ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Semphatic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2008 03:10
Son Ziyaret:
16 Şubat 2021 14:13
Toplam Mesaj:
138 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Kumbaracı
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Kuyumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Vatan Mevzu İse Gerisi Teferruattır.. Okan KUMBARACI

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Yapımı (Resimli)
Maalesef arkadaslar resimler bendede olamadigi icin guncellemem mumkun degil :(
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Ihsan bey havuzu derinligi ne kadar . Akvaryumcularin kobu hakkinda yorumlari tam tank dongusu icindir diye tahmin ediyorum . Siz sadece dip temizligi yapacaginiz oyle bahsi gecenler kadar yuksek bir kafa motoruna ihtiyaciniz yok . Sadece alan genis oldugu icin biraz fazla dipte gezinmek zorundasiniz . Kumda yoksa pislikler hafif , suyun icinde oldugu icin havalanmaya musaitler . yani sizdeki en buyuk etken derinlik . Motorun dibe ulastigi zamanki debisi suyu disaridaki kova(vs)ya aktarmaya yetiyorsa isinizi gorur . 5-6 tonluk kafa motoruyla o akvaryumun filtrasyonu saglanir ;) . pet siseni agzini genis tutabilirsiniz kum olmamasi avantaj. Kum cekme derdiniz yok bu sebeple siseyi kisa tutunki etkili bir supurge olsun . Kolay gelsin
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Ogul motor manyetik alanla döndugu icin tikanma yapmaz kacan kum varsa bu filtre ucundan cikar ve suyu cektigin yere gider . Evet soyledigin gibi su eksiltmeden temizlik yapilabilir bdan onceki sayfalarda bahsetmistim . Yakinda evi tasiyacagim bakarsiniz hobiye geri donus yapabilirim :)
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Tesekkur ederim herkese . Biraktigim hobiye oglum icin kuracagim kucuk bir beta akvaryumuyla donmeye hazirlaniyorum . Su anda akvaryumu kurdum ve donguyu bekliyorum . Bos olarak calisiyor anlayacaginiz . Bu hobiye kucuk akvaryumla baslamistim belki bu benim icin yeni bir baslangic olabilir ;)
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Yorumlariniz icin tesekkurler . Cihaz kumu cekmiyor oda soylee kullandiginizin motorun debisine gore pet sisenin uzunlugunu ayarliyorsunuz , konu baslarinda bu olayi anlatmistim .

Suyu degistirmeden pisliklerden arindirmak su sekilde mumkun olabilir: cekim yaptigimiz suyu tahliye ettigimiz hortuma bir aparat yapip icine ince sunger konulur ve tahliye hortumunu tekrar akvaryumun icine verirseniz sunger pislikleri suzer ve suzulmus suyu tekrar akvaryumun icine bosaltmis olursunuz . Pislikler icin cozum olabilir ama akvaryumdaki dongu icin uygunmu bunu ustadlar soyleyecektir
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
[QUOTE=ayantas] 0 no silis kumda nasıl olur acaba. Bende akvaryumcudan aldığım pompalı dip çekim aleti var ancak dip çekim yaparken kumlarıda çekiyor. Bunu nasıl engellerim.  [/QUOTE]

 Dip kısmındaki geniş alanı biraz uzatırsanız probleminiz kalmaz ..


 Teşekkürler herkese
Yanardağ yapımı,dekor değişikliği ve felaket :(
Foruma artık sık girmiyorum . Mesajları şimdi gördüm ve elimden geldiğince cevap vereyim . Öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkür ederim .  Ledler silikonlu led değil birinci sayfada görüldüğü gibi normal led elektrik geçen bölümleri silikon ile ben izole ettim . Ledler istenirse adaptör ile prize bağlanır, istenirse pille çalıştırılır bu sizin isteğinize kalmış .
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim .. Arasırada olsa foruma giriyorum ve gelen mesajlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum . Umarım yardımcı olabiliyorumdur


[QUOTE=alemadam] Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.
Ben 0,5 silis kum kullanıyorum. Yani en ince olanı. Deniz kumu gibi neredeyse.
Bu kumda da bunu kullanmak mümkün mü acaba?
[/QUOTE]

 Pet şişeyi uzun tutarak mümkün olabilir, ama yinede kum çekerse yatay S şeklinde bir çözüm bulunabilir .
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Arkadaşlar birkaç mesaj öncesinde hobiyi bıraktığımı ve foruma sık giremediğimi yazmıştım ama birkaç arkadaşım benden cevap beklemiş. Belirttiğim nedenden dolayı özür dileyerek gecikmeli olarak cevaplıyorum . Dip çektiğimiz suyu akvaryuma geri vermiyoruz. Bu işlemi rutin dip çekim zamanlarında yapıp, çektiğimiz suyun yerine dinlenmiş su kullanıyoruz . Aynı suyu tekrar akvaryuma vermek , elyaf (v.s.) da koysak mantıklı olmayacak , sadece pisliği alıp birikmiş nitratın akvaryuma geri atılması olacaktır. Bu yüzden dip süpürgesiyle çektiğimiz suyun yerine dinlenmiş su eklememiz daha sağlıklı olacaktır . Ben dipten çektiğim suyla çiçekleri suluyordum , inanılmaz iyi geliyor tavsiye ederim :)

 Birde bu motoru yapıpta sorun yaşayanlar için tekrar hatırlatmak isterim : motor debiniz düşükse pet şişeyi daha kısa kesin , motor debiniz yüksekse daha uzun . Yine aynı şekilde kullandığınız kum ince ise daha uzun , kalın ise daha kısa .  Bunun en güzel taktiği şu şekilde : şişeyi ilk olarak en altından (en uzun hali) kesip deniyoruz , baktık kumu kaldırıp yeterince karıştırmıyor , biraz daha kesiyoruz .. Böyle böyle uygun uzunluğu bulmuş oluyoruz ..

 Beğenen- beğenmeyen , yorum yapan-yapmayan bütün arkadaşlarıma (ağabeylerim-kardeşlerim) teşekkür ederim . Yapılan bir işin üstünden bunca zaman geçtikten sonra bile, hala takip ediliyor ve hala insanlara fikir veriyor olmasını görmek benim için gerçekten gurur verici . Teşekkür ederim hepinize :)
Semphatic2012-03-28 02:59:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.