ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cevdetc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2008 13:49
Son Ziyaret:
26 Şubat 2011 16:29
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cevdet çalışkan
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Bursa
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Mikrofish ve İchthyo
Bence dış filtrenin tüm malzemelerini kaya tuzu ile yoğun bir şekilde hazırlanmış suda beklet tüm zararlı bakteriler ölsün sonra güzelce temiz su ile durula ve akvaryumuna öyle tak. Şansın açık olsun.
 
Not: Arada bir akvaryumuna tuzlu su ilave etmende ileriki hastalıkları önlemekte faydalı olur.
özkoçak2009-05-15 09:07:43
Ev yapımı yem tarifleri
Merhabalar bence yavrularınıza yaptığınız yemden kullanacaksanız içerisine jelatin atmayın. Bağırsak tıkanmasına yol açar. Daha önce denenmiş bir sitede okumuştum.
her gün bir balığım ölüyor
Sineklikle ayırmak sadece yaşam sürecini uzatabilir sonuçta su kalitesini arttırmaz. Artı sineklik arkasından diğer balıkları görüyorlar ve bu bile onları rahatsız eder. Sürekli korkma hisleri açık olur rahat ve huzurlu olamazlar. Biraz balıkların yerine kendinizi koyun. Dağ başında yabani hayvanlarla birlekte kalmak, ama çadırın içine girip saklanmak gibi :) cevdetc2009-05-13 16:54:36
Sarı Prenseslerim Hala Renklerini almadılar?
Bende arkadaşlara katılıyorum. Akvaryumun boyu küçük stres yapan balık rengini vermez. Adi yemde kullanma. Arada canlı yem de ver. Ayrıca uzun süreli renk yemi verilmez balıkları yakarsın ileride kısır olurlar. Büyümeleri de yavaş olur. Bitkisel karışımlı yem ver. Sık su takviyesi de çok önemli.
her gün bir balığım ölüyor
Kullandığınız yemi değiştirin. Bitkisel ağırlıklı olanından verin. Kabızlık veya bağırsak paraziti olabilir. Ayrıca yemlerinize arada bir sarımsak sürün hem bağırsakları düzeltir, hem direnç verir, hemde bağırsak parazitlerini yok eder.
Ayrıca türüne ve boyuna göre ayrı akvaryumlara yavruları koyarsanız yaşama şanslarını artırırsınız. Hafta da 2 kez suyundan alarak değişim yapın. Suyun bekleme süreside 3 saatten az 1 günden fazla olmamalı. Yararlı bakteriler ölmesin diye. ( Bunun sebebi 3 saatte sudaki klor yok oluyor ve faydalı bakteriler kalıyor. Zararlı bakteriler 12 saatten sonra çoğalmaya başlar.Kullandığınız kabın yapısıda önemli plastikte daha hızlı ürerler ağzının açık kapalı olması dahi etkili. Eğer 3 saatten az sürede dökerseniz akvaryumun içinde oluşan faydalı bakterileri öldürürsünüz.Suyunuzu haftada 2 kez derkende az oranda ama sık aralıklı yapmak için suyun genel yapısını ve mineral yapısını iyi tutmak için ) Ben böyle yavrularımı daha hızlı büyütüyorum. 
Birşey daha akvaryumunuzu yeni mi yaptırdınız. Silikonları için sordum.
Ayrıca şunu da söyleyeyim yavrular kuvvetli akıntılı olan suyu sevmez stres yapıpda öle bilir.
cevdetc2009-05-13 16:48:25
Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...
Kardeş senin vücudunda bulunan statik elekrik öldürüyor!
Oksijenle veya dışarı çıkması ile alakalı değil.
Benim bir arkadaşımında oluyordu. Balıklara ve hatta suya bile elinle dokunma eline plastik eldiven giyerek dene. Bazı tanganika türlerinde bu olay çok var. Vücuttaki statik elektrik hemen balığı öldürür.
Bende aynı balıklardan var ben hatta cinsiyet ayırımı yapmak için en az 3 dakika sürecek şekilde dışarıda tuttuğum oluyor. Hatta bir balığımı kayanın deliğinden çıkarmak için 10 dk dan fazla dışarıda tuttuğumu biliyorum.
Saygılarımla,
Kuru yem haricinde neler veriyoruz.
Maydanoz, Tere, Roka verilmez kimyasalında balıklara zararlı maddeler vardır. Bazı su bitkilerinde olduğu gibi. Balıklarında yemez zaten.
Onun haricinde
- haşlanmış havuç ince kıyılmış olmalı.
- Taze salatalık benimkiler bayılıyor. Boyuna kesilmiş olacak.
- Güneş ışığında özel bir akvaryumda yetiştirilmiş yosun verilebilir.
- Arada bir de sarımsağı yatay kesip yemlerinize bunu sürüpte verirseniz bağırsaklarının daha sağlıklı çalışmasını sağlarsınız.
 
Calvus Yavrularım Neden Öldü ?
Garip kısmı şu, bu akvaryumumda hiç ısıtıcı çalıştırmıyordum. ( sıcaklık kışın bile 18 den aşağı düşmedi daha yeni 22 oldu ) Henüz Calvuslarımın yavru yapacağını düşünmemiştim.  Akvaryumun suyundan yavru kabına aktarmıştım.
Amonyak patlaması 2 günde olurmu bilemiyorum.
Mustafa Kısacık arkaşımın fikri doğru olabilir yem verme olayını erken yapmış olabilirim. Yalnız yakalama olayının yanlış olan tarafını anlayamadım. Hortumun geniş olması ve diğer balıkların yavruları yemeden önce yakalamam gerektiğini düşündüğüm için yaptım.
Calvus Yavrularım Neden Öldü ?
Fotoğraf: malesef yok

Canlıdaki Belirtiler: Yeni yavru olduğu için belki kızarıklık var

Akvaryum Kapasitesi (litre): 1 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal

Filitrasyon: yok Hava taşı ile sirkülasyon

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba Arkadaşlar 10.05.09 gecesi Anneler gününde daha 1 senelik Calvuslarımdan 80-100 arası yavru aldım. Zannedersem bir kayanın içine yumurta dökmüşler çünki kabuklarda yuva tutan yoktu.

Yavruları bir hortum ile akvaryumun tabanından hemen topladım. Ve akvaryumdan ayrı bir plastik kabın içine kendi suyu ile hava verecek şekilde geçici olarak koydum.

Ancak 13.05.09 sabahı hepsini ölü buldum. Suyun rengi normaldi. Yalnız 12.05.09 akşamı aynı gün kaynatıpta kuruttuğum Yumurta Sarısından ufak ufak parçacıklar atmıştım. Bu şartlar altında sizce ölümlerine ne neden olmuştur.? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Veya sizce daha akılcı izlemem gereken bir yol varmıydı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.