ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enginbulut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2008 00:17
Son Ziyaret:
20 Şubat 2010 21:02
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin BULUT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin BULUT / İstanbul
200 lt Sumplı akvaryum Reef yolunda

SON 6 MESAJI

Basit bir deniz akvaryumu...
Selamlar Onur Bey,
 
Öncelikle kayalarınız çok kaliteli gözüküyor çok beğendim bilmenizi isterim.
Ben de 500 litrelik akvaryumumdan vazgeçerek Reef amacıyla 60X50X50 lik yine sumplı bir akvaryum siparişi verdim. Genişliği arttırmak istediğimde akvaryumlardan sirkilasyon konusunda zorlanırsın 70 cm genişlik fazla dediler. Tabi yüksek performansta ve kalitede sirkilasyon motorlarını (marka vermeyeyim) 1'den fazla ve ters yönlerde sirkilasyon yaptırtırsanız bir problem çıkacağını sanmıyorum.
 
Sağlıklı Balıklar 
Boyu 450 Tl Kurulum
Selamlar,
 
Okuduğum bir çok makalede 7 litreye 1.5 kilo canlı kaya kullanımının sağlıklı bir reef akvaryumu olacağına işaret ediliyor. 58 litrelik akvaryuma 12-12.5 kilo canlı kaya anlamına geliyor bu hesap. Sizin akaryumda bu miktarın altında bir oran gördüm o yüzden canlı kaya tavsiyesinde bulundum.
 
Canlı kayalarla katliama sebebiyet vermezsiniz hatta ve hatta katliamı engellersiniz. Zaten PS'in iyi çalışmadığından şikayet var Boyu'larda canlı kayalar da PS'in yaptığı işi yapmakta aslında yani dengeyi bol canlı kaya ile kurabilirsiniz. Bu akvaryum boyutlarında bol canlı kaya ile PS'siz kurulmuş çok sağlıklı sistemler olduğunu gördüm.
 
Tabii zevk meselesi de işin içine giriyor bu noktada o kadar hacim ve kiloda kaya kullanırsanız ilerde balıkları sadece yem yerken görebilirsiniz veya kayalarından görüntüsünü sevmeyebilirsiniz (görüntüyü Zoa'larla güzelleştirmek sizin elinizde.)
 
Saygılar
 
Boyu 450 Tl Kurulum
Selamlar,
 
Guzel başlangıç bence emin adımlarla ilerliyorsunuz merakla takip ediyorum gelişmeleri.
Şimdilik tek yorumum canlı kayaların az olduğu yönünde olacaktır. PS zaten yetersiz ve akvaryum hacmi zayıf iyi bir filtrizasyon yokken canlı kayaları bol tutmak (canlı koymadan önce tabiki) çok daha sağlıklı olacaktır kanımca.
 
Bol denizli günler
Engin
 
Uzun bir sucul sistem hikayesi 2
Selamlar,
 
Akvaryumda karbondioksit desteği var mı acaba? Bitki gelişimi için ne kullanıyorsunuz ya da bişi kullanıyor musunuz? :)
 
Saygılar
Kiraz Karidesi üretim çalışmalarım
Selamlar,
 
200 litrelik bitkili Diskus akvaryumumda kiraz karides ve cam göz karides büyütmekteyim. Evet yavru karidesleri atınca tanka biraz korktu karidesler 2 hafta falan göremedim ama yeterince büyüyünce ve diskuslara yem olmayacaklarını anlayınca orta çıktılar hatta içerde temizlik yaparken ve bitkilerin yerlerini değiştirirken elimin üzerinde bile yürüyorlar. Ne bir ısırma ne bir hastalık var arkadaşlar karidesi istakozla karıştırmayın aynı aile gurubnudan gelselerde çok farklılar (köpek balığı yunus gibi Smile) gönül rahatlığıyla besleyebilirsiniz.
 
Engin BULUT
 
Kerevit besleyecekler okusun

İyi Günler,

 
 90 litre akvaryumda ramirezi, neon çeşitleri, karides ve kerevit besliyorum. Kerevitler 3 adet, bir kırmızı iki mavi kerevit var. Bitkilere zarar verdiği doğru ama balık yakaladığını canlı balığı öldürüp yediğini görmedim. Hasta olan veya ölen balıkları çok güzel yiyor ama buna gözümle şahit oldum :)
 
  Ön bilgiden sonra şunu aktarmak isterim. Kerevitlerin üzerinde karidesler yürüyor. Beraber geziyorlar hatta karidesler kerevitlerin kıskaçları ve antenleri üzerinde dolaşıyorlar ve hiç bir karides kaybım olmadı hatta karideslerim ürediler hem de kerevit yuvasında (büyük ihtimalle ramirezilerden saklamak için en güvenli yer olarak gördüler) yani uzun lafın kısası her canlının bir karakteri var türleri aynı olsa da iki aynı canlının iki ayrı davranış biçimi var yaklaşık 1 yıldır kerevit gözlemliyorum ve ayrı bir tankta yaşatmak için tehlikeli bulmuyorum.
 
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.