ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maxımus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2008 21:19
Son Ziyaret:
11 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih Yusuf Cankurt
Doğum Tarihi:
22 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih Yusuf Cankurt

SON 10 MESAJI

Buhar Camı Hakkında
[QUOTE=nikolaismirnov]Hocam estetik olarak dışarıdan gözükmemesi önemli benim için, dediğiniz şekildeki sistemi yaptığımda o profiller dışarıdan gözükür mü acaba?

[/QUOTE]

Evet profiller gözükür ancak çok kötü bir görüntü oluşmuyor, uyumlu olması için çıtaların renginde sprey boyayla boyayabilirsiniz profilleri. Uzunca bir süredir bu şekilde kapak kullanıyorum temizliğinden rahatlığından çok memnunum.
Buhar Camı Hakkında
Alüminyumcularda bulabileceğiniz, E şeklinde kesite sahip akvaryumunuzun uzunluğunda 2 tane profili üst çıtalardan silikonlayıp, profillerin arasina da 2 adet pleksi veya cam koyarak eski büfelerde bulunan sürme kapak sistemini akvaryuma uyarlayabilirsiniz.
Fanusta Besleyebileceğim Balık Türleri Nelerdir?
Göktan Bey, yapısı ısıtmaya da filtrelemeye de uygun olan, şekli düzgün 10 litrelik akvaryumda melek beslenir mi yani ? Işığın kırılması konusunda çok haklısınız ancak malesef cevabınız yanlış anlamaya müsait. Keşke daha uygun bir dil kullansaydınız, böylelikle bilgi edinmek isteyen insanların kafası daha az karışırdı.
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Bu heyecanı bende sonuna kadar yaşamış biri olarak sizlere önerim sabırlı olmak. Fotoğraftan bakıp hamile bir balığı ilk defa görerek, balığın doğuracağı günü tayin etmek pek mümkün değildir. Bunu ikinci veya üçüncü hamileliğinde kendi tecrübelerinizi edinerek teyit etmek en makul olanıdır. Balığın cüssesi, yaşı, varsa hastalığı, karnındaki şişliğin azlığı veya çokluğuna neden olabilmektedir. Tabiki işin bir diğer boyutunda bir etik bir takım seçimler beklemekte; doğacak yavrular mı önemli yoksa anneleri mi? Anneyi ayıracak mıyım yoksa daha az stresli yolu mu seçip alışkın olduğu ortamda mı doğumuna müsade edeceğim, doğal seleksiyona izin verecek miyim yoksa sonraki nesiller bozulsa da bütün yavruları kurtaracak mıyım? En sade haliyle zaten canı burnunda olan hayvanı kurcalayıp strese soktuğuma değer mi? Kısaca yapmak gereken en uygun iş, pistia gibi basit bir bitkiden bol miktarda ekleyip yavrulara saklanma alanı oluşturmak, hem kendinizi hem balığı strese sokmamak, ne zaman doğar yerine doğduklarında nereye saklanabilirleri düşünmek ve biraz araştırma yapmak. Gerisi takdiri ilahi.
Challengerımın Burnu Zedelendi
Aşırı ürkek bir balık, eğer tedavisi mümkünse bile 4 cam arasında kendini tekrar yaralaması kuvvetle muhtemeldir, yaralamasa bile hem kendini hem diğer akvaryum canlılarını strese sokar, stres de hastalığa davetiye çıkarır. Eğer balığı elden çıkartmak istemiyorsanız akvaryumu evin en sakin yerine koyup 1 metreden fazla yaklasmamalisiniz.
Yara konusunda da yapabileceğiniz tek şey yaranın enfeksiyon kapmasını ve yine balığın strese girmesini engellemektir.
Arada Ki Fark ?
Aynı durumu ben de kendi bettalarımda gözlemledim, kimi balık güzelleşti, kimisinin desenleri bozuldu. Stres ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Uzman görüşlerini bekliyorum.[EDIT]maxımus,2018-07-13 01:16:59[/EDIT]
Saulosi Cikletlerimin Karnı Şişti ?
Merhaba, yeni yavruyken aldığım saulosilerimden son kalan balığım şu an 8 yaşında ve gayet sağlıklı, size önerim kesinlikle çeşitli bitkisel yemlerle beslemeniz, protein ağırlıklı yemlerden kaçınmanız ve 2 haftada bir gün aç bırakmanız. Bu balıklar doğal ortamlarında kayalardan algleri kazıyarak beslenirler, kaya veya dekor üzerindeki alglere dokunmazsanız kendilerini evlerinde hissedebilirler. Aç bırakmaktaki amaç da bağırsaklarını bosaltmalari için müsaade etmektir,
yararını görürsünüz ve unutmayın ki bir gün aç kalmaktan ölmezler.
Bu da benim emektar :) Bir maşallahı çok görmeyin lütfen[:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/47586/130720180058581.jpg[/IMG][EDIT]maxımus,2018-07-13 01:10:25[/EDIT]
Japon Larin İçinde Mavi Prens?
Fotoğraftaki balık labirent organa sahip guromi türüne aittir, cichlid türleri ile bağlantısı yoktur. Akvaryum sahibi suyun renginden balığı göremediğinden mavi prenses sanması da son derece normaldir.[EDIT]maxımus,2018-07-13 00:37:03[/EDIT]
Sol Camdaki Çatlaklık
Tabelacılardan ölçüye göre kestireceğiniz plexi ile kafa motorunun sığabileceği, içi normal sumptan pek farkı olmayan bir filtre sistemi yapabilirsiniz. İç sump diye arttığınızda birçok görsel fikir sahibi edebilir sizi.
Sol Camdaki Çatlaklık
5 mm gibi duruyor, kırık camı çıkartmak için gireceginiz sinir strese değmez. Kırık tarafı ic sump olarak degerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.