Türk malı ilaçlar ürünler kullanalım?


akvaryumtrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 174
akvaryumtrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 21:19
Valla derinlere gittikçe, yaralarımızı görüyoruz. Eksiklerimiz ve ödediğimiz bedeller! İşte bu forumu açmöa nedenim de kendimizi bir tanıyalım! Biz yokuz arakdaşlar. Ben 3-4 yıl almanyada kaldım, adamlarda bir sistem var bir yağmur yağsın -10- dakika içinde tüm su ızgaralardan özel sistemlerle yeraltından aktarılıyor. İlginç olan ise o su bile kullanılıyor boşa gitmiyor. Genelde nehirlere verdikelri de oluyor. Adamlarda müthiş teknoloji var dolayısıyla yem üretmek de malum teknoloji. MEsela bizim etrafımzı deniz dolu ama adamlar seaweed (deniz yosunu)diye birşey keşfetmiş ve yem fabrikalrında üretiyorlar. Tek gereken teknoloji. Aklınzıda olsun tropheus varsa elinizde denzilerdeki bu yeşil yosunalrı toplayın temizleyin deneyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 21:46
[QUOTE=Wortex] [QUOTE=onuruygun]
Biyotekniğin pek çok ürünü yabancı muadillerine kıyasla hem etkisi hem de fiyatı ile toz yutturur.
[/QUOTE]

Biyotekniğin ürünlerinden kastınız mikofish gibi ürünlerse, amiyane tabirle akvaryumun anasını ağlatıyor.
Tabi herkesin kendi tercihi.
Bütçe ve kalite olarak uygunsa kullanılabilir.
Şahsen kesinlikle kullanmam.
[/QUOTE]

Akvaryumun anasını ağlatıyor derken?

Zaten akvaryumda mantar ilacı kullanılmaz, kullanırsanız her mantar ilacı ortamı darman duman eder. Akvaryuma niye koyuyorsunuz ki? Bence bir de bunu sormak lazım.
onuruygun2010-09-16 21:57:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:07

Gemma yem izmir de üretiliyor diye biliyorum cikletler için seradan tetradan daha iyi. Büyük boy amerikan ciklet veya koi, japon tarzı balıklar besliyorsanız pınar yem verebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihat ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1675
Cihat ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:12
 
Mikofish bazı hastalıklar için güzel bir ilaç yalnız,fiyat olarak ucuz gözükse de yabancı ilaçlara göre daha fazla kullanıyoruz. Fiyat olarak aynı hesaba geliyor. Daha yoğun formülü aynı fiyata verirlerse iş değişir tabi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkntllÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 539
hkntllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2010 22:39
Arkadaşlar yabancı ilaçlara eğilim olması tabiki aslında istenmeyen bir durum. Tabiki her Türk vatandaşı gibi bende Türk malı ürünler kullanmak isterim. Ancak yıllarca ülkemiz o kadar atıl kalmışki insanlar geçim derdinden bilimselliğe vakit ayıramamış yada ayırmamış. Örnek verecek olursak ülkemizde balıklarla bilimsel olarak uğraşan herhangi bir kurum yada üniversite olduğunu sanmıyorum. Ancak yabancı ülkelerde gerek hükümetler gerekse üniversiteler bu araştırmalara bütçe ayırabiliyorlar. Bir diğer etkende malesef bizler yaptığımız işleri profesyonel olarak düşünmekte güçlük çekiyoruz. Akvaryum ve balıklar ile ilgili ülkemizdeki bilimsel tek kanal bence bu site. Yabancı ilaç firmaları bu işi laboratuar ortamında ve deneklerinde deneyerek çalışmalarını sürdürerek balıklara özel antibiyotikler üretiyorlar. Bu sebeplerden dolayı elimiz mahkum yabancı ilaçları tercih etmek durumda kalıyoruz.

Ben memurum ve 31 yaşındayım ancak balık hastalıklarına büyük bir ilgim var. Bu sebeple bu yıl veterinerlik okumak için sınava gireceğim. Şu an ki hayalim dünyadaki ilk balık ameliyatını gerçekleştirmek ve bu konuda branşlaşmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir