ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MustafaKaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
105
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2007 15:47
Son Ziyaret:
15 Eylül 2023 02:13
Toplam Mesaj:
307 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MustafaKAYA
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Savunma Sanayii
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/27711.jpg[/img] En acayip gücümüzdür, kahramanlıktır yaşamak: Öleceğimizi bilip, öleceğimizi mutlak.

SON 10 MESAJI

Fluval 106 Dış Filtreye Eheim Tortu Filtresi
Merhaba, konuyu görünce belki FX serisi için de kullanabilir miyim diye merak edenler olabilir dedim ve yazmak istedim.
EHEIM Pre Filter'i Fluval FX6 filtremde kullanmaktayım, bağlantıyı yapabilmek için alışveriş sitelerinde "Fluval hortum birleştirici" olarak satılan aparattan edinmeniz gerekiyor.
Bir tarafı hortuma tam uyarken, diğer tarafı da prefilter'a tam uymaktadır.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/27711/100120231110281.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/27711/100120231113331.jpg[/IMG]
Tropheus Biyotop Kurulumu
Çok beğendim, tasarım da, balıklar da harika elinize emeğinize sağlık. Güle güle besleyin inşallah.
Seachem Purigen Hatalı Kullanım.
[QUOTE=Barisdeniz]Sachem purigenle ilgili benimde bir sorum olacak.aylardir kullaniyorum. 6-7 ay olmuştur. Renginin karardigiji gordum.biraz suda beklettim fakat rengi degismedi.sizce yenisinimi almaliyim,yoksa bir temizleme metodu var midir?[/QUOTE]

Katkısız, kokusuz, saf çamaşır suyu. Plastik bir kap içerisinde eğer Ace klasik kullanırsanız, 1 ölçek su / 2,5 ölçek çamaşır suyu ile 24 saat bekletin. (Farklı bir çamaşır suyu kullanacak olursanız içeriğini okuyun ve içerdiği Hypochlorid oranına bakın, kullanacağımız ölçüyü belirleyen kısım odur.) Sonrasında bol su ile durulama yapın, yeter mi yetmez. Çamaşır suyumuzdan aldığı Hypochloridi uzaklaştırmanız lazım, bunun için de yine plastik bir kap içerisinde Purigeni aşacak kadar ÖLÇEREK su ekleyin. Purigen'in üzerini diyelim ki 3 su bardağı ile aştınız, bu durumda 12 yemek kaşığı Seachem Prime ekleyecek ve bi 24 saat daha bekleyeceksiniz. Sonrasında sudan çıkarıp güzelce durulayın, ardında da bildiğimiz koklayın. Klor kokusu almıyorsanız kullanıma hazır demektir. Aşağıya da videosunu ekliyorum, takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=D0BRq9cebxs[/VID][EDIT]MustafaKaya,2022-04-18 00:58:33[/EDIT]
Purigen Yenilenmesi / Rejenerasyonu- Ucuz - Kolay
[QUOTE=benerium]Çamaşır suyu ile rejenere etmek üretici firma seachem’in tavsiyesi olduğu için hobici arkadaşların bundan çekinmesine gerek yok. Ben de birkaç noktaya değinerek başlığa katkıda bulunacak olursam; seachem renksiz, parfümsüz çamaşır suyunu 1:1 oranda sulandırma tavsiyesini %8,25’lik çamaşır suları için veriyor. Bizim Türkiye’deki konsantre olmayan çamaşır suları gördüğüm kadarıyla genelde %5’in altında. Beyazlatmada istediği sonucu alamayanlar oranı 1:1,5 gibi de deneyebilirler. Bir diğer önemli husus seachem firması purigen’in kurutulmasını kesinlikle önermiyor. Sadece rejenerasyon sırasında değil kullanmadığınız zamanlarda dahi suyla hafif ıslatıp kapalı bir kapta tutmanız tavsiye ediliyor. Aksi halde kuruduklarında reçinelerin büzülüp çatlayabilecekleri ve bu nedenle de ürünün etkinliğinin azalabileceği ifade edilmiş.[/QUOTE]

Merhaba,
Uzun zamandır forumlarda, Facebook üzerindeki gruplarda, Youtube'a Purigen nasıl temizlenir diye atılan videolarda vs bahsettiğiniz Hypochlorid yüzdesi konusuna değineni duymamıştım. Geçtiğimiz yıl Youtube'a şu aşağıdaki videoyu eklemiş ve bu konuya değinmiştim. Ardından da, 24 saat bekledim ama tam istediğim sonuca ulaşamadım, biraz daha bekleyeceğim diyen arkadaşlar için ölçüsünü yükseltmesi gerektiğini ifade etmiştim. Kendim kadar dikkatli ve en azından Seachem sayfasını açıp directions kısmını okuyan birisini görmekten çok memnun oldum.

Ben, tabi ki videomda üreticinin talimatlarını harfiyen uyguladım ve pek tabi ki üretici klor uzaklaştırması için kendi ticari ürünü olan Prime'ı öneriyor. Bu işi bilen, içeriğini tahmin edebilen ya da klor uzaklaştırmak için kimya bilgisi olanlar farklı metotlar da uygulayacaklardır. Saygılarımla...

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=D0BRq9cebxs[/VID]
Albino Kipili Ne Kadar Zamanda Büyür, Yumurtlar?
Herkese selam,
Bundan tam 22 ay önce Albino Kipili büyütüyoruz diye bir video seriye başlamıştım. Bu video seriye başlarken aslında daha sık bir şekilde yükleme yapmak ve bilgi vermek istiyordum ama maalesef vakit azlığı yalnızca 4 video ile sona gelmemizi sağladı. Geçtiğimiz günlerde balıklarımın Erkek/Dişi ayırımını yaparak kendime 4E19D balık ayırdım. Bu ayırım ile beraber ufaktan çiftleşme hareketleri hızlandı ve ilk yumurtaları görmüş olduk. Video serinin amacı, bu balık ne kadar zamanda yetişkinliğe ulaşır, ne zaman yumurtlamaya başlar sorularının cevabını vermekti ve bu son video ile bu amacı gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Amacına ulaştığı için de bu konuya daha fazla güncelleme de yapmayacağım.

Ey sen! Bir gün merak edip de bu balığı araştırmaya başlayan ve bu konuya denk gelen arkadaşım. Umarım faydalanırsın ve emeklerim boşa gitmez. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.
Not: İlk yumurtlama anı biraz kirliliğe denk geldi, özrümü kabul edin.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=yMOOk7KYsj4[/VID][EDIT]MustafaKaya,2022-04-18 00:17:26[/EDIT]
Tropheus Macerası Başladı
Merhaba, daha önce gözden kaçırmışım konuyu.
Güzel bir kurulum olmuş elinize sağlık, balıkların şu anki durumunu da merak ettim açıkçası güncelleme yaparsanız çok sevinirim.
Bulanıklık Problemi
Merhaba, şu an kullandığınız bir filtre yok anladığım kadarıyla. Filtre geldiğinde sorununuz kalacağını düşünmüyorum.
Su Berrraklığı İçin Dış Filtre Malzemeleri
Merhaba,
Filtre malzemeleriniz kaliteli, sadece hatırlatma açısından filtre içerisindeki su akışına göre doğru dizilim olduğunda emin olun.
İlk su girişi sünger, elyaf mekanik filtrasyon, sonrası bioball, siporax biyolojik filtrasyon, temiz su çıkmadan önce son olarak purigen ile kimyasal filtrasyon olmalı.
Işık görsellğe etki eder tabi ama bilemedim, fazla yemleme yapıyor olma ihtimalini de göz ardı etmeyin.
Balık yükü hacime göre biraz fazla gibi, su değişim sıklığınızı bilemiyorum ama bir nebze artırıp da deneyebilirsiniz.
Su Berrraklığı İçin Dış Filtre Malzemeleri
Merhaba,
Halil Bey'in sorduğu sorular kilit noktalar, bunları detaylı bir şekilde yazarsanız tavsiyelerimiz olabilir.
Tropheuslara Yem Önerisi
Merhaba,
Hazır yemler harici haftada en az 2-3 sefer veriyorum, tavsiye ederim.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tropheuslar_icin_ev_yapimi_karidesli_yem_tarifi_k960845.asp[/URL]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.