ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crebain
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2008 18:30
Son Ziyaret:
02 Eylül 2009 16:19
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şafak Ogün Gündoğdu
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Otomotiv/Bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

90lt Bitki Akvaryumu
Ş.Ogün Gündoğdu

SON 10 MESAJI

Akvaryum içindeki davetsiz küçük canlılar pire mi?
Boyları oldukça küçük olduğu için fazla belirgin değiller. Ama sayıları hiç de az değil. Makinanın da macro çekimi yok. Başka bir makina ile tekrar çekim yapmaya çalışacağım.

Kısaca ön bilgi vermek gerekirse; yosun problemi yaşıyordum. 5-3-5 ışıklandırmaya geçtim. Yosun neredeyse kalmadı. Bitkilerimin maşallahı var. Zemin torf, 1mm quartz,onun üzerinde 3-5 mm quarz, çoğu bitkisiz alanda lav kırığı. 10w gro-lux, 14w aqua-lux, 14w sun-lux aydınlatma. Co2 veriyorum, sıvı gübre kullanıyorum. Her halükara karşı fazla gübreleme de yapmıyorum. Çınarlar 35 cm e vardı. Sazlar iyi durumda. Güllerimi yosundan kaybetmek üzereydim şimdilerde ise kendilerine geldiler, yeşillendiler. Bolbitis Heteroclita larım var mango kökünün üzerinde; yapraklarının boyları 10cm e varacak. Sadece cabombaların biraz kuytuda kaldılar. Çınarlardan besin kalmayınca biraz dağıldılar. Şimdi onları ortalık bir yere aldım. Yani baktığınız zaman hiç bir sorun yok. Hatta her şey oldukça iyi yönde gidiyor :)

Canlıların oluşumunu ise sadece iki nedene bağlıyorum; Zemindeki torf ve filtreleme eksikliği. Balık olmadığı için iç filtre kullanıyorum.

Daha verecek ayrıntı bulamadım.
Akvaryum içindeki davetsiz küçük canlılar pire mi?

Merhaba,
45*45*45 bitkili bir akvaryumum var, yine davetsiz gelen salyangozlarla yaşayıp giden bitkilerimin dün yerini değiştireyim derken bu küçük canlıları fark ettim.

Su piresi midir, değil midir, zararlı mıdır, zararsız mıdır sormak istedim.

Ayrıca bu davetsiz misafirlerin popülasyonlarını dengelemek için balık koymayı düşünüyorum. gurami, beta veya güzel bir tetra sürüsü sorunumu çözer mi ?

Şimdiden teşekkürler.
Bolbilitis ...
Merhaba,
Dört gün önce bir bitki akvaryumu kurdum.
Çınar, saz, gül, cabomba ve (sanırım) Bolbitis Heteroclita bakıyorum.

Sanıyorum diyorum çünkü bu bitkiyi bir de size göstermek ve yaşam şartları konusunda bilgi almak istedim. Yanlış bir şey yapıp, bitkiyi öldürmek istemiyorum.

Bolbitis heudelotti ve Bolbitis heteroclita'nın aynı kökenden geldiği ve java fern gibi kaya ve kütüklere tutunarak yetiştirilmesinin doğru olduğunu internetten öğrendim. Eğer bu bitki bolbilis ise kaya veya kütük parçam olmadığı için lav kırığı ile oluşturduğum zemin, kumluk zeminden daha mı sağlıklı olacaktır ? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Akvaryum bilgilerim: 90lt, 14w sun-glo, 14w aqua-glo, 10w gro-lux, 20w daylight tasarruf, maya co2, DIY sıvı gübre...

Şimdiden teşekkürler.







Crebain2009-03-19 12:30:45
Brichardi Akvaryumu
Vatozlar konusunda kendi tankımdan örnek vereyim; iki vatozum var ve ikisi de maalesef delik-deşik durumda.

Tank içerisindeki anne dahil dört brichardim var ve dördü de  vatozları tabana hele ki yavruların yanına yaklaştırmıyor.
Bitkili Tankımın Son hali
Arkadaşlara katılıyorum. Balık tür ve sayısı fazla.

Bitkileriniz de pek iyi görünmüyor. Işık, gübre ve Co2 ihtiyacını karşılarsanız çok daha güzel bitkileriniz ve dolayısıyla çok daha güzel akvaryumunuz olacaktır.
Daffodil eşleşme ne zaman başlar?
Yaratan'ın kanunu; tüm canlılar üreme iç güdüsü ile yaşarlar. Merak etmeyin onlar üremek konusunda sizden daha heveslidirler.
Bendeki balıklar 1.5 ayda çift tuttuk ve yavru verdi. Sizin balıkların boylarına bakılarak yetişkinliğe ulaştıkları kesin. Uygun şartları sağlarsanız fazla zaman almayacaktır.
BRİKARDİLER YUMURTALARINI YER Mİ?
Popülasyon sıkıntımız şimdilik yok. 90 lt de 5 balık var. 5 taneden bir tanesi dışlanmış durumda. Onu da arkadaşa vereceğim ama balığı bulamıyorum. Fazla kayalık yapmışım içerisini, bir kuytuluğa girmiş, çıkmıyor
Erkeğin acemilik dönemi ve çiftin ilk yavruları olmasına bağlıyorum artık.
Nurettin beyin de belirttiği gibi bir sonraki batımı bekleyeceğim.
Yorumlarınız için teşekkürler.
BRİKARDİLER YUMURTALARINI YER Mİ?
Arkadaşlar, yavru sayısı hakkında benim de bir sorum olacak.

Cumartesi günü dikkat ettim ve 4 adet yeni yavru gördüm. "Yenilerinin çıkma ihtimalleri vardır. Bu kadar az olamaz, pazartesi tekrar kontrol ederim" dedim ama halen 4 yeni yavru var.

Balıklar konusunda ön bilgi vereyim. Anne olanı aldığımda boyu posu yerinde, daha önceden yavru veren bir balıkmış. Erkek olan ise bilmiyorum ama ilk yavruları olabilir.

Bu rakam normal mi ? Annenin fazla yumurtlamaması, boş yumurtlaması veya babanın dölleyememesi ihtimalleri nedir ? Bu konuda yorum yapabilirseniz sevinirim.
brikardi ve bitki
Mustafa bey, bitki tanklarının PH'ı 7 ve altındadır. Brichardiler ise 8 ve üstü PH değerini ve özellikle "kayalık akvaryum" ortamlarını severler.

Canlı doğuranlarla KESİNLİKLE sorun çıkacaktır. Bitkili akvaryumunuz için tek başına canlı doğuran çok daha iyi bir tercih ! Canlı doğuranlar 7 ve altı PH için ideal balıklardır.

Kerem dediği gibi; kökünü koruyabilecekseniz bitkilendirmeye gidin ama ötesi brichardiler için hiç uygun değildir.
Bricardi için yem?
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=92023

Faydalı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.