ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
öztan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2004 11:40
Son Ziyaret:
10 Şubat 2010 23:56
Toplam Mesaj:
95 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Öztan KÜÇÜK
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1968
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Tuzlusu akvaryum ve ekipmanları imalatı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Öztan KÜÇÜK
Ist.Maltepe

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryumum
Skimmer ı 120 lik, akıntı motorlarınıda 6045 olarak almanızı tavsiye ederim...
İlk deniz akvaryumumdan ilk görüntüler
Ne alacak veya yapacaksanız, sonraki projeye göre hareket edin...
Yeni akvaryum
hep burdayım zaten;)
Yeni akvaryum
Demekki sağ tarafın altını besliyeceksin ki yükselecek. Yükselttikten sonra diğer ayakların altındaki boşluğu doldurmayı ihmal etme. Taşırma kutusunun bir tarafından az diğer tarafından daha fazla su geçer hatta ses bile yapabilir, görüntü sinir bozar eğri büğrü. Zamanın var neden düzeltmiyorsun, üşenme! bir defa yapacaksın.
Senin tank ve sistemde 1 angel, 1 tang ve küçük olmak üzere 8-10 balık bakabilirsin, yüklemede acele etmez testlerle hareket edersen sorun çıkmaz. Çok daha küçük tanklarda nelere bakılıyor, çok daha büyük tanklarda nelere bakılamıyor yeterki sabırlı ol, ölçümlerle dikkatli git oturdukça yükleme yap.
Yeni akvaryum
Söyleyeceğimi daha evvel söylemiştim, artı bir sürü örnekte de gördüğün gibi sadece strafor...
Yeni akvaryum
Ah Mustafa ah!!!
Canlı kaya alacağım.Uygun fiyatlı site ismi...
Su ile tuzunuzu karıştırın, hazırlanan suyun 10 ltsi ile kayalarınızı fırçalayın üzerinden temiz su döküp hazırladığınız tanka yerleştirin. Bu tankta bol akıntı ve o2 sağlayın ısıyı 25 ayarlayın. Protein skimmer'ınız varsa sumpı hiç devreye sokmadan tank içersinde uygun bir yerde çalıştırın. 1hafta, 10 gün sonra bütün motorları kapatıp suyun durulmasını berraklaşmasını bekleyin. Duru suyu dışarda başka bir kap içine alın kayaları çıkarıp bu kapa koyun, bir motor veya havataşı koyun..
Ana tanktaki pis suyu v.s. atın, malzemelerinizi temizleyin tuz ve suyu hazırlayıp yeniden kurulumunuzu yapın akvaryuma son halini verin, eldeki su ile kayaları tekrar fırçalayıp durulayarak anatanka alın...
Canlı kaya alacağım.Uygun fiyatlı site ismi...
Ölmesi kalması çözülemiyecek sorun değil, 2kg tuz-60lt su kaybetmeyi göze alabilirseniz 1 hafta/10günlük tek kürde temizlenir, 1 paket canlı kum eklemesi ile sorunu %80 çözebilirsiniz. Nitrigon 1 ve 2 ile bakteri popülasyonunun zenginleşmesini hızlandırabilirsiniz...
Bu kurulumda yeterince güvenilir olur.

Lav kayasının çıkartacağı sorunlar daha çok uğraştırabiliyor bazen...
Bakteri filitresi
3 farklı ebat ve model elime geçti, birisi biraz büyükçe.. Arabaların hava filtreleri gibi birşey, giriş ve çıkışların büyüklüğüne bakılırsa minimum 1000lt geçiş sağlanabilir bir filtre. Ancak kaç mikron olduğu hk. bir bilgiye ulaşamadım. Ne kadarlık bir debi ile max performans elde edilebilirliği hk. herhangi bir bilgiyede ulaşamadım.

Havayı filtre etmek için kullanılıyormuş, içindeki malzeme üzerinde herhangi bir kimyasal varmıdır diye tereddüt ediyorum. RO'lardaki gibi birkaç saat boşta çalıştırmak gerekirmi acaba? Boşuna çalıştırmakta zaten kısa olan ömrüne ciddi zarar verir gibi geliyor. Denediyseniz; kaç mikron olduğu hk. bilginiz varmıdır, ömrü ve kimyasal herhangi bir sorun gözlemledinizmi??

Deneme amaçlı Medya reactor çıkışında kullanmayı düşünüyorum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.