ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RAMSES
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2007 17:47
Son Ziyaret:
26 Ekim 2008 21:51
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bekir AKSOY
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Vatozun yunuslara saldırması
Sorunum halloldu, yardımınız için çok teşekkür ederim.
 
Özgür Bey'in önerisine uyarak akvaryuma önce dip yemi attım ama yunuslar hemen yedi, vatoza kalmadı. Daha fazla yem atmak istemediğimden , küçük bir salatalığı boyuna ikiye ayırdım ve bir parçasını akvaryumun tabanına koydum. Vatozum salatalığın o çekirdekli kısmını yedi. Sabah da işe giderken diğer parçasını bıraktım, onu da yemiş; şu an keyfi yerinde. Yalnız, Özgür Bey'in önerisini tam dinlemeyip salatalık parçalarının suda uzun süre kalmasına neden olduğum için su biraz bulanmış. Bunun dışında herşey yolunda...
Vatozun yunuslara saldırması

Forumda arama yaptığımda genelde cikletlerin vatozlara zarar verdiğini gördüm ama ben tam tersinin olmasından korkuyorum.

Akvaryumda balık kalmadığı için 6 gün önce leopar vatozumu bir kovaya almıştım. Akvaryumu temizledim, vatozu dün temiz akvaryuma koydum. Bugün de yeni aldığım yunuslarımı koydum ve 10-15 dakika sonra vatoz yunusların kuyruklarına doğru hamleler yapmaya başladı. Yunuslar kaçınca  bir köşeye çekiliyor ama belli bir süre sonra tekrar saldırmaya kalkışıyor.
 
Bunun vatozun kovada olduğu sürece yem artığı-yosun yememiş ve yeni akvaryumda da yosun bulamamış olmasından dolayı acıkması ile ilgili geçici bir durum olduğunu düşünüyorum ama yine de yunuslarımı riske atmak istemiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
 
Bekir AKSOY
RAMSES2007-12-30 16:26:51
Sizce Bakımı en Kolay Balık Hangisi ?
Akvaryumunuz yeterince büyükse "mısır cikleti" tam size göre. (Başka bir ismi var mı bilmiyorum). Çabuk büyüyor, kolay kolay da ölmüyor.
Balıklarım Hırçınlaştı
İlginize teşekkür ederim. Birazdan aksesuarı değiştireceğim, sanırım bölge belirleyebilecekleri şekilde yerleştirmem gerekiyor. Sera Aqutan siparişi de verdim, gelince onu da kullanacağım.
 
Bu arada, balıklarımın olgunluğa ulaştığını öğrenmek de sevindirdi beni. Smile
Balıklarım Hırçınlaştı
Arkadaşlar, biliyorum cikletler hırçın balıklardır ama son iki gündür çok tuhaflaştılar. 100 cm.lik akvaryumumda 5-7 cm boyutlarında 2 iceman, 3 yunus, 2 sarı prenses ve 2 portakal var. Yavruyken aldım, önceden de kavgaları olurdu ama hep kısa süreli ve baskın olan portakal'ın diğerlerini kovalaması şeklindeydi.
 
Son iki gündür hepsi birbirine saldırıyor. En küçük olanı bile diğerlerine saldırıyor, saatlerce didişiyorlar. Beni de sinirlendiriyorlar. Verdiğim yem az geliyordur düşüncesiyle yemi artırdım ama fayda etmedi.
 
Sebebi ne olabilir? Birkaç gün önce her zamanki gibi, dip çekimi yapıp su eklemiştim onla alakalı olabilir mi? Ne yapmam gerekir?
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.