ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cihat Arslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2007 17:01
Son Ziyaret:
26 Şubat 2019 21:45
Toplam Mesaj:
1675 [0.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Cihat Arslan
Doğum Tarihi:
05 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Gayrimenkul Danışmanı (Remax ritim)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihat Arslan

SON 10 MESAJI

İşte Amerikan Rüyası
Ümit hoş geldin,foruma dönmüşsün [:)]Yeni tank fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Yerli Üretim Flowerhornum
Boyu iyi.Renk yemleri vermeye başlayabilirsin abi.
Doğalgaza zam yapıldı.
 
ABD istedi diye İran'dan enerji alımı azaltıldı,bunu bahane edip böyle bir zam yapıldığını düşünüyorum. En büyük zararı ABD,AB ve İsrail'den gördüğümüzü ne zaman dile getireceğiz merak ediyorum.
Üreticinin Satıcıdan Pahalı Olması
 
Üreticinin,toptan mal verdiği ticari üyeyi korumak için ve ürünlerini satabilmek için satış fiyatlarını yakın veya daha yüksek olarak belirlemesi ticari ve etik açıdan doğru bir yaklaşımdır.
Flower Horn Çeşitleri
 
Üstteki balık alttaki balığın gerçek hali.
İşte Amerikan Rüyası
 
Herkese merhaba. Mayan ithalatımız gerçekleşmiştir,ilgilenen arkadaşlar randevu alırlarsa seviniriz  
Mayanın çizgiler enine değil de boyuna olsaydı da festae nin gölgesinde kalmaktan kurtulsaydı. Allahtan festae ile habitatı farklı,bizim aramızda gördüğü tepkiyi orda görse ne yapacaklardı
ispinozlarım
 
Bu hafta Feshane yarışması başladı,pazar dahil 3 gün sürecek. İsteyen arkadaşlar uğrasın,malzeme ve kuş olarak bu sene çok çeşit bekliyoruz. 3 gün orda olacağım acil bir işim olmazsa,isteyen arkadaşlar arayabilir. 0536 631 42 92
İTHALAT Nedir, NASIL Yapılır.?
 
İthalat için gerekli olan belgeler:fatura,sağlık,origin ve ek bir sağlık belgesidir. Son belge,balığı aldığınız çiftliğin bulunduğu devlet tarafından düzenli olarak kontrol edildiğini gösteren belgedir. F0 balıklar için bu belge istenmez. Bunları sağlarsanız balığınız gelir herhangi bir sorun yaşamazsınız.
 
Belgelerde fatura ve origin hariç eksik varsa balıklarınız yeddi emin olarak verilir ve balığınızı alır çıkarsınız. Belgelerinizi tamamlayana kadar balıklarınızı satamazsınız ve belli bir sürede belgelerinizi getirmek zorundasınız. Canlı hayvanda çok büyük bir problem yoksa gümrükte sizi bekletmezler,önceliğiniz vardır.
 
Burada dikkat edeceğiniz tek nokta, SAĞLAM BİR GÜMRÜK KOMİSYONCUSUDUR. Kesinlikle canlı hayvan işinde olmalıdır ve bu işi sürekli yapmalıdır. 300-400 tl altına komisyoncu bulsanızda bu işin ehliyle çalışmanızı tavsiye ederim. İşinizin %60-70 ini halleder. 
 
Çek defterine ihtiyaç yok,en azından balık işinde benden istenmedi.
 
Karşı taraf yanlış evrak gönderdiği için kimse içeri girmez,orda başka olaylar vardır.
 
Sabit giderler 5 koli getiren içinde 200 koli getiren için de aynıdır. 100 kilo(5-6 koli) getiren balığı 6 usd/kg taşırken 200 koli(3 ton civarı) getiren balığı 3.5-4 usd/kg taşıtır. Dolayısıyla yüklü getiren firma balığı daha ucuza mal eder. İthalat yapmayı düşünmeyenler hesap kitaplarını yapıp burdaki firmaların fiyatlarıyla karşılaştırırlar ve daha ucuza mal edemiyorlarsa tabiki balığı getirmeyi düşünmezler. Egosunu tatmin edenler var mıdır bilmem ama balığı kendilerinin ithal ettiğini söyleyenlerin bir düşüncesi daha vardır. Bu da balığı kimden aldığını söylemek istememesidir. Balığı başkasından aldığını söylerse kendi aracılığı ortadan kalkacaktır. Bunu da unutmamak gerekir.
 
Son olarak vergilendirme konusunda eksik bilgiler veriliyor. %30 gümrük,%35 toplu konut fonu,%18 kdv alınır. Bu da navlun+faturanız= 2000 usd ise burada 2000 usd de vergi vereceksiniz demektir.
 
Saygılarımla
PTT kart kullanan var mı?
 
PTT ye başvurup çek hesabı açtırıyorsunuz,kartınızı yolluyorlar. Atm olayına yeni girdiler Anadolu Yakasında belli yerlerde var şu an,zamanla yaygınlaşacaktır. Atm den yapılan birçok işlemi gerçekleştiriyorsunuz. İnternet bankacılığı da mevcut. Senelik aidatları şimdilik çok uygun,ilerde artmaz umarım. 250 tl ye kadar gönderimlerden 1.5 tl,daha fazla gönderimlerde tutara göre komisyon alıyorlar.


[QUOTE=cokmutlu]Barış bey, teşekkür ederim, baya bi faydası varmış demekki. Düşünmek gerek. İsme havale kısmını anlayamadım; hesap nıya havale yapınca 81ilden çekilebiliyor, isme yollayınca il ve şube belirtiyoruz ordan mı çekilebiliyor yani?[/QUOTE] 
 
Eğer yollanılan kişinin çek hesabı varsa online hizmet veren ( şu an online olmayan yer kalmadı sanırım) her PTT şubesinden çekebilir. Para yatırırken isim,soyisim ve çek numarısını yazıp yollanılan tutarı yazıyorsunuz. Hepsi bu kadar.
10.000 TL.'ye Discus
 
Adam Avcılar'dan ava çıkmış.
Cihat Arslan2011-10-02 21:18:52

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.