ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eren Erdem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2008 15:30
Son Ziyaret:
20 Ocak 2012 18:46
Toplam Mesaj:
161 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Erdem
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci (lise)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Alüminyum Folyo Suda Salınım Yapar mı?
[QUOTE=Saruman]Salınım yapmaz.Zararı olmaz.Sonuçta Alüminyum folyolar insanların kullanımı, özellikle gıda işlemleri için üretilmiştir, herhangi bir salınım sözkonusu değildir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.
Alüminyum Folyo Suda Salınım Yapar mı?
Merhaba ,

Alüminyum folyo kağıdını akvaryum kapağına yapıştırıcam. Fakat hava taşından kaynaklanan su yüzündeki kabarcıklar kapağa çarpıyor ve alüminyum folyo kağıdını oraya yapıştırınca su damlaları önce alüminyum folyoda birikicek sonra suya damlayarak geri düşücek. Bi salınım yapar mı ? Zararı olur mu?
Beta Akvaryumuna İç Filtre Hakkında Bir Soru ?
[QUOTE=kgurkan] Betalar için filtreye gerek yok. Hele ki sizin belirttiğiniz kesinlikle fazla olur ve uymaz. Betalar sakin ve durgun su sever. Çok gerek duyarsanız pipo filtre eklersiniz ve havayı da fazla açmazsınız.
Benim önerim hiç filtre koymamanız ama zaman zaman az miktarda su değişimi yapmanızdır. Kum ve bitki eklemeniz de güzel olur. Özellikle su mercimeği veya riccia gibi yüzey bitkilerinden olursa daha ideal olur.


[quote]Sevgili EREN akvaryumu yap filitreyi tak dene oluyorsa göz kararı ile anlarsın zaten kullanırsın olmaz ise gider pipo filitre alırsın. saygılar..... [/quote]
Ahmet Bey,
Yapmış olduğunuz yönlendirme doğru bir yaklaşım değildir. Yap olmazsa değiştir şeklindeki öneriler genelde hobinin gelişimine zarar vermektedir. Konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin yönlendirmesi daha doğrudur. Yorum yazmadan önce öneriniz konusunda emin olmanızı veya hiç yazmayıp gelen cevaplarla bilgi dağarcığınızı genişletmenizi öneririm.
[/QUOTE]

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Önerilerinizi değerlendireceğim.
Beta Akvaryumuna İç Filtre Hakkında Bir Soru ?
[QUOTE=fatih burgu]Bu filtre ağır gelir bettalar fazla akıntıyı sevmezler,Sen en iyisi pipo veya şelale filtre al,Saygılar. [/QUOTE]

Düşünürken aklıma birşey geldi. Bu filtreyi daha önce almıştım ve kullandım. İçinde bir küçük hortumu var, akıntıyı düşürüyor. yani aldığı suyu verirken akıntıyı çok ama çok düşürüyor. Birde suyu çekme akıntısı çok düşük. Acaba o aparat ile kullanırsam sizce olurmu ?
Beta Akvaryumuna İç Filtre Hakkında Bir Soru ?
Uzun bir süre sonunda tekrar beta beslemeyi düşündüm. Bugün bir beta aldım. Şuan geçiçi olarak orta boy fanusda. 30*20*20 şeklinde 12 Litre kapasiteli akvaryum yapmayı düşünüyorum.  Bu akvaryuma BURDA ki iç filtreyi koysam çok akıntı olur mu? Çok ağır mı gelir? Yada bu akvaryum için pipo filtre mi önerirsiniz ? Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar,
Akvaryumun Bulunduğu Odada Parfüm ?
[QUOTE=hknktl666]Aynı sorunun bir benzeri akvaryum odalarında sigara içilmeli mi konusunda da tartışılmıştı.Bence parfüm veya sigara akvaryum suyuna temas etmemeli.Özellikle iç filtrenin dışarıdan hava alan kısmı akvaryuma havayı direkt bastığı için sakıncalı.Ancak kendimde sigara kullanan birisi olarak,iç filtrenin hava alan kısmına bir pamuk taktım.Pamuk her 3-4 günde bir kirleniyor yani bir nevi hava filtresi görevi görüyor.Bende kirlendiğinde değiştiriyorum.Tabiki temiz havanın yerini tutmuyor ama hiç olmazsa biraz da olsun temiz hava vermesi bakımından bence faydalı. [/QUOTE]
 
Ben akvaryuma havayı iç filtreden vermiyorum. İç filtremin öyle bir özelliği yok. Ben hava motoru kullanıyorum. Aynı şekilde bende hava moturunun içine pamuk koyabilirim. Ama havayı vermekte zorlanmaz mı?
Akvaryumun Bulunduğu Odada Parfüm ?
[QUOTE=H.Cem GÜNLÜ]Bu tür spreylere karşı evvela insanlara verebileceği zararları göz önünde bulundurduktan sonra balıkların etkilenip etkilenmedikleri konusuna birşey söylemek gerekirse KESİN'likle zarar verecektir derim.
Ancak bu hemen olmaya bilir.
Zaman içinde iyi takip etmek gerek zira ben evde oda parfümü değil hiçbir türlü parfüm kullandırmamak adına ev halkıyla zaman zaman boğuşuyorum.:)
[/QUOTE]
 
Teşekkür ediyorum. Hemen oda sprayini odadan çıkartacağım.
 
Saygılar,
 
Akvaryumun Bulunduğu Odada Parfüm ?
[QUOTE=hikmet671]Akvaryumunuzun üzeri açık ise belki olabilir.Ama fazla zarar vereceğini sanmıyorum.[/QUOTE]
 
3/4 ü açık. Sadece bir florasanlı kapak var.
Akvaryumun Bulunduğu Odada Parfüm ?
Merhaba,
 
Benim akvaryumumun bulunduğu odada bir tane zaman ayarlı oda spreylerinden var. 15dk de bir oda spreyi sıkıyor. Akvaryum ile spray arasında biraz mesafe var. Spray başka tarafa doğru sıkıyor parfümü. Sonuçta aynı odada parfüm ve akvaryum.
 
Bir zararı olurmu ?
 
Saygılar,
 
Moli Aldım Bir kaç Sorum var

Bugün 1e moli aldım. 1e 1d platy aldım.

 
Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
Sizlerin sayesinde akvaryum hobisi ile ilgili değerli bilgiler öğrendim.
 
Saygılar.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.