştim.
 
Süzme peynir kapları kare ve ideal boyutta, dört bir yanına ve altına ufak çivi ile içe doğru bir sürü delik aç (ben her yüze 15 tane falan açtım) sonra karşılıklı iki yüzün üst kenarına yakın yere biraz daha büyükçe bir delik aç ve mümkünse uzun ve kalın paket lastiğini kova sapı gibi geçirip deliklerde bağla, sapın ucunu da akvaryumun bir kenarına alttan sıkıştır, güle güle kullansınlar.
 
Birazcık büyüyünce de ya ana tanka atarsın veya takas/satış yaparsın.
Bettaya giriş
Yalnız alacağınızı belirtiğiniz akvaryuma da hemen alamayacaksınız, hele ki yeni imal edilmiş bir akvaryumda. Fanustan kurtarayım derken, hayatına mal olmasın betanızın. Öncelikle akvaryum kurulumu ile ilgili forum sayfalarını hatmedin derim.
Keratalar
Bence meleklerden tırsmışlar, orası güvenli gelmiş onlara
ciklet balığı ne kadar süre sonra ağzına yumurta alır?
Diğerlerini zaten o beslemiyordu ki. Diğerlerinden öte bence dişinin durumu önemli, ama o da demek ki kendini toparlamış ve tekrar yumurta almış. Bence keyfini sürün
Akvaryum Dibinde Biriken Pislikler İçin
[QUOTE=Ozkan51]Vatoz çöpçü falan yapamazmı ? Çok çirkin duruyor [/QUOTE]
 
Pislik zorla yedirilmez ya  Hiçbiri yemez aksine hepsi kirletir. Eh onlara da bez de bağlanamayacağı ve her dakika elinde kepçe sen de temizleyemeyeceğine göre, boşver pislikleri görmemeye çalış, gördüğün de bir balığın hareketine odaklan sonra diğerine, bırak seni alsın götürsün dinlendirsin, diğerlerini takma fazla
Balık ve Dekorasyon tavsiyeleri
Cüce vatozlar bence aksine çok sevimlidir ama tabii ki tamamen zevk işi bu, SAE veya Garra Rufa'yı düşünebilirsiniz alternatif olarak, forumdaki satış ilanlarında epeyce gördüm.
 
Kesinlikle canlı bitkiler diyorum, ortadaki gerçek kaya suyu sertleştirecek, ama illa kalmalı diyorsanız, java fern veya moss türlerini ona sarabilirsiniz.
 
Filtreniz Eheim 2010 mu? Kısa kenara vurunca kuvvetli ve ters akıntılar yaratacaktır. Daha önce chiclid beslediyseniz, canlı doğuranlar onlara göre çok daha hassas, hele ki lepistesler, o akıntı onları hem savurur hem de yapısını bile bozar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.