ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mimarsinan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2009 19:43
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2009 11:36
Toplam Mesaj:
79 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mimar Sinan ÖZKAN
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1978
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mimar Sinan ÖZKAN ( sonların ilkini yaşamaktansa ilklerin sonunu yaşamayı tercih ederim.)

SON 10 MESAJI

Yemler komple tanka döküldü.

2/3 oranında su değiştirmek balıkalra ikinci bir şok yaşatmak demektirki sizin yerinizde olsam o oranda değişiklik yapmam açıkcası bu daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir balıklarınız adına. 1/3 oranında su değişimi yapın ve varsa hava motorunuz filternize ek olarak çalıştırın gerisi bekleyeceksiniz.

Yemler komple tanka döküldü.
Merhaba balıkalrınız yaşarmı yaşamamı onu bilemiyorum akşama kadar ancak suyun bozulacağı kesin suyun bozulması demek balıkların yaşama alnlarının etkilenmesi demekki buda balıklar için hoş olmaz keşke hemen dipten çekerek yemi toplasaydınız. Daha öncede bir misafir çocuğu aynı şeyi benim frontoza tankımda olmuştu hemen dip çekimi yaptım ancak dip çekimi yapana kadar balıklar hızlı nefes alıp vermeye ve dibe çökmeye başlamışlardı bu süre sadece 7/8 dk lık bir süreç
 
Temennim balıkalrınıza bişey olmaması.
Arka fonu kvaryuma monte temek

Bana da daha mantıklı geldiği için paylaşmak istedim. Mehmet beyin de dediği gibi bu şekilde fondan sıkıldığımızda kolayca kaldırabilme şansımız varr.

iç parazitmi ?
[QUOTE=Erdal Hoca][QUOTE=mimarsinan]İç paarzitte tecrübelerime dayanarak karında şişlik renk kararması ve sallanarak yüzme durumları baş gösteriyor [/QUOTE]
 
 
İç parazitte karında şişme değil, içe çökme olur. Sizin bahsettiğiniz belirtiler daha çok bloat hastalığına işaret eidyor bana göre..
 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
 
Erdal bey nerede okudugumu hatırlamıyorum ama içe çökme olduğu gibi karında şişmede olabilmektedir diyordu ve bildiğim kadarı ile balıkta renk kararması ve sallanarak yüzme iç paazittede olan birdurum. Ben bu olayla bir kaç defa karşılaşmama rağmen flagyl kullanarak balıklarımı kurtardım.Ben yaptım oldu demiyorum sadece yaşadıklarımdan yola çıkarak bunu yazdım.
 
 
Saygılar.
mimarsinan2009-07-25 23:36:29
Kitumba- Albino Kitumba Çiftleşmesi
Kerem bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim. Bu arada Artemiayayı hala araaktayım bakalım 100 gr kadar almayı planlıyorum özellikle yavru albino kitumbalarım için. Albinolarda erkekler kaç aykıktan sonra renk alıyor yanş nezaman erkek dişi ayrımı yapabilirim. Gerçi 3 adet yavrum kaldı ama Cinnet
Kitumba- Albino Kitumba Çiftleşmesi
Murat bey sanırım yanlış anladınız ben yapmıyorum bende zaten o boyda balık yok Tebessüm bir arkadaşımla sohbet esnasında arkadaşım söylemişti bunu bana. Bende merak ettim.
 
Bendeki albino kitumbalar 3 adet ve 3cm ile 2 cm arası 4 adetti ama biri ortalıkta yok şuan için. 17 adette 4/6 cm rası normal l.jkitumbam var. Yani yanlış anlaşılma olmasın.
Kitumba- Albino Kitumba Çiftleşmesi
Kitumba- Albino Kitumba Çiftleşmesi sonucu çıkacak yavrular nasıl olur merak ediyorum.Sanırım çiftleştirenler ve azda olsa albino yavru alanlar çıkmış bu durum mantıklı olsada oldukça düşük oranda olabileceğini düşünüyordum ama bir arkadaşla konuşmamız sonucu kafam karışmadı değil. Dediğine göre bir arkadaşı % 2-lük bir oranda albino alıyormuş.
 
Sizce olası bir durmmudur? Sakıncaları nelerdir ?
 
 
Çiftleştirme şekli şu şekilde 6 normal l.j.kitumba dişisine 1 albino kitumba erkeği.
Artemia Çıkartmak (Basit)
Artemia bulsakta denesek.Tebessüm
Su Yüzeyi Yağlanması ve Çözümü
Beytullah bey sampın akvaryuma basış borusu yada dış filtrenin akvaryuma su veriş borusunu akvaryum yüzeyini hareketlendirecek şekilde ayarlıyorsunuz.
Resimde kırmızı ile  daire içerisine aldığım bölüme dikkatli bakarsanız sumptan basılan suyu pvc boru ile akvaryumun yüzeyini hareketlendireek şekilde ayarladığı görürsünüz.
 
Akavryumun yüzeyinin hareketli olması yağ tabakasının oluşmasını bu sayede engelliyor.
 
 
 
840 litre Yunus akvaryum (R:12 de)
Hayırlı olsun tezkereniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.