ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mg42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2009 17:10
Son Ziyaret:
13 Mayıs 2013 01:48
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert göktaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert göktaş

SON 8 MESAJI

475*15*30 Tür Tavsiyesi
[QUOTE=SHERQUAN] Merhabalar benim merak ettiğim bir konu daha var normal camcılarda tabaka halinde en uzun cam 3.20 olarak geçiyor  4.75 lik tek parça cam bulabildiniz mi ?[/QUOTE]

Daha bir araştırma yapmadım. Evet tek parça 4,75 lik cam bulmak sorun olcak. Özel siparişle yapılabiliyorsa o boyutta cam, yaptıracağım.


[QUOTE=gssmartboy]Genişlik konusunda çok sıkıntı yaşarsınız, zaten camların kalınlığı da birazdaha enden götürecek. Bitki falan koyarsanız çok sıkışık görünür.
Bence mümkünse duvarın içinden eni genişletin en azından 30 cm olsun, 15 cm en ile çok da güzel duracağını düşünmüyorum.


[/QUOTE]

Cam kalınlığını hesaba katarak eni 15 cm diye yazdım. 18 civarında normalde mesafe. Dar olması büyük sorun evet. Olabildiğince küçük balıklar koyucağım. Duvarı genişletme işine girmek istemiyorum. Fazla ortalığı dağıtıp. kırıp , kirletmek istemiyorum.


[QUOTE=hemkelhemfodul]Neon besleyecekseniz bitki şart o biraz sıkıntı olabilir her tür bitkiyi yetiştiremezsiniz birde bitki için ayriyetten ışıklandırma gerekir vs. eğer yaparım ben bu işi derseniz muhteşem olacağına eminim ama bir o kadarda garip bir çalışma olur gübre olarak katman oluşturmayacak gübrelerden kullanın tetra initial stick falan.Katman katman gözükürse hoş olmaz.Yada bulabilirseniz hayalet balığıda olabilir o akvaryuma bitki gerekmez çok güzel gözükür birkaç mağara tarzı saklanma yeri oluşturursunuz sıkışık akvaryumda sorun olmaz çünkü geri geri dikey v.b. çok değişik yüzme stilleri var o balıkların(balığın ingilizce adı youtube ta aratmak isterseniz black ghost knife)[/QUOTE]

Evet güzel balıklar fakat büyüdüklerinde sorun çıkacaktır . Hayvanlara eziyet vermek de istemiyorum. Fazla büyümeyen balıklar tercihim olacak.
475*15*30 Tür Tavsiyesi
Merhabalar.

Salonumun aşağıda görünen kısmına 475*15*30 büyüklüğünde bir akvaryum yapmak istiyorum. En bakımından çok dar olduğu için neon türü balıklar beslemeyi düşünüyorum. Bakımının zor olmaması için yüksekliğinin en fazla 30 cm olmasını istiyorum. Sizce bu işe kalkışmalı mıyım ? Önerileriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir ? 

PlastikVaryum
Plastiğin uzun vadede balıkların sağlığını etkileyeceği düşüncesindeyim.Isıtıcı sebebi ile bu etki daha da artacaktır.Plastiğin suya salınımını ısıtıcı arttıracaktır.
Vatoza Dokunabiliyor Musunuz?

Hiç çekinmedim.En sevdiğim türlerden.

Kardeş balıklarda üreme..
[QUOTE=abd ullah]ben yunuslarımdan iki batım yavru büyüttüm çokda güzel yavru veriyorlardı. hatta sattığım balıklardan akvaryumcu çok memnundu. sadece 1 tane sakat balığım oldu. oda diğerleri gibi hastalıktan ölene dek yaşadı. bu tez sadece insanlar için geçerlidir. Allah hayvanlara öyle bir özellik vermemiştir.. onlarda akrabalık vb. yoktur. hepsi birbiriyle üreyebilir. insanlar bile üreyebilir ama Allah bunu haram kılmıştır. avrupadaki sapıkların kızlarından olan çocuklarına bakınız.[/QUOTE]
 
Arkadaşım tüm canlılarda DNA vardır.Sadece insanlarda olan bir özellik değil.Canlılardaki DNAların yapısıda aynıdır.Hepsi fosfat,deoksiriboz şekeri ve bazlardan oluşmuştur.Bu sebeple,bu konuda sadece insanlara özgü birşey yoktur.
mg422009-05-09 15:58:25
Kardeş balıklarda üreme..
Gen kombinasyonları ne kadar fazla olursa sağlıklı bireyler elde edilme olasılığı o kadar artar.Akraba olmayan bireylerin genotiplerinin çaprazlanmasında hastalıklı genlerin fenotipte görülmesi zordur.Bu sebeple bireylerin akrabalıkları ne kadar uzak ise sağlıklı bireylerin meydana gelmeside o kadar olasıdır.Akraba olan bireylerin çaprazlanmasında hastalıklı gen hem anne hem de babadan gelebilir bu durumda mecburen birey de hatalı geni fenotipinde gösterir. 
Challenger+Kedi balığı

Antep hayvanat bahçesinde 50cm lik callengerlarla 30 40 cmlik kedi balıklarının yaşadığını biliyorum sorun olacağını sanmam.Olursa callenglardan bil :)

540 lt akvaryum tür tavsiyesi

Yaklaşık aynı hacimde 170*60*60 boyutlarında bir akvaryum yaptırıyorum.Bu boyutları da sırf kırmızı karınlı pirana için istedim.Başkalarının gözüne ne kadar hitap eder bilmem ama bu hacim ölçütleri kırmızı karınlı piranalar için uygun ve bana mükemmel görünüyor piranalar.8li grupları çok eğlenceli olurdu.

Diğer bir önerim ise challengerlar.
mg422009-04-29 19:47:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.