ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Delacroix
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2009 20:15
Son Ziyaret:
30 Haziran 2009 20:17
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Örnek
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Araştırma uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey!

SON 6 MESAJI

Bitkili Akvaryum Peyzajında Derinlik
Öncelikle değerli çalışmanız için ellerinize sağlık... Ben de yeni bir bitkili tank kuracağım ve bu nedenle siteye göz gezdiriyordum.

Hani yabancının herşeyi bize güzel gelir ya onun gibi olmasın ama özellikle 10. resimdeki akvaryum kayaları... Ben onlar gibi güzelini hiç görmedim,  böyle kayaları Türkiye'de bulmak mümkün mü, ya da küçük taşları bir araya getirerek mi yapmıştır?

Peyzajcılara bakındım, taş marketteki resimlere baktım ama bu kadar güzel kayalar hiç görmedim. Yani gerçek kayalık gibi duruyorlar... Minyatür bir kayalık oluşturmuş ama benim önüme çıkanlar hep düz taşlar oldu. Girintili çıkıntılı olabiliyor ama kayalık hissi vermiyor...
Cüceler ve canlı doğuranlar

2d 1e Kakadu, 2d 1e Agassizi alsam, yanlarına 10 adet neon  alsam; 3e 9d lepistes ile 1e 3d plati ve 10 adet pseudomugil gertrudae koysam, abartmış olur muyum? Sok

Balıkların hepsi bildiğim kadarıyla birbirleriyle uyumlu... Hesaplamalarda 220 litrenin yeterli olacağı yazılı ki bendeki akvaryumda 220 litre...

Bu balıkların birbirleriyle yaşantıları nasıl olur?

Biliyorum bazı üstadlar karıştırma diyecek ama en sevdiğim balıklar bunlar mesela lepisteslerden vazgeçmeyi ismemem. Bu balıkların yan yana üremesi mümkünmüdür? Eğer cüce chiclidler sorun yaratacaksa dişi sayısını 1 e çekmem kötü olur mu?

Şimdiden teşekkürler... Kafasi%20Karismis

Cüce cichlidler ve tetralardan oluşan bir öneriniz varsa lütfen yazar mısınız... Canlı doğuran beslemiştim ama cüce amerikanlara da el atmayı istiyorum.

Moly ile Ne almalıyım?
Ana sayfada "genel içerik" başlığı altında "hesaplamalar" var... Orada her bir balığın maksimum uzunluğunu yazıp kaç tane olduklarını eklerseniz, size kaç litre akvaryuma ihtiyacınız olduğunu yazacaktır. Sizinkisi 110 ise ona göre hesabınızı kolayca yapabilirsiniz.

Belki dikatinizden kaçmıştır diye söylüyorum.
Tetra-canlı doğuran önerilerinizi bekliyorum
Bu akvaryuma ne dersiniz?

3e 9d Lepistes, 2e 4d zebra, 2e 6d plati, 6 kardinal neon tetra ya da kırmızı burun tetra... ve son olarak da 4 adet http://www.akvaryum.com/pseudomugil_gertrudae__tatlisur_60_3282.asp ?

Sizlerden öneri bekliyorum, ya bu arada amerikanlar da epey dikkatimi çekti kafam iyice karıştı... Bütün balıklar güzelmiş!

Amerikan tankı yaparsam kaç balık hangileri gibi önerilerinizi de alırsam umarım kararsızlığım sizleri şaşırtmaz!Big%20smile
Tetra-canlı doğuran önerilerinizi bekliyorum
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler... Tetradan vazgeçiyorum, plati, lepistes, tül zebra ve neon düşünüyorum. Tek tür akvaryumlarını çok istemiyorum yani daha iyi olduğunu biliyorum ama fauna gibi olmasını istiyorum.

Tetraları eliyorum sizin demeniz üzere... ama neonlar hakkındaki soruma da cevap alabilirsem çok iyi olacak. Neon ile kardinal neon yanyana koysam grup olurlar mı? Farklı neon türleri aynı sürüymüş gibi hareket ediyor mu? Eğer etmiyorsa sizin önereceğiniz neon hangisi olur?
Tetra-canlı doğuran önerilerinizi bekliyorum
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryum kurmaya karar verdim uzun bir ara vermiştim (yeni sayılabilirim aslında) Canlı doğuran akvaryumu kuracağım tetralarla karışık... Canlı doğuran olarak lepistes, kılıç ve plati düşünüyorum ve belki de güzel bir türü olursa moly...

İstediğim diğer balık türü ise tül zebra kesinlikle eminim.

Son olarak tetra karışımı yapacağım. Öncelikle sorum farklı türlerdeki neonlar sürü kurabiliyor mu? Yani diyelim ki 3 tane kardinalim var 3 tane de neonum en az 6'lık sürü kuralına uymuş oluyor muyum? Dahası eğer beraber yüzme yetenekleri varsa hangilerini tercih etmeliyim.
Son olarak da tetralarla ilgili soracağım size. Tetralar'dan neler beslemeliyim.

Akvaryumumun ebatlarının 100-50-50 olacak.
Yoksa bu kadar çok türü karıştırma dermisiniz? Eğer diyorsanız sizin tetra, canlı doğuran için karma tank öneriniz ne olurdu... Dediğim gibi sıfır değilim ama iyi bildiğim de söylenemez.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.