ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Thordius294
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2007 23:01
Son Ziyaret:
26 Nisan 2016 19:44
Toplam Mesaj:
434 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertuğ özbil
Doğum Tarihi:
15 Mart 1990
Yaş:
34
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Akvaryumda Levrek
Yumurtasını akvaryumumda görme fırsatım oldu ancak üretimi için büyük bir sürü ve hacme ihtiyaç var.Akvaryumumda yuurtlamasıda aslında şansa oldu diyebilirim,fotolardanda anlaşılacağı gibi balıklar ortalama 1-2 yaşında ve üreme dönemindeydi.Ortamı sevmişlerki ölmelerinden 2 gün önce tabanda yumurtalarını görme şansım oldu daha sonrasında malum toplu halde öldüler.
Tropheus besleyen profesyonel akvaristler nerede
Edirneli akvarist dostlarımızın balık ve canlı envanteri bu konu başlığı altında toplanmıştır buradan Tropheus ve diğer türlere bakan arkadaşlarımızı bulmanız daha kolay olacaktır...
 http://www.akvaryum.com/Forum/edirneli_akvaristler_balik_envanteri_k531248.asp


saygılarımla...
Akvaryum üst kapak sorunu
Görüntü ile ilgili bir sorununuz olmaz ise ;
http://nakisaulonocara.akvaryum.comnwww.nakisaulonocara.akvaryum.com/Forum/kablo_kanalindan_armatur_k714435.asp



saygılarımla...

Thordius2942014-01-09 20:54:34
Nostalji ve bugün...(serkan_cetinkol)
Serkan abi fotolara baktığımda duygulandım ve eski anılar canlandı gözümde.Bu tankları canlı olarak yerinde gördüm diyebiliyorum.Lise öğrencisi olduğum yıllarda beni evinde bu tankın karşısında ağırlayıp cay kahve ikramında bulunup hobiyi iyice aşılamış olamandan dolayıda çok memnunum.
bu fotoda yanlış hatırlamıyorsam benim makinadan çıkmıştı :)
[QUOTE=serkan_cetinkol]




[/QUOTE]
Flower Horn Çeşitleri
Sevgili Koray BALCI dan devir aldığım thai silk namı değer Tahir:

Flower Horn Çeşitleri
Sevgili Koray BALCI dan devir aldığım thai silk ile ben de FH serüvenine giriş yaptım. Kendisinin bakımı ve yem konusunda bilgi eksiğim çok fazla olduğu için araştırma ve yem yedirme çabası içersindeyim şimdilik.
 Tetra cichlid stick, JBL Novo Flower Maxi, Sera Flowerhorn ve JBL Novo stick M ile şimdilik yemlemeye çalışıyorum ancak hiç bir yemi kabul etmiyor ve düne kadarda kabızlık sıkıntımız vardı. İç parazit şüphesi ile Flagyl kullanmak için akvaryumda aldığım sırada dışkılama başladı ve elimle kendisinin dışkılamasına yardımcı oldum ve hareketsizce duruşundan kurtuldu diyebilirim. Lakin akvaryuma ilk geldiği gün gibi hareketli değil. Bir köşede sürekli yüzeye yakın duruyor.
Dediğim gibi bu tür hakkında bilgi ve tecrübem tamami ile 0 bu sebep ile başlığı okudum ancak yeni tank sendromu gibi bir durum var mıdır yok mudur bilemiyorum. Kabızlık içinde bu zamana kadar tropikal ağırlıklı balık baktığım için bitkisel yem kabul ettiremedim. Hoş normal yemleride kabul etmedi...
Sarımsak suyu ile cezbettirme seçeneğinide denedim ancak sonuç yine negatif...
Önerilerinizi bekliyorum....


saygılarımla...
Cenk Bildir2013-10-23 08:06:13
Edirne'li Akvaristler Balık Envanteri
Envanterime ek olarak sevgili Koray BALCI dan devir aldığım Thai Silk Flowerhorn da eklemek isterim...



saygılarımla...
Thordius2942013-10-02 18:52:11
Edirne'li Akvaristler Balık Envanteri
Mavi inci karides 100+
Golden parrot variatus Platy 4d2e 100kadar yavru
Kılıçkuyruk 2e2d 50 kadar yavru
Melek 1e 1d
Macropodus Opercularis Albino
Cüce Vatoz 2e 3d
Green terror 50+ yavru

Basınç ve Corydoras
4 yıldır 3 farklı tür ile başlıyarak 6 farklı türe kadar çıkan incelemelerim sonucunda bu makaleyi yazma gereği duydum.
2009 Mayıs ayı ile başlayan notlarımda Hava basıncı değişiminin Corydoras türleri üzerindeki etkisinin ne derece olduğu ve hangi türde ne etki yaptığını gözlemlemek amacı ile ilk gün C.Aeneus,C.Paleatus,C.Sterbai farklı tanklarda ve sayı olarak 6e4d olarak kombine edildi.Isı ve su değerleri her türün istediği normal düzeyde tutuldu.
İlk gün 1009 Hpa ile not alındı.Akşam saatlerinde 998 Hpa olarak not aldım ve C.Aeneus cam temizliğine başladı.Diğer türlerde herhangi bir değişim gözlenmedi.1 gün sonrasında herhangi bir yumurta gözlenmeksizin 1001 Hpa basınçta C.Sterbai kurlaşma gözlemlendi.Akşam saatlerinde 1003Hpa basınç ve türlerde herşey doğal biçimde devam etmekte.1 aylık ölçümlerde büyük değişim gözlemlenmedi ve türler üzerinde de herhangi kayda değer bir davranış sergilenmedi.
Haziran başlarında sabah 998 Hpa ölçüm ile başlıyan gün öğlen 995Hpa ve kısa süreli bir yağış ile devam etti.Türler üzerinde C.Sterbai haricinde diğer türlerde kurlaşma ve yüzey temizliği başladığı gözlemlendi.Yağış sonrası 3 saatlik zaman aşımı sonrası 1001 Hpa basınç sonrası türlerdeki yüzey temizliği ve kurlaşma kısmen durdu.Sabah saatlerinde 1004 Hpa ölçümde türlerde herşey doğal biçimde devam etmekte.Akşam saatlerinde su değişimleri sonrası 998 Hpa ölçüm sonucunda C.sterbai harici diğer türlerde kurlaşma ve yüzey temizliği gözlemlendi.Gece yarısı 995 Hpa ve yağış başladı C.aeneus yumurta dizimine başladı,C.paleatus ve C.sterbai üzerinde hiçbir değişim gözlemlenmedi.Sabah saatlerinde 1002 Hpa ölçüm yapıldı ve C.aeneus yumurtlaması durmuş ve C.sterbai kurlaşma ve yüzey temizliği gözlemlendi.Akşam saatlerinde 1004 Hpa basınç ve C.sterbai yumurtaları ile karşılaşıldı.
C.paleatus üzerinde yalnızca su değişimi ve ani basınç düşüşlerinde yumurtlama ve kurlaşma gözlemledim.
C.sternai üzerinde basınç veya su değişimi sonrası net bir yargıya varamasamda su değişimi ve basınçlardaki düşüş(1010->993) sonrası herzaman olmamak kaydı ile yumurtlama ve kurlaşma gözlemlendi.
C.Aeneus üzerinde su değişimi, basınç değişimi,yağış her değişimde yumurtlama kurlaşma yüzey temizliği gözlemlendi.
Kasım ayında gözlem amaçlı tür sayısı arttırıldı C.Panda(9e5d) ve C.Similis(4e4d) C.Trilineatus(7e5d)eklendi.
Türlerin tamamında kullanılan filtrasyon şelale filtre ile değiştirildi ve türlerin istediği biçimde taban malzemesi ve su değerleri ile ayarlanarak gözlenmeye devam edildi.
1004 Hpa yapılan ölçümde tüm türlerde herşey normal düzeyde gözlemlendi.4 saat sonrasında 997Hpa ölçüm ve sağnak yağış ile birlikte C.aeneus ve C.paleatus yüzey temizliği,C.panda ve C.trilineatus kurlaşma,C.similis ve C.sterbai üzerinde herhangi bir değişim gözlenmedi.Yağış sabaha kadar devam etti ve basınç genel olarak 995-998 Hpa arasında kaldı sabah saatlerinde C.aeneus,C.trilinetus,C.paleatus,C.panda türlerinde yumurta,C.similis ve C.sterbai yüzey temizliği gözlemlendi.Akşam saatlerinde 999Hpa ölçüm yapıldı ve türler arasında sadece C.sterbai kurlaşma gözlemlendi.Diğer türlerde kayda değer bir davranış görülmedi.
2 aylık gözlem sonrasında ani basınç değişimlerine tepki gösteren türler C.aeneus,C.paleatus,C.trilineatus ve C.panda olarak not alındı.C.similis ve C.sterbai su değişimleri ve basınç değişimleri kesiştiğinde tepki vermekte ve yağış sonraları kurlaşma ve yüzey temizliği yaptıkları gözlemlendi.
Ocak ayı ortasında öğlen 1001 Hpa ölçüm yapıldı ve 1 saat sonrasında 996 Hpa ölçüm sonrasında yağış ile birlikte yalnızca C.similis akvaryumunda su değişimi yapıldı.C.similislerde kurlaşma ve yumurta dizilimi gözlemlendi.Yağış sonrasında basınç 1003 hpa olana kadar yumurtlama devam ettiği gözlemlendi.Diğer türlerde C.sterbai ve C.paleatus haricinde tüm türlerde kurlaşma ve yumurtalama gözlemlendi.
C.similis ve C.sterbai tanklarındaki su değişimlerini basınç düşüleri sonrası yapılarak gözlemlendiğinde kurlaşmanın ve yüzey temziliklerinin olduğu gözlemlendi.Sonuç olarak bu iki türün yalnızca basınca karşı değil aynı zamanda su değişimlerininde desteği ile tepki verdiği gözlemlendi.
C.aeneus,c.panda.c.trilineatus,c.paleatus türlerinin basınca değişimlerine direk tepki versede her daim aynı tepkiyi vermemekte.Su değişimi ile desteklendiğinde yine aynı şekilde tepki versede her zaman aynı tepkiyi vermemekte.Ancak yeme verilen tepkiler basınçta ani düşülerde veya ani yükselişlerde tepkisiz kalma gibi bir gözlemde norlarım arasında.
Yaz dönemi içerisinde sabah 1004 Hpa olarak ölçülen basınç öğlen 1002 hpa ve akşam 1010 hpa olarak ölçülmüş,Türlerin tamamında herşey stabil olarak gözlemlendi.Gece 1008 Hpa,sabah saatlerinde kısa süreli bir yağış ve 999 Hpa olarak ölçüldü.Türlerin tamamında su değişimi uygulandı yağış sonrası 1001 Hpa olan basınç sonrası C.similis ve C.sterbai harici tüm türlerdekurlaşma ve yüzey temzilği gözlemlendi.Akşam satlerinde bsınç 1009hpa olarak ölçüldü ve C.sterbai kurlaşma ve C.similis yüzey temizliği yaptığı gözlemlendi.Sabah saatlerinde 1007 Hpa basınç ve C.simils yumurtaları ile karşılaşıldı.
Daha sonrasında hacmen uygun bir akvaryuma bütün türler eklendi.Su değerleri türlerin istedikleri değerlerin ortalamasında tutuldu.Filtrasyon dış filtre ve 4 adet şelale ile kombine edildi.Yapılan gözlemde hemen hemen her türün kendi türleri ile sürü oluşturarak akvaryum içerisinde bulunduğu ve aynı doğrultuda yüzdüğü görüldü.1005Hpa olarak yapılan ölçümde tülerin tamamı normal biçimde hareket ettiği ve gözlemlendi.Akşam saatlerinde 997hpa olarak ölçüm yapıldı ve bu düşüş sonrasında ilk tepkiyi C.aeneus verdi ve yüzey temizliği başladı.Ardından C.paleatus,C.trilineatus ve C.panda üzerinde aynı yüzeyde temizlik başladı ve C.similis bu temizleme aşamasına katıldı.Bu basınç değişimi 3 defa daha ölçüldü ve her defasında ilk tepki C.aeneus ,şl tepkiyi verdi ve daha sonrasında düğer türlerde buna eşlik etti.Burdaki tek tank içerisinde 6 türün bulundurulup gözlememdeki amaç basınç ve türlerin davranışlarındaki değişimin diğer türlerin davranışlarını etkileyip etkilememsidir.Burada aldığım notlardaki ortak durum bir türün kurlaşma,yüzey temizliği sonrasında diğer türlerinde buna değişik zamanlarda tepki vermesi ve bu duruma katılmasıdır.C.sterbai üzerinde herhangi bir etkisi bulunmasada C.sterbai kurlaşma sonrasında yüzey temizliğine başladığı anda ilk tepkiyi C.panda vermekte ve diğer türlerde zaman içerisinde buna katılmakta.Su değişimleri sonrasında yemleme yapılarak gözlmelediğim basınç değimlerinde 1010 Hpa üzerinde türlerde geç tepki verdikleri ve 993 hpa altında yeme verilen tepkinin yine geç olduğu gözlmelendi.
Yapılan bu gözlmelemerin sonucunda net olarak şunu söylemek isterim;
Hava basıncına verilen tepki her türde farklı ancak her daim aynı değil.Tek tür olarak bakıldığı zaman bu çok daha net algılanıyor.Bütün türleri tek tank içerisine toplandığında türler arasında birbirini etkileme söz konusu ancak yine her türde bu yine değişim göstermekte ve aynı değil.Bazı basınç değişimlerinde tülerin verdiği yüzey temizliği ve yumurtlama aynı değişim değerlerinde aynı işlemi yapmadıkları ve stabil olarak yüzmeye devam ettikleri yine notlarım arasındadır.Kısacası basıncın Corydoras üzerinde etkisi var ancak tek başına etkili bir etki bulundurmamakta.Ek olarak su ısısı ve akıntı ile desteklendiğinde sonuçlar değişim göstermektedir.
NOT:Yapılan bu gözlem sırasın yemleme bütün türlerde tablet yem ve un kurdu ile yapılmıştır.Su değerleri tek tür tanklarda türlerin istediği değerlerde ve su değişimleri aynı su ısı ve değerlerinde yapılmaya özen gösterilmiştir.Karma tankta ise 26-27C ısıda 7.3-7.6ph olarak ayarlanmış ve su değişimlerinde aynı ısı ve ph ta eklenmeye özen gösterilmiştir.
Yapılan bu gözlem tamamen amatörce ve anlık ölçümler ile yapılmıştır.Yalnızca Corydoras ailesine olan merakım ve genel olarak bilinen yağmur mevsimlerinde ani basınç değişimlerine verdikleri tepkinin doğruluk payının olup olmadığını gözlemlemek amacı ile yapılmıştır.

Yazının tamamı kendi gözlemlerim sonucu kaleme alınmıştır...
saygılarımla...
Meriç Nehir kumu kullananız var mı ?
Meriç ve Tunca nehirlerinden alınmış kumu yıllardır kulanıyorum hatta bir dönem oradan almış olduğum bitki,balık ve salyangozlarıda akvaryumlarımda besledim.Bu demek olmuyor ki sağlıklı gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Kumu kullanmadan önce Eren beyinde dediği gibi iyice temizleyip daha sonrasında tuzlu suda 8-10 gün kadar bekletip daha sonrasında kaynatarak akvaryumda kullanmaya başladım.Balık ve bitkilerde hiçbir dezenfekte yapmadan direk olarak akvaryuma ekleme yaptım.(balıkların bazılarında yerel türlerimizde sıkça görülen kurt hastalığı var)Bitkiler diğer bitkiler ile hiçbir bozukluluk yaratmadan ve farklı tanklarda aynı kumu kullandığım içerisindeki karides,canlıdoğuran ve ramirezi gibi canlılara hiç bir zararı olmadan(4-5 kuşak yavrularında bozukluk görülmedi.)Şayet kullanılacak olan kum hangi nehirden alınacaksa alım aşamasın mümkün ise el değdirmemeye özen göstermenizi tavsiye ederim.Nedeni uzun yıllardır şehir kanalizasyonunun Tunca nehri içerisine karışmasıdır.3-4 yıldır bu uygulanmasada toprakta bulunacak olan mikropların sağlığımıza zararı olabilir.Bu sebep ile zaten yıkayıp,tuzlu suda bekleteceğimiz ve kaynatacağımız kumu ilk aşamada toplarken su içerisindeki bölgelerde kürek vs gibi ekipmanlarla toplanması taraftarıyım.Kumu yıkarkende elinize dikkat etmenizide önermeliyim.Malum İnsanoğlu girdiği heryeri kirletme gibi bir özelliğe sahiptir.(istisnalar kaideyi bozmaz)Kumun içerisinde kalmış teneke kutu,cam vs olabilir...


saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.