ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cybererkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2007 18:21
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2013 23:06
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan .
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Kirikkale
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

____ERKAN____

SON 10 MESAJI

Toplu Ölüm
Zaten düzenli dip çekimi yapıyorum, hiç aksatmadım herhafta yaptım. 20-25 lt su cekip dinlenmiş  aynı sıcaklık ta su  ekliyodum. Umarım bi daha başıma gelmez.
Toplu Ölüm
Cevabınız için teşekkürler. Ben  açık yem alıyorum seranın   akvaryumcu seranın kovasından alıp poşetlere doldurup öyle satıyo ondan olmuştur diyeceğim ama  9 aydır aynı yemleri kullanıyorum . Söylediğiniz gibi nitrat tan olmuş olabilir , çünkü ben balıklara biraz fazla yem atıyorum heralde  akvaryum bir hatada bile camlarının kenarları pisleniyodu ve ben sadece 25 lt civarı su çekiyorum  haftada , şimdiye kadar bi kere yarı yarıya su değiştirdim (yaklaşık bir ay önce). Akvaryumumda kumda(beyaz kum) fazlaydı sanırım akvaryumcudan alırken az gelir demişti ama çok bile geldi. Bu kez  kumu az koycam.cybererkan2009-04-18 11:22:22
Toplu Ölüm
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:  Dönerek yüzme (geldiğimde balıklar ölmüştü )

Akvaryum Kapasitesi (litre):  100 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı prenseses ,yunus , portakal , ıceman , venüstüs..
 
Filitrasyon:   İç filtre ve hava motoru. İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :  Haftalık düzenli dip çekimi ve akvaryumda ki  pisliklerin temizlenmesi.

Evet arkadaşlar balıklarım neden ölmüş olabilir ? Evden 1 saat ayrıldım dışardaydım kardeşim  balıkların dönerek ve ters yüzdüğünü  söyledi ve eve geldiğimde balıkların yarıdan çoğu ölmüştü diğerlerinin durumuda iyi değildi. Balıklarından kalanlar dan bazıları dönerek yüzüyolardı. Balıkları bi kaba almaya çalıştım ama bi faydası olmadı. Balıkları aldıktan sonra şunu farkettim attığuım yemleri kusmuşlardı ve  yumurtalar vardı dipte.  toplam 14 tane balığım öldü. 10 tanesini 9 aydır besliyorum yavruyken almıştım  balıkların hiç bir görünrn sorunu ve anormal davranışı yoktu herşey birden bire oldu. Şimdi akvaryuma yeni balık almayı düşünüyorum . Akvaryum dahil tüm malzemeleri yıkadım ve sizlere şunu soruyorum yeni alacağım balıklarda aynı sebepten dolayı ölürler(herşeyi yıkdaım) mi ve bu hastalık nedir ?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...




İç filtreyi kapatmak sorun yaratır mı?
[QUOTE=dejawu][QUOTE=nesta][QUOTE=dejawu]Yaklasık olarak 4 ay önce kurduğum akvaryumuma hava motoru ve iç filtre takmadım . Yüzeyi sadece dalgalandırarak ( şelale kısmı suyun içinde dısında değil ) hava meselesını hallettim . [/QUOTE] Serkan bey yani hava kabarcığı önemli değil..Yağmurlama sistemi suyun içinde de olsa suda yaptığı dalga oksijen için gece yeterli oluyor değilmi..Zaten çıkan hava kabarcıklarının çoğu parçalanmıyor..Bu durumda bir işe yaramazlar heralde. [/QUOTE]
 
Benim akvaryumum şu an yagmurlama sistemiyle hava motorsuz olarak calışıyor . 60 kadar yavru balık var 400 lıtrede ve sıkıntı omadı şu ana kadar .
[/QUOTE]
 
 
Serkan Bey benim bi arkadaşımda 2 yıldır sizin kullandığınız gibi kullanıyor, yani sadece dış filtresi açık. Ekstradan hava motoru veya iç filtrte yok.
İç filtreyi kapatmak sorun yaratır mı?
[QUOTE=nesta][QUOTE=cybererkan]Ben iç filtre ve hava motoru kullanıyorum hava motorunu gece  yatarken kapatıyorum ama iç filtrem açık oluyor ve iç filtrenin sesini  hava deliğini kapatarak azalttım. Yani filtreden hiç hava kaparcığı çıkmıyo ve ses te olmuyor. Yaklaşık 3-4 aydırda bu şekilde kullanıyorum.
 
İhsan Bey dış filtreniz varken neden iç filtre alıyorsunuz , bence hava motoru alın onun yerine , hem görsellik açısından da daha güzel olur.
[/QUOTE] Erkan bey bildiğim kadarıyla iç ve dış filtrelerin görevleri tamamen farklı..İç filtre hava vermenin yanında esas görevi olan katı pislikleri çekmekte kullandığımız çok gerekli bir malzeme..Katı pislikleri filtresine çeker..Bu bence çok önemli..Dış filtrenin esas görevi bildiğim kadarıyla biyolojik temizlik..[/QUOTE]
 
 
Ben 4-5 aydır yaklaşık 75 lt su alan akvaryumumda sadece iç filtre kullanıyorum ve haftalık düzenli dip çekimi yapıyorum, şuana kadar hiç bi sorun çıkmadı ve çıkacağınıda sanmıyorum.
İç filtreyi kapatmak sorun yaratır mı?
Ben iç filtre ve hava motoru kullanıyorum hava motorunu gece  yatarken kapatıyorum ama iç filtrem açık oluyor ve iç filtrenin sesini  hava deliğini kapatarak azalttım. Yani filtreden hiç hava kaparcığı çıkmıyo ve ses te olmuyor. Yaklaşık 3-4 aydırda bu şekilde kullanıyorum.
 
İhsan Bey dış filtreniz varken neden iç filtre alıyorsunuz , bence hava motoru alın onun yerine , hem görsellik açısından da daha güzel olur.
Iceman da Cinsiyet belirleme
Cinsiyetin tam belli olması için en az kaç aylık olmaları gerek? Benimkiler dişiye benziyorlar. Yaklaşık 5-6 aylıklar.
korkuyorlar neden?
Akşam oda karanlıkken ışık birden açılınca bu durum oluyor. Ben böyle olmasın diye ışık aldım ve akşam  ben yatana kadar açık tutuyorum yemlerini verip öyle yatıyorum.
ne çeşit balık türü
Fazla balık koymayın akvaryumunuza sonra pişman olursunuz. Bence sadece tek tür sarı prenses  besleyin. Yada ıceman ve sarı prensesten toplam 7-8 tane alın. Radinant2008-11-14 02:31:54
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
Hocam daha önce sormuştum size ama eğer daha iyi olacaksa ben ayırayım anne balığı artık yavru akvaryumunu evin bi köşesine sıkıştıracağım.
Peki hocam balığı ayırdığım da balık farklı bi ortama girdiği zaman strese falan girmez mi ? Ve bir de yumurtaları ağzına aldıktan sonra kaçıncı günde ayırmalıyım balığı ? Yumurta alalı 5 gün oldu bu gün 6. gün.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.