ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onureser
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2007 11:35
Son Ziyaret:
20 Kasım 2023 01:40
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur ESER
Doğum Tarihi:
07 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Adana
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur ESER Adana/Seyhan

SON 9 MESAJI

mayalı sistemde hava taşı ?
Benim tankımda sürekli co2 açık,ancak mayalı sistemi yeni kurduğunuzda co2 çıkışı fazla olduğu için akşam saatlerinde mayalı sistem hazırlamanı tavsiye etmem gözlem yaparak kontrolü zor olur.Çünkü co2 çıkışı fazla olduğu ve bitkiler de solunum yapıp o2 kullandıkları için co2 miktarı fazlası ile artıyor,sonuç olarak fazla co2 canlıları etkileyebiliyor.Yakın zamanda nano tankımda böyle bir hata yaptım ve 1 adet sae bu ortamdan kurtulmak için kendini tank dışına atarak mefta oldu.Işık açıkken bitkilerin yaptığı fotosentez sonucu ürettikleri oksijen ortamı dengeliyor.Yani dikkatli davranırsan sorun olmaz.
mayalı sistemde hava taşı ?
Cem Bey hava taşı işe yarar tabiki,benim diğer bir yöntemim ise kurşun kalem kullanmaktı.Çok uzun süre kullanamıyorsunuz ancak 3-4 ay sorunsuz kullandığım oldu :) ya üzerinde boya maddesi olmayan kalem ya da boyalı olanları kazıdıktan sonra hortumun ucuna takarak kullandım,gayet küçük kabarcıklar çıkıyor.Tabi bu pratik olarak kullanılacak bir yöntem,zamanla kalem açılma yapıyor ve kabarcıklar büyüyor.
Misket Gübre Yapımı (TARİF)
Arkadaşlar misket gübre yapmak için elimde yeterli malzemem var ancak tarifim yok,en son hard diskim arızalandığında Tunç SÖNMEZOĞLU nun tarifi vardı onu bulamıyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
6500k HO t5 bulabilen var mı?
[QUOTE=ubeceren]Her yerde aramama rağmen bitkili tank için 55 cm olan 24w 6500k ho floresan bulamadım.Bu ürünü kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.[/QUOTE]
Uğur Bey aradığınız ürünü beyoğlunda okçu musa caddesi girişte sağdan ikinci arada Ayçin elektronikte var bende aynı ürünü kullanıyorum.sylvania marka 24wfho luxline.
Saygılar
63 litre bitkilide filitre seçimi
[QUOTE=ubeceren]Arkadaşlar 60*36*30 ölçülü yoğun glosso dan oluşucak akvaryuma en iyi hangi filitre gider?ilerde başka akvaryumlardada kullanırım diye tetratec 700 alsam su debisi bakımından çok mu gelir? [/QUOTE]
Ben 40*40*40 nano akvaryumumda eheim 2211 kullanıyorum sizede tvsiye edebilirim eheim kalitesinden şüpheniz olmasın.
Hemianthus callitrichoides "cuba"
Nafiz Bey tebriklerClap gerçekten çok güzel tankınız gördüğüm kadarıyla odanız sadece size ait  bu çok güzel.H.C leri böyle yetiştirmek çok çabuk ve daha sağlıklı oluyordur ama tabanınızda da bu görüntüleri görmek isteriz.Olsun ,denemeler boyunca çürütüp bitkileri tamamen kaybetmektense buradan budayarak kullanılabilirsiniz veya H.C duvarı yanlarda güzel görüntüler oluşturabilir.Bunu denemek lazım.
Bende bu başlığı okuduktan sonra bir parça süngeri filtre hortumunun temiz su çıkışına yakın bir yere yerleştirdim 4 gün oldu sanırım ve tabandan kopan H.C ler bu süngere takılarak yeni ufacık kökler salıp yeni yapraklar çıkartmaya başladı,sünger suyla temas halinde olduğu ve sürekli ıslak kaldığı için bitkiler kurumuyor sürekli nemli kalıyor.gelişim olursa sizlerle paylaşacağım.
Saygılar
Hemianthus callitrichoides "cuba"
Nafiz Bey H.Clerdeki son gelişmeler nelerdir ve önden bir foto bekliyoruz.Biraz ipucu verin bize.
Saygılar...
Hemianthus callitrichoides "cuba"
Valla TEBRİKLER benim nanodada var ancak sürekli bir çürüme ve kopma aşamasından sonra ancak daha yeni yeni yeşerdi,bu görüntüleri görünce çatladım şimdi sızdırıyorum :) .
 
Muhteşemsiniz,h.c ler neye tutturuldu veya kum seviyesi mi yüksek;tabanda ne kullanıyorsunuz acaba?Yüksek ışığın önemi nedir alt kısımlarda gelişim nasıl acaba?
Lütfen sizdeki bu tecrübeleri bizlerle paylaşırmısınız...
onureser2008-02-03 17:43:59
Hindistan cevizi torfu
[QUOTE=darkfreez]Sera çiçekçiliği yapanların kullandığı yurtdışından gelen hindistan cevizinden üretilen bir torf var 30*30*10 (aklımda kalan rakkam bu) şeklinde paketlerde geliyormuş ve suya konarak bir akşam beklediğinde büyük bir hacim artışıyla 1 el arabası kadar oluyormuş. İçinde hiç toprak yok dediler ayrıca hindistan cevizinden yapıldığı için suyuda yumuşatacağını düşünüyorum bunu bitkili akvaryumda kullanabilirmiyim bilgisi veya tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.[/QUOTE]
Kerem Bey bu bahsettiğiniz torfa ulaşabiliyor musunuz elinizde varmı?preslenmişşekilde mi?
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.