ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sköse
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2009 18:32
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2010 11:06
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sabahattin KÖSE
Doğum Tarihi:
25 Kasım 1966
Yaş:
57
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sabahattin KÖSE
Emirgan-İstanbul
100x50x60
1e4d SarıPrenses(Labidochromis Caeruleus), 1e2d Copadichromis Borleyi (Kadango), 1e3d Cüce Vatoz(Ancistrus Sp.) ve onlarca yavru S.P.

SON 10 MESAJI

Yarım Kusturulmuş sp.
Tutar, yeniden yumurtlar zavallı hayvanlar her türlü işkenceye dayanırlar. Siz hiç merak etmeyin, tekrar tekrar kusturun. Durmak yok işkenceye devam.
sp bitki türleri
Anubais türü sert yapraklı bitkiler 1 ay kadar dayanabiliyor. Sonra kökleri akvaryuma renk vermeye devam ediyor :) Hangi bitkiyi koyarsanız koyun hepsini yiyorlar. O nedenle bitkisiz bir dizayna gidin.
Ayrıca forumda sizin sorunuzla ilgili bir çok konu var. Biraz araştırırsanız, sorduklarınızdan daha fazlasını bulacaksınız.

sköse2009-09-16 16:57:12
Akvaryumundaki suyun renginin sarı olması
Ahmet Bey arkadaşların üzerinde durduğu en önemli konulardan biri akvaryum büyüklüğü ve balık sayısı olduğu halde siz hala akvaryuma balık eklemeye çalışıyorsunuz. Tankınız 120 lt. , bunun en az 20 lt. si kumu, dekoru v.s. ye gider kalır 100 lt. Siz bu tankta sadece 1 tür ve 1 erkek 4 dişilik bir koloni oluşturabilirsiniz. Diğer tüm yüklemeler balıklara işkence olacak, ben yaptım oldudan ileri gitmeyecektir.
Lütfen forumda bolca bulunan sizin konunuza yakın, daha önceden cevaplanmış konuları okuyun.
sarı prenses ve beyaz prenses çiftleşmesi
Kesin emin olmamakla beraber, ahlinin yada yunusun aynı akvaryumda kendinden başka mavi balığa tahammülü yok diye biliyorum
Neden Öldü?
Başta ana tanktan alındığı için aynıydı, daha sonra iki tanktaki filtreleme, ısı, canlı yükü, tank içinde bulunan dekorların suya salınımları v.b. nedenlerle illaki zamanla su kalitesinde değişim yaşanmakta. Bu nedenle yavru tankından ana tanka alınacak balığın bir adaptasyondan geçirilmesi şart.

sarı prenseslerim ölüyor
Kumu kazmak sarı prenseslerin doğasında vardır. Erkek balıklar, dişiyi davet etmek için sürekli kazar kumu. Bu nedenle kum üzerine konan kayaların, altının oyulacağı göz önüne alınarak gerekli önlemin alınarak konmasında fayda vardır. Balıklarınız kayanın altında sıkışma nedeniyle ölmüş olabilirler. Bunu ancak siz anlayabilirsiniz. Ölü balığı kayanın altından alırken oraya sıkışıp sıkışmadığını gözlemlemediniz mi?
İlk yumurta tecrübem, Yavruluk? 23. GÜN
Kendini ve yavruları güvende hissettikçe yavaş yavaş bırakacaktır. Birkaç tane yem atın, yemek için ağzındakileri bırakacaktır.
Neden Öldü?
Tank değişimi ve su şartlarının farklılığı, ana tanka adaptasyon, stres ve kaçınılmaz son.

İlk yumurta tecrübem, Yavruluk? 23. GÜN
Sedat Bey, sabırlı olmak gerekiyor. Öncelikli olarak balığınızın stresini atması için, 10 lt. de olsaakvaryumunuza saklanbileceği mağaralar oluşturun. İkinci olarak arada akvaryuma bir kaç tane yem atın. Eğer balık çok acıkmışsa faydası oluyor. Yem yiyebilmek için yavrularını bırakabiliyor. Balığı malesef çok strse sokmuşsunuz. Suyuna birkaç damla Bemiks Ampul veya Sera Aquatan damaltınız.


bemiks ve yumurtalar
Suyun içine karıştırılan Bemiks, balığın mukozasını güçlendirip, sakinleşmesine yardımcı olmaktadır. Sera Aquatan'da da "B" vitamini bulunmaktadır. Buda balıkların stresini azaltıp sakinleşmelerinde yardımcı olmaktadır.
Bu nedenle yavrulara zarar değil, yarar verecek, güçlendirecektir.
sköse2009-09-09 10:32:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.