ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YASİN BAYRAK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2008 10:31
Son Ziyaret:
27 Mart 2021 17:30
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YASİN BAYRAK
Doğum Tarihi:
20 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
inşaat malzemeleri satışı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin BAYRAK
Yenimahalle/ANKARA
1976

SON 10 MESAJI

Fiber Su Depoları

Fiberglas su depoları yapan firmalara danışıyorum herkes farklı bişey söylüyor. Çünkü bazı depolarda fiberin üstü bir madde ile kaplı bazılarında kaplama yok. Çözemedim bir türlü.

Fiber Su Depoları
Selam arkadaşkar
Fiberden 300 litrelik yeni bir su deposu yaptırdım. Birkaçgün olmasına rağmen iç tarafındaki koku geçmemiş durumda. Bende gözümü karartıp aquatan ve suyu doldurdum. Ama kafama takıldı, acaba yeni depo balıklara zarar verecek bir salınım yaparmı?
Yeni discus eklemek
Selamlar
Akvaryum: 125*50*60
Filtre: Eheim 2217x 2 adet birinde sporax ve zeolit var,diğerinde sporax var.
Kullanılan su: Sadece sera aquatan ile beklemiş musluk suyu.Haftada 1 kez dipçelimi ve su %30 su değişimi.
Balıklar: 9 adet discus + 2 adet macrakanta+ 2 adet alg yiyici + 2 adet albino cüce vatoz + 15 adet tetra
Taban malzemesi: o numara bej silis kumu kaldırdı (3 gün oldu) artık cama cam.
Dekor: Sadece kökler var
Sıcaklı: 30 derece
Aydınlatma: Günde 12 saat 1 adet grolux
Yem: Günde 1 defa ev yapımı dana yüreği+ 4 defa jbl+haftada 1 defa jel şeklide kan kurdu+haftada 1 defa sera fd artemia.

Balıkların 5 adetini geçen ay aldım. Ancak akvaryumdaki diğer balıklar bir aydır onlara ne doğru dürüst yem yedirdi, nede ortalıkta dolaşmalarına izin verdiler. Şimdi stresten olduğunu tahmin ediyorum 2 balığın kuyruğunun köşesinde 5mm erime tesbit ettim. Bu durumu nasıl düzeltebilirim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Mesela kökleri kardırsam bölgeciliği engelleyebilirmiyim acaba? Discus Tr2010-01-31 11:43:04
Discuslarıma neler oluyor

Dün akşam tedaviye başladım. Öncelikle karantina akvaryumumu ana tanktan aldığım suyla doldurdum. Hasta balıkları karantinaya aldım. Flagy ve ciprayu bi kapta eritip karantinaya döktüm. Isıyı 33 dereceye çıkarttım. Sadece havalandırma ve ısıtıcıyı çalıştırdım. Filtreyi kapalı turuyorum şu an. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. İlgilerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Discuslarıma neler oluyor

Bu çok zor olabilir. Çünkü akvaryumum 125x60x50 ebatlarında ve bitkilerim, tetralarım, hayaletlerim ve cüce vatozlarım var. Komple boşaltmak veya anatankta tedavi herşeyi altüst edebilir.

Discuslarıma neler oluyor
Beyaz dışkı sadece 2 tanesinde 15 gündür var. Bunu bağırsak parazitleri olarak tahmin ettim. Bazı kaynaklardan okuduğuma göre zayıf beslenmeden kaynaklandığını düşünüp, canlı yem ve dana yüreği vermeye başlamıştım zaten. Ama diğerleri birden hastalandı. Bu yüzden endişelendim.
Discuslarıma neler oluyor
Discus konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar lütfen, yardımlarınızı bekliyorum.
Discuslarıma neler oluyor

Peki nasıl bir tedavi ve ilaç önerirsiniz. 45 lik bi karantina akvaryumum var.

Discuslarıma neler oluyor
Merhabalar
İki gündür discuslarım hepsi birden karardı ve kendilerini gizlemeye başladılar. Gözlemlediğim kadarıyla ciltlerinde matlaşma var. Bazı bölümlerinde mukoza kalmamış, bazı bölümlerinde varmış gibi görünüyor. Hatta balıklarımdan birinin karnına salyangoz yapışmış gibiydi, ancak sonradan farkettim dışkısı çok kalındı ve kıvrılmıştı. İki balığımda da tek yüzgeçi açmama durumu gözlemledim. Geçen hafta boyunca tubifex kurtları vermiştim, ama bikaçgün yıkadıktan sonra, parazit kapmış olabilirlermi. Bir ihtimal de yeni yeni kendi yaptığım bir yemden az miktarda verdim onunla alakalı olabilirmi. Birde ph'ın ani düşüşü böyle bir sonuç doğurabilirmi. Balıklara 15 dakikalık sera mycopor+ectopor+micofish karışımında banyo uyguladım. Bi faydası olmadığı kanısındayım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Dip Çekimi
Selam arkadaşlar
Benim 375 lt bitkili discus akvaryumum var. Bu akvaryumda 2 adet ehime-2217 mevcut. Benim size sorum şu olacak. Dip çekmekten nefret ediyorum. Ama su değiştirmek kolay geliyor. Bu işin bi pratiği varmıdır. Mesela: ters bi taban filtresi yapsam. Dış filtrenin temiz su çıkışını tamandan yukarı doğru versem bitkilere ve dekorasyona zarar verir mi? Bu tür bi denemeyi uygulayan veya fikir verebilecek olan varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.