ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iki_parmak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2007 00:11
Son Ziyaret:
06 Ocak 2023 02:01
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zeynel amiral
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1986
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Otomasyon Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/31983/240620220047031.jpg[/IMG]

Ayrıntı detaylarda...[EDIT]iki_parmak,2022-08-03 23:15:36[/EDIT]
-çatıdaki Gölet-
[QUOTE=TokgozMertali]
Teşekkür ederim, bende çok sevindim. En son 26da sabitledim. Balık eklemedim. Zaten bu su tamamen boşalıcak tasarımı yapıp sıfır su dolduracağım. Ardından balteri kültürü ve 4-5 gün sonra ilk balıkları girmeyi planlıyorum. Aslında bugün internetten sipariş ettiğim kayalar ve bitkiler gelseydi kuracaktım fakat gelmedi. Discuslarıysa planıma göre tasarımı yapıp kurduktan 10-15 gün sonra eklemeyi düşünüyorum.[/QUOTE]

Hayırlı olsun.Kökün salınım yapması pek sorun olmaz.Bulanıklık harici sarımsı su salınımı aksine discuslar için dha iyidir fakat bu sıcaklıklarda discusta sorun yaşarsınız.En az 30 derecelerde kalmaya çalışın ve ona uygun bitkiler seçin.Sonra benim gibi bitkileri kaybedersiniz.
Discus İçin Dış Filtre Malzeme Dizilimi
[QUOTE=Road Runner]Arkadaşlar cümleten Selamün Aleyküm 🖐️ ben sizlerden DİSCUS lar için, Discus tankında dış filtreye konulması gereken malzemelerin ne olduğunu söylemenizi rica ediyorum. Birçok dış filtre malzemesi var. Doğru seçim, doğru dizili min haricinde, şahsen ben filtre malzemelerinin beslediğimiz balığın cinsine türüne ve özelliğine göre seçilmesi taraftarıyım. Bu yüzden birkaç fikrim var ama yinede DİSCUS adına tecrübeli kişilerden bilgi almak ve fikir sahibi olmak istiyorum.

Elimde olan Malzemeler şu şekilde:
🔥 Seramik
🔥 Substrat
🔥 Bioball
🔥 Seachem Purigen
🔥 Sera Crystal Clear (sarı)
🔥 Lav taşı (iri taneli büyük ve küçük)
🔥 Elyaf (beyaz)
🔥 Biyolojik sünger (mavi kalın gözenekli)

4 sepetli bir dış filtre içine konulması gereken malzemeler ve sepetlerin en verimli şekilde nasıl dizilmesi gerektiğini söylerseniz çok menmun olurum.
Hepinize sağlıklı KEYİFLİ HOBİLER 🖐️[/QUOTE]

Selamlar,

Discus konusunda uzman değilim fakat benim discus için kullandığım ürünleri ve bir discus üretimhanesinin kullandığı ürünleri paylaşmak siterim.
Ben 500 litrelik tankımda kullandığım dış filtrenin ilk iki katında Sera siporax üçüncü katta scaem substrab ve ista substrab son katta da sera crstal clear kullanıyorum.Bu sıralama sera nın dış filtresini kullandığım için üreticinin tavsiyesi.3 katı ben kendi elimdekilerle doldurdum.

Gelelim üretimhanede kullanılan malzeme ve sıralamaya.Girişte bioball sonrasında siporax ve ardından biyojik sünger sıralama farklı olabilir emin değilim.Ama üreticinin tavsiyesi siporax oldu.Kesinlikle başka ürünlere para kaçırma ve bu üründen kullan diye tavsiyede bulundu.

Kolay gelsin.
Elektrik Kesintisine Karşı Aksiyon.
[QUOTE=3Dworldofficial]Belki mini jenaratör alınabilir oksijen işini tankı bol bol bitkilendirerek çözebilirsiniz [/QUOTE]

Elektrik kesintisinde aydınlatmada olmayacağı için bitki popülasyonu oksijen yerine karbondioksit salgılamyacak mı?

[QUOTE=engin dal]Pilli ve şarj lı hava motoru mevcut.yarım saat üzeri kesintilerde onları kullanıyorum.bir kaç gün kesinti hiç yaşamadım ama böyle bir durum da da 2 pipo filitre ile filitrasyon sorununu da çözerim.

Pilli ve şarj lı hava motoru mevcut.yarım saat üzeri kesintilerde onları kullanıyorum.bir kaç gün kesinti hiç yaşamadım ama böyle bir durum da da 2 pipo filitre ile filitrasyon sorununu da çözerim.[/QUOTE]

Hangi markanın pilli hava motoru var?[EDIT]iki_parmak,2022-06-26 17:02:21[/EDIT]

[QUOTE=ukilavuz]Pilli hava motoru hep kenarda durur.
Ama 3-4 saati aşan kesinti olursa filtredeki bakteri döngüsü için sıkıntı[/QUOTE]

Hangi markanın kullanıyorsunuz?
Betta Balığımın Gelişmesi (canlı)
Üçlü filtre çıkışı yani membransız arıtma sisteminin çıkışı kloru tutuyor ve suyu dinlendirmenize gerek kalmıyor.Bu şekilde hızlı su değişimi yapabilirsiniz.Ama filtre çıkışını ne kadar az akmasını sağlarsanız çıkış suyunuzun klordan arınması o kadar iyi olacaktır.
Elektrik Kesintisine Karşı Aksiyon.
Selamlar arkadaşlar,

Başlıktanda anlaşılacağı üzere elektrik kesintilerinde tanklarınızdaki dostlarınız için ne gibi önlemleriniz var?Hayati önem taşıyan oksijen ve su sirkülasyon sistemlerinizin kesinti durumunda nasıl çalıştırıyorsunuz.Yoksa kaderinemi terk ediyorsunuz?
Sera Uvc Xtreme 1200
[QUOTE=Serhat.Kaymak]Merhaba

Kullanmadım fakat bir ara ulaşabildiğim tüm inceleme videolarına göz atmıştım başarılı bir ürün elektronik debi kontrol elektronik başlatma sistemi vsvs.. fakat o rakama çok fazla seçenek bulabilirsiniz. 500 lt hacim için daha güçlü büyük filtreler daha doğru seçim olur. Fluval fx6, eheim 2260, dophin c2400, resun ef 2600, eheim 2080, aquael ultramax 2000 bu ürün fiyat performans olarak başarılı duran bir ürün isterseniz bir inceleyin.[/QUOTE]

Yaklaşık 10 gündür Sera 1200 kullanıyorum.Gayet başarılı ve memnunum.Debisi kontrol edilemeyen bir filtrenin ne kadar bastığı önemli değil bence.Ayrıca UV en büyük artılarından.Bildiğiniz gibi UV nin görevini yapabilmesi için debinin düşük olması lazım.Buda diğer tüm dış filtreleri anlamsız kılıyor.Katalog verilerinde bahsettiği gibi tam olarak 1000 litre üzeri debiyi tam dolulukta sağlıyor.Zamanla kusurlarıda varsa göreceğiz elbette.Teşekkürler.
Dana Yüreği Yem Satan Yerler İstanbul
[QUOTE=recepaltundag]

İstanbulda varmı. Başka yerden alınca kargo ile çözülüyor[/QUOTE]

Aramanız lazım.İstanbul satıcılarını bilmiyorum.Ama büyük yerlerde vardır kesin.
Dana Yüreği Yem Satan Yerler İstanbul
[QUOTE=recepaltundag]

Canlı mi oluyor [/QUOTE]

Canlı zor bulursunuz.Donuk genelde satılıyor.
Dana Yüreği Yemi İstanbul
[QUOTE=recepaltundag]

Yunus için[/QUOTE]

Aciliyeti yoksa İzmirden sipariş verin.Ya da kan kurdu deneyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.