ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serhattt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2007 00:46
Son Ziyaret:
01 Aralık 2023 16:56
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SERHAT TABANOĞLU
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Tuğrul TABANOĞLU

SON 10 MESAJI

Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
Ben bu konuyu daha yeni görüyorum. Arkadaşların çoğu böyle bir başlık açılması gerektiğini düşündüklerini yazmışlar. O fotoğrafların alıntı yapıldığı yerde Türkiye'de yaşıyan birçok balık türüyle alakalı fotoğraf ve bilgiler var. Zaman darlığından dolayı o bilgileri buraya taşıma işine vakit ayıramayacağım ama Moderatör arkadaşlar isterlerse hepsini buraya taşıyabilirler, hatta dosya olarak da isteyene gönderebilirim.
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
12. balık derken sanırım bunu kastediyorsunuz.



Bu balığa Türkiye'de Güneş Levreği seniyor, istilacı bir tür. Orjinal adı "Lepomis Gibbosus"serhattt2008-08-14 13:50:24
Kılıçlarımın Hareketi ?
KIlıçkuyruk dişilerinin birbirleriyle kavga ettiğine hiç rastlamadım. Erkekleri hep kavga eder ama onlar da yer için değil biri diğerinden kurtulmak için kavga eder. Yani kavga başladıysa birisi kaçana ya da ölene kadar bitez.

Acaba dişilerin cinsiyet değiştiriyor olma ihtimali var mı. Biliyorsunuz cinsiyet değiştirme olayına kılıçkuyruklarda çok fazla rastlanıyor ve gözlemlediğim birşey var bu süreçte aşırı agresif oluyorlar.
Nedir bu lepistes antipatisi
Canlı doğuranlardan vazgeçmemekte kararlı olan birisi olarak canlı doğuranlara tavırlı olan akvaristlerin derdini sonunda anladığımı düşünüyorum.

Canlı doğuranları sevmiyorlar :D Çünkü yaşatamıyorlar. Aslında bir açıdan mantıklı bir yaklaşım. Her hafta 10 tane lepistes alıp öldüreceğine 10 lepistes fiyatına bir tane yunus alıp uzun süre bakabilir insan. Nasıl olsa kafasına çekiç vurmazsanız ölmüyorlar serhattt2008-04-27 02:41:01
Niçin lepistesler değersiz?
Lepistesin değersiz olduğu fikrine nasıl kapıldınız onu merak ediyorum. Fiyatı ucuz değil bence. Akvaryumcular 3 bilemedin 4 aylk lepistesleri 2-2,5 ytl fiyatla satıyor. Forumdaki çoğu insan malawi besliyor. Sorun bakalım 3 aylık malawiler kaç paradan satılıyorlarmış. Lepistesler öyle 8 10 sene yaşayamadıkları için ve fazla büyüyemedikleri için fiyatları fazla yükselmiyor.

Neden az tercih ediliyor diye sorarsak; bence kimse bakmayı beceremediğindendir. Lepistes bu güne kadar beslediğim en zor balık. En ufak aksilikte onlarcasını birden kaybetmeniz işten değil.

Malawiler öyle mi, yerine bir alıştı mı kafasına çekiç vurmadıkça ölmüyorlar :D :D

Bence bundan malawi besleyenlerin sayısı fazla.
Balıklarda Cücelik
Suyu ne kadar sık değişirirseniz değiştirin yavruların az suda normal gelişmesi mümkün değil.

Kılıçkuyruklarım üzerinde denemiştim. Sonuç aşağıda. 120 litre suda büyüyen kılıçkuyruğumla 20 litre suda büyüyen kardeşi.

neden bütün yavrularım dişi oluyor?
Benim merak ettiğim bir şey var. Aldığınız yavruların tamamı mı dişi yoksa hayatta kalanların tamamı mı. Herkes bu durumu yaşamıştır sanırım. Benim e başıma geldi fakat 40 yavrudan hayatta kalan 15 kadarı erkekti. Sanırım akvaryum şarlarıyla alakalı dişi ya da erkek yavrular büyüyemeden ölüyorlar.

Aksi pek mantıklı değil. Yani sudaki şartlar balıkların cinsiyetini belirleyemez. Balıkların cinsiyeti erkek balığın tohumlarının taşıdığı kromozomlar tarafından belirlenir.
lepistes ve zebra yavruları
Hamile zebra danio dan kastınız nedir.
 
Zebra daniolar yumurta saçarak ürerler, lepistesler gibi yavru doğurmazlar. Zebra danioları üretmek istiyorsanız bu konuda biraz araştırma yapmalısınız.
 
Arkadaşlar yavrular lepistes yavrularını yer demiş, sanırım onlar amerikan zebrayla karıştırmışlar. Şayet üretmeyi başarırsanız yavrular birbirini kesinlikle yemez merak etmeyin.
serhattt2007-12-03 14:05:19
balıklarımın türü? çöpçü vatoz diye aldım :)
Oradaki vatozun boyunda bir cüce vatozun mutlaka boynuzları çıkmış olmalıydı. Bu yüzden cüce vatoz olamaz dedim. Tahminime göre 5-6 santim kadar var. Boy hususunda yanılıyorsam başka ihtimaller de sözkonusu olabilir serhattt2007-10-13 16:08:25
Akvaryumun yeni canlısı
[QUOTE=burcu]
 
Kereviti avcılardan bi akvaryumcudan almış. Akvaryumun ısısının fazla olduğunun bilincindeyim ancak akvaryum sunsun hus-1200 modeli kendinden kapaklı, buhar camı yok üstte onun yerine alüminyum folyo tarzı florosanların üstüne gelecek şekilde şeritler var. Isıtıcı 27 c. ayarlı ama 30 c.nin altına da düşmüyor nedense, ne yapıcam bilemiyorum, soğutucu da alamam. Ya da balıklarımı değiştirip bu ısıya dayanabilen türlerden seçmek zorunda kalacağım.
[/QUOTE]
 
 
Isıtıcı 27 dereceye ayarlıyken akvaryum ısısı 30 dereceye çıkıyorsa ısıtıcınızı daha düşük bir sıcaklığa indirin. Isıtıcıların üserindeki rakamlar yanıltıcı olabilir. Benim ısıtıcım 24 dereceye ayarlı akvaryum 28 dereceBig%20smile
serhattt2007-10-07 00:54:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.