ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaryumtr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2009 14:03
Son Ziyaret:
19 Eylül 2010 14:07
Toplam Mesaj:
174 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Karani
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
LED ışık sistemleri üzerine...
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Karani

SON 10 MESAJI

evde canlı su piresi üretimi
Arkadaşlar yeşil su dedikelri siyanoalgı çoğaltmak için vitamin B1 ve B12 önemli. Eczaneelrden alacağınız vitaminler işinizi görür. Tabi bir de gübre alıp suyu gübrelemeniz gerekir. Detayları anlatırız özelden soranlara. Bende acayip hızlı ürüyorlar.

Çok seviyorum kerataları. Komediler. Bir yüzüşleri var.:)

Türk malı ilaçlar ürünler kullanalım?
Valla derinlere gittikçe, yaralarımızı görüyoruz. Eksiklerimiz ve ödediğimiz bedeller! İşte bu forumu açmöa nedenim de kendimizi bir tanıyalım! Biz yokuz arakdaşlar. Ben 3-4 yıl almanyada kaldım, adamlarda bir sistem var bir yağmur yağsın -10- dakika içinde tüm su ızgaralardan özel sistemlerle yeraltından aktarılıyor. İlginç olan ise o su bile kullanılıyor boşa gitmiyor. Genelde nehirlere verdikelri de oluyor. Adamlarda müthiş teknoloji var dolayısıyla yem üretmek de malum teknoloji. MEsela bizim etrafımzı deniz dolu ama adamlar seaweed (deniz yosunu)diye birşey keşfetmiş ve yem fabrikalrında üretiyorlar. Tek gereken teknoloji. Aklınzıda olsun tropheus varsa elinizde denzilerdeki bu yeşil yosunalrı toplayın temizleyin deneyin.
Sumptan çıkan garip yaratıklar
[QUOTE=haymeanam] [QUOTE=akvaryumtr]

Benim akvaryumdada bir ara vardı bunlardan.

[/QUOTE]

Peki şimdi nereye gittiler :)
[/QUOTE]
Valla ben cımbızla yakaladım , bende bitane bitki cımbızı va 40 cmlik yakaladım sırtından 2-3 tane idiler sanırım. Bir de şu havada uçan yeşil kanatlı bir böcek var böyle dut ağacından falan meyve aldım bikere ağzıma zehir gibi bir tat geldi işte o tadı brıakan böcek, böyle fındık içi büyüklügünde biraz ufak olur yeşşil renkli işte, ona benziyordu.Bir baktım akvaryumda duruyor. Dedim su priesi galiba buna diyorlar. Ama ben öyle bi böcek görmemiştim pireyi de sonradan görünce alakası olmadıgını anladım. Yani ben ilk gördüğümde uzaylı zannetmiştim :) Bir ara uzaylılara takmıştım kafayı da, böcekler de aynı uzaylı gibi olunca insan tuaf oluyor. :) Neyseki bu yaızyı görünce uzaylı olmadığını anladık :)
Akvaryumumda Yosunlanmı Nasıl Sağlarım
Fosfat ve Nitrat + GÜn ışığı ... balkona akvaryumdan çektiğiniz suyu koyun 1 haftaya yosunlanır. Su piresi yetiştirmek için ideal.

Bu arada su piresi fosfat ve nitrata karşı duyarlı değiller. Yani yaşayabilirler.
Sumptan çıkan garip yaratıklar

Benim akvaryumdada bir ara vardı bunlardan.

Türk malı ilaçlar ürünler kullanalım?
[QUOTE=cihantangor]İlaçtan ziyade yem arkadaşlar.İlaçyan çok yem alıyoruz bildiyorsunuz. Yerli malı kaliteli yemelr benim bildiğim kadarıyla yok. Sizin bildiğiniz var mı? [/QUOTE]
Güzel tesbit, evet yem de yok. Bir has marka var bir alan bir daha uzak duruyor. onuruygun2010-09-11 09:18:29
Türk malı ilaçlar ürünler kullanalım?
Valla demasoinleri sattığım bir arkadaşa hediye ettim. Adını bile unuttum, ben petşoplara gidip öğrenirim. Toptancı arkadaşlar var onlardan öğrenip isimlerini paylaşıcam. Teşekürler cümleten. Almanyada sera 100ml ilaç bactopur 3- 3.5 euro 6- 7 tl iken burda türkiyede 15-20 tl arası değişiyor.
Türk malı ilaçlar ürünler kullanalım?
Arkadaşlar hep yabancı marka ilaç kullanıyoruz farkında mısınız? Yok sera idi yok mişkrofish idi. Tabi bu adamlar da uyanık olduğu için hiçbiri ilaç içeriğinin metilen mavisi + malahit yeşili  benzeri şeylerin belli oranalrda karışım olduğundan bahsetmez. Geçen demasonilerim hastalanmıştı gitim 3-4 tlye bir ilaç aldım böyle yeşilimsi mikrofishe benziyor. Türk malıymış, valla dış iç parazit olayını çözdü. Hatta antibiyotiklerin de bu işi çözeceğini düşünmeye başladım. Reklamlar kafanızı karıştırmasın. Türk mallarını tanıyalım. TÜrk malı yerli üretim ilaçlarımız nelerdir? Bir de bitkiler için kullanılan malzemeleri çok çok ucuza kilosunu 12 tlye toz haline alıp karışım yapabilirsiniz. Hatta soda da bile inanılmaz bileşenler var.
 
Son olarak bildiğiniz türk markalarını paylaşalım diye açtım bu konuyu; umarım hobici arkadaşlar konuya duyarlı kalır. Ondan sonra DIŞ borç arttı diye birbirimizle kavga etmeyelim. Genelde maddi imkanı iyi olanlar yabancı marka kullanırlar, en çok da bunların sesi çıkar türkiyenin dış borcu denildiğinde.
 
Son olarak TÜRK MALI HEY TÜRK MALI HOO diyoruz :)
akvaryumtr2010-09-09 22:22:42
Pleksi yavruluk 2
Arkadaşlar güncel bilgiler ekledim. http://www.akvaryum.com/Forum/profosyonel_yavruluk_k389707.asp üstteki sistemle uğraşmaktansa hiçbir yapıştırcı kullanmadan doğal bir yöntem. Tabi arkadaş camcı olduğu için işi kolay :)
akvaryumtr2010-09-09 21:04:28
Profosyönel yavruluk
Valla ben bir anaçtan (lepistesten) 23 yavru aldım bu sistemle. Dediğim gibi kare degil de üçgen deneyin! veya huni şeklinde olursa yavrular daha kolay çıkar dışarı. Çünki dibe düşen yavruların aşağı dik indiğini görmedim. Genelde kenarlardan geçiyorlar. Bu da gösteriyorki üçgen şekli daha mantıklı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.