ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
activ-ist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2008 09:16
Son Ziyaret:
15 Nisan 2024 21:06
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan ingeç
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
makina
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sessiz Hava Motoru Yapma Projesi - Katılımlı
Güzel bir düşünce fakat tasarımı yaparken suyun içinden çok dışında olması taraftarıyım, havuz içerisinde gösteri yapan yunus balıklarının motor seslerine dayanamayarak intihar haberlerini yada cama vurulduğunda korkarak kaçışan balıkları gördükçe aslında bizler için fark edilmese de onlar su içerisinde seslerden oldukça rahatsız oluyorlar.
Deniz Anası Tank Kurulumu Ülkemizde İlki.
Araştırma, sabır, yenilik ve başarı. Tebrik ederim Yağmur hanım. Daha da geliştireceğinize inanıyorum, hobicilik adına atılmış önemli bir adım.
Yeni Akvaryum Kuracağım Fikirlerinizi Bekliyorum
Merhaba
Tank ölçüleriniz gayet uygun, maddi durumunuz yerinde ise size sadece balık olan tuzlu su akvaryumu kurmanızı öneririm, mercana girmezseniz sizi fazla zorlamayacaktır. Aklınızda bir kez tang besleme fikri girdiyse kendimden bildiğim kadarıyla hiç çıkmayacaktır :) Güzel sarı bir kum, canlı kayalar, güçlü bir ps, dalga motoru ve sump ile 500lt de birçok tuzlu su canlısını bir arada besleyebilirsin. Birde power led ile suyun içine su altı efekti verebilirsen (kum üzeride ışık dalgalanmaları) mükemmel olur.
Yılanbaş hakkında bilgi alabilirmiyim ?
Yılanbaşa canlı yem verdin ve yemedi mi ?

Bir resim ekleme ve daha detaylı bilgi verme şansın var mı? Ben serçe parmak boyunda yılanbaşa bile ilk geldiği saat 7 tane neon vermiştim, sonraları ise solucan ile beslemiştim yememesi çok garip.
Microbe-lift Bloom&Grow Bio-Carbon
Ürün hakkında daha önce başlık açılmış ben okumadım ve ürünü de kullanmadım içinde ürün bilgileri mevcut.


http://www.akvaryum.com/FORUM/microbe_lift_sivi_gubre_k351769.asp


Ama şunu söylemek isterim daha önce tuzlu su akvaryumumda ve frontoza akvaryumumda microbe-lift special blend kullanmıştım, sırf bu ürün nedeniyle microbe-lift in ürünleri aklımda hep başarılı olarak kalmıştır. Yinede ürünü kullanan birinden tavsiyeler almanızı söyleyerek üzerimden yükü hoop diye atıyorum :) Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. 
Ne yapmam gerek
Akvaryumu kuralı ne kadar oldu ?
Bitkili akvaryumlarda ilk kurulum sonrası yosun sorunları daha çok oluyor, nedenleri ise sabır gösteremeyişimiz, kalitesiz malzeme, yanlış bilgi diye sürüp gidiyor. İlk kurulumda tabana eklediğimiz kat kat topraklar zaten besin olarak oldukça zengin ve gübreli olabiliyor üstüne henüz köklerini oluşturmayan bitkileri ekliyoruz co2 vermeden topraktan besinlerini alacak kökleri oluşturmadan fotosentez yapmalarını bekliyoruz ama bitkiler fotosenteze başlayamıyorlar çünkü alışma süreleri var, bu süre içerisinde biz şiddetli ışık ve gereksiz gübreler ile içerideki yosunları besliyoruz, size tavsiyem 3 gün karartma uygulayın, su değerlerinizi kontrol edip ona göre gübreleme yapın, bitkileriniz ne kadar kolay olursa olsun co2 verin ve birkaç ay sabredin düzeniniz oturunca yosun derdiniz olmayacak.
3 Aylık nano
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim inşallah daha güzeli senin olur.
3 Aylık nano
Boyut: 45X30X30 cm
Zemin: Fondo vivo - Dazs soil - siyah Hagen kum 
Aydınlatma: DIY Kapak - Osram DULUX L -865 ve Güneş
Mayalı sistem CO2
Bitkiler: Reineckii mini- Christmas moss -Hemianthus Micra 
Haftalık %20 su değişimi - Demir ve sıvı gübre ilavesi.


Metin bey teşekkürler,1 ayı geçtiği için ilk mesaja eklememe izin vermiyordu buraya ekledim.
3 Aylık nano
50 cm yüksekliğin sanıyorum bu biraz sıkıntı, o yükseklikte ışık tabana etki etmediğinden biraz sorun oluyor, onun için biraz basit bitkiler kullanmayı dene. Herkesin gönlünde tabanı cuba gibi bitkiler ile kaplamak olsa da bu çoğu zaman pek mümkün olmuyor, özellikle tecrübe az ise sorunlar başlayınca çok çabuk soğuyoruz tanklardan, benim bu nanoyu kurmamdaki amaç büyük bir tanka geçmeden önce bitkileri denemekti, tek bir ışık ile ne yapacağımı öğrendim, çoğu yazılanlara inat akvaryumu güneş alan bir yere koydum ve güzel sonuçlar aldım. Her hobicinin farklı yoğurt yiyişi vardır :D sende deneyerek kendininkini bulmalısın. Bunun hobi olduğunu ve yanlışların seni doğruya götüreceğini unutma ve balık koymayı en sona bırak sonuçta senin hatalarını canıyla ödeyenler onlar olmamalı.
3 Aylık nano
Mesajları biraz geç cevapladığım için kusura bakmayın. Öncelikle betayı ve mollyleri bir arada beslemeye devam ediyorum ve betanın kuyruğu eskisinden daha iyi durumda. 
Taban bitkisine gelince 10 dal Hemianthus Micra eklemiştim yaklaşık 3 ay içinde tüm tabanı istila ettiler, cuba gibi aban bitkileri de ekmiştim ama onlarında üstünü kapladılar, zemini fondo vivo üstüne dazs soil en üstüne de hagen kum olarak yaptım. Işık olarak da kendim kapak yaptım ve osram 835 lamba kullandım ufak akvaryumlar için çok ideal bir ışık tavsiye ederim. Bitkili akvaryum düşünüyorsanız sağlam zemin, uygun ışık ve co2 kesinlikle şart bunları yaptığınız takdirde gerisi sabır. Kurulumda çok sorunlar yaşadım yosunlanma, kütüklerin üstündeki beyaz tabaka gibi ama hepsi kendiliğinden geçti. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.