ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaptan58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2008 23:55
Son Ziyaret:
04 Eylül 2010 15:57
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
enes yolcu
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Namık Kemal Lisesinde-Lise 4Tm (Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Yelken

SON 10 MESAJI

Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
   8 ayı geçti her şey tıkırında..
Barajdaki balık
  Kuzenim dün babasıyla birlikte ömerli barajına balık avına gitmişler.Kuzenim de bana 6 tane yavru balık yakalamış ortalama boyuları 4 cm. Kuzenim bana sazan yavrusu olduğunu söyledi fakat ben tam olarak anlıyamadım. Balığın ağız biçimi canlı doğurganlar gibi.Dün akvaryumuma koydum, gayet sağlıklı bir biçimde yüzüyorlar.Pul yem verdim yediler.Şuan resim koyamadım  fakat ilerleyen zamanlarda ekliyeceğim.
  Sizce bu balığın türü ne olabilir?
  Hangi yemlerle beslemeliyim ve akvaryum şartları nasıl olmalıdır?
  Kaç cm'ye kadar ulaşırlar?
 
 Yardımcı olanlara şimdiden teşkkür ederimTebessüm..
 
  Saygılar..
kaptan582010-07-22 13:41:31
Bu mudur yani! :)
  Bu sistem hem elektrik harcaması açısından hemde görüntü kirliliği açısından pek yarar sağlamaz.. Bence bunun yerine bi pc fanı alın, hem görüntü açısından hem de elektrik harcaması açısından daha iyi olucaktır ..
 
  Saygılar...
Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
[QUOTE=çaqlar] [QUOTE=kaptan58]

  Tüm arkadaşlar ben hepinize teşekkür ederim Tebessüm . Dahada fazla aletler, projeler yapmaya çalışıyorum ama yaşım gereği (17 kadar :S ) biraz aileye bağımlı olduğumdan, birazda onların benim hayatıma karışmasına karşın yinede bişeyler yapmaya çalışıoyrum.Aklımda başka projelerimde var ama imkanlar kısıtılı.İlerde evimde hobi atelyesi açmak en büyük hedeflerimden birisi.Tekrar tekrar herkesten teşekkür ederim.

    SAYGILAR..
[/QUOTE]

Öncelikle tebrikler Alkis   aynı hedefi paylaşıyoruz ve aynı işlerle ugraşıyoruzz  ve yaşlarda aynı  Big%20smile
projeyi bende daha önce denemiştim sadece eksi yönlerinden bahsetmek istiyorum .
ana devreyi beslediginiz piller yetersiz kalıcak (bi süre sonra biticek)  beslemeyi şarjlı pille ve paralel olarak  devre kartlı (ısınmaması için) bir adaptör takınız, bu sayede ana devreyi açıp kapatan anahtardanda kurtulursunuz.
diger bi tavsiyemde kumandayı küçültün ...
  ne yalan sölim yaşıtlarımın hiç biri bu işlerle ugraşmıyo  bi kaç kişi hariç  burdada bulduguma sevindim..        projelerin devamını bekleriz ...

     saygılar
 
[/QUOTE]
 
   Zaten şuan ki halinde şarjlı pil dahilinde adaptör bağladım.Böylelikle pil derdinden kurtuldum..Daha da gelişirme çabalarım var fakjat imkanlar ne kadar el verirse artık..Evet çok haklısın yaşıtmlarımdan hiç birinin bu işlerle uğraşmadığını gözlemledim.Burda senide bilince ister istemez bende sevindim.Seninle tnaışmak isterim.Belki belli bi fikirler doğrultusunda yeni bişeyler çıkartabiliriz..
   Saygılar..Tebessüm
Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
[QUOTE=ugur1073]

Motor yerine bir röle bağlanarak sistem daha kullanışlı ve her türlü lambaya uygulanır hale getirilebilir.Böylece motoru sürekli çalıştırmamış olur ve pili daha uzun ömürlü kullanabiliriz.Daha profesyonel kumanda isteyenler araba alarm devrelerinden temin ederek şık bir kumanda ve daha kaliteli bir RF devresi elde edebilirler.Bunun yanı sıra bu devre dışında LDR (ışık sensörü)kullanılarak açma kapama derdinden de kurtulunmuş olur.

[/QUOTE]
  
 
    Evet haklısınız.Fakat ben elektriği yüzeysel olarak biliyorum.Gündelik bilgilerimle bukadar çıktı ancak.
 
  Saygılar...


[QUOTE=theapeiron]Ben motorun ne işe yaradığını anlamadım. Güzel bir şey ama mantığı aklıma yatmadı.

[/QUOTE]
  
        Motor ipli anahtarın ipini çekerek devreyi kapmakla ya da açmakla kullandım..Mantığı motor dönünce ucundaki çarka ipi sarar, ipi sarıncada ipli anahtarı açık konumdayken kapalı konuma çeker, kapalı konumdayken açık konuma çeker.Nerdeyse 5 aydır kullanıyorum.Şimdiye kadar hiç bir problemle karşı karşıya gelmiş değilim..
 
 
   SAYGILAR...
Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
[QUOTE=tyfnylmz][QUOTE=cpknrkk][QUOTE=biyolog]Tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş. Fikir ilginç ve yeni. Bende bir arkadaşın evinde avizeye bağlanabilen bir uzaktan kumanda aparatı görmüştüm. Elektrikçilerde satılıyormuş onu denemeyi düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan varmı?  İyi günler.[/QUOTE]
 
 
[/QUOTE]
RF Alıcı verici devre yani radio frekansı ile uzaktan kumanda etmeye yarayan bi devredir. hazırı biraz tuzlu olabilir.. ancak dikkat etmek gereken durum bu sistemlerdeki kanal sayısı yani aynı anda kaç tane aleti kontrol etmek istediğiniz fiyatta buna göre değişir. tabi hazır alınırsa şık bi kumandası olacaktır.. :)
[/QUOTE]
    
 
     Evet ama evdeki malzemelerle ufak bir tecrübeylede kendimiz yapınca kullanması bambaşka oluyor.
Filtrede Problem
  Arkadaşlar, forumdaki bilgilerden yola çıkarak turşu bidonundan dıy dış filtre yaptım ancak filtrenin içinde hava var galiba, akvaryuma bağladığım zaman temiz su çıkışından akvaryuma akan su, akvaryumla teması az olmasına ramen çok kabarcık çıkarıyor.Ayrıca akvaryuma dikkatli baktığımda çıkan temiz sudan toz gibi bişey görünüyor..Kabarcık çıkarmsından vede o toz gibi şeyden çok tedirginim.
Tek motorla 2 akvaryum temizleme
  Alttaki akvaryuma şamandıra sistemi yaparsanız, elektirkler kesilince sorun çıkacağını sanmıyorum.
Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
[QUOTE=ahmet_mhnds]Enes bey tebrik ederim benim yapamadığıı yapmışsınız aynı sitemin değişik bi versiyonunu bende yapmıştım benim sistem 3lüydü yani 3 ayrı prizi ayarlıcak şekilde fakat dediğiniz gibi arabanın sistemi çıkartırken kablolar tek hamlede koptu bende tekrar eski yerlerii bulup çalıştıramadığım için manuel olarak kullandım bi ara sizin projeyi örnek alarak bikere daha yapmayı isterim .[/QUOTE]
 
        Malum çin malı olunca Big%20smile kabloyu ne kadar küçülsek kardır mantığını kullanıyor olsa gerek..O kablo yerlerni bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bişey.Ben çok hasas bir biçimde çıkartık lehimledim.Hiç bi sorun olmadı..Şuan bu dıy projeyi geliştirmee çabalarına başladım.Sizin dediğiniz gibi 3 lü bir halde.Aklımda bir kaç tane fikir var.Zamanla hayata geçiriceğim.Onuda burda yayınlarım.
Uzaktan Kumandalı Akvaryum Işıklandırma (Resimli)
      Proje tam 2 ay oldu.Her şey tıkırında.Hiç bir aksam yok. Sapasağlam ( : .. Yapanınız vardır umarım (:... İSTAVRİT2010-04-17 01:32:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.