ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muhalif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2022 12:21
Son Ziyaret:
09 Şubat 2024 15:27
Toplam Mesaj:
24 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
osman bahçeci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

osman bahçeci

SON 10 MESAJI

Su Berraklaştırıcılar İşe Yarıyor Mu ?
[QUOTE=alpburakozbayy]
Hindistan cevizi ve küpleri bilmiyorum ama mangrove kökü kesinlikle salınım yapıyordur. Akvaryumunuzun bir fotoğrafı var mı?[/QUOTE]
Foto yarın atabilirim. mangrov kötü önceki akvaryumdan kalma, 5-6 yıllık hala salınım yapabilir mi ?
Su Berraklaştırıcılar İşe Yarıyor Mu ?
[QUOTE=alpburakozbayy]
İlginç. Salınım yapan bir dekor var mı? Yoksa bakteri kültürü sebep olabilir.[/QUOTE]
3 hindistan cevizi kabuğu, 2 vatoz küpü, bir tane de mangrov kökü var başka dekor yok. Cidden işin içinden çıkamadım, tabanda lav kırığı ve vitasand bitki kumu var acaba onlardan olabilir mi ?
Su Berraklaştırıcılar İşe Yarıyor Mu ?
[QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba akvaryumunuzun boyutu nedir? Ne tür canlılarınız var? Ne zamandır kurulu? Filtrenizin marka modeli nedir?
Berraklaştırıcıların çoğu kimyasal barındırıyor. Doz aşımı olabiliyor. Filtrede Sera crystal clear, aktif karbon gibi filtre malzemeleri kullanırsanız kesinlikle faydası olacaktır.[/QUOTE]

100*30*40, 4 neon tetra, 4 kırmızı burun tetra, 5 plati, 5 cüce vatoz, 1,5 yıldır, fluval 206, sera crystal clear 5 adet var, sera spurax var. Dış filtre dizilimi için araştırarak en mantıklıları aldım. Sıkıntı işte bu kadar dikkat ettiğim halde hala berraklık kötü.
Su Berraklaştırıcılar İşe Yarıyor Mu ?
Ne yapsam da akvaryumum berrak olmuyor. Filtrem yeterli, iç malzemeler yeterli ama tam berrak olmuyor. Yabancı youtube sayfalarında devamlı suya berraklaştırcı gibi bir şey kattıklarını görüyorum. Acaba işe yarar mı ?
Lepisteslerin Hergün Ölüyor
Büyük ihtimalle taban kumundan oluyor. Aynısını yaşadım, eğer sadece moli ve lepistesle ölüyorsa diğerleri ölmüyorsa iki seçenek kalıyor yem ve kum ben siyah bitki kumu kullandığım tanklarda lepistes yaşatamadım.
Akvaryumda Sadece Moliler Ölüyor.
Yaklaşık bir yıl önce yeni tank kurdum. 100*30*40 ölçülerinde taban lav kırığı, üste siyah vitasand bitki toprağı var. haftalık yüzde 25 su değişimi yapıyorum. herhangi bir ilaç yada katkı maddesi kullanmıyorum. Akvaryumda neon tetra, kırmızı burun tetra, lepistes, plati ve plecolar var. Bu tanka ne zaman moli eklesem bir hafta içinde hiçbir belirti vermeden ölüyorlar. Yani ne beyaz benek, ne dış parazit, hiçbir sıkıntı yok. Farklı petshoplardan aldığım farklı tür molilerin hepsi öldü. platiler, lepistesle yavru veriyor, yaşıyor ama moliler sebepsiz ölüyor. Acaba nedeni nedir? Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu ?
Kayalık Tanganyika Rüyası
Çok hoş görünüyor elinize sağlık. Temmuzda bende bu tip tank kurmayı planlıyorum, tek bir tavsiyem arka fonun daha açık renk olması olurdu. balıklar koyu fon ve koyu dekorda renklerini karartıyor. özelikle lelupi ve calvus çok kötü oluyor. bitkili tanganika için fikir vermesi açısından şu iki videoyuda ekleyelim
https://www.youtube.com/watch?v=BaP3fitDkaM&t=650s
https://www.youtube.com/watch?v=lslHA-R66rw[EDIT]muhalif,2023-05-03 15:41:48[/EDIT]
Mikrogeophagus Ramirezi
8 aydır ramirezi bakıyorum, 6 adetle başladım, iki dişiyi döve döve öldürdüler. Mümkünse akvaryuma bol bol saklanma yeri ekleyin. Akvaryumu full kaya, kovuk, bitki doldurarak kavgaları engelledim, anca baş edebildim. bendekiler mi psikopat bilemiyorum ama hiç öyle anlatıldıkları gibi uysal değiller.
Kribensis Mi Ramirezi Mi
Kribensis daha kolay, yavru almajk, bakım daha rahat olur. Ramirezi biraz daha zor balık, yavrulatmak, yavruları büyütmek ayrı dert. Tabi görsel olarak ramirezi kribensisi sollar orası ayrı.
Pleco Olan Akvaryuma Tuz Uygulanır Mı ?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: deride beyaz benekler.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ramirezi, neon tetra, gökküşağı, kırmızı burun tetra, nerite salyangozu,
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: dış filtre, hava taşı ile oksijen desteği.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftada bir %30 su değişimi, düzenli dip çekimi.

Bir kaç balığımda beyaz benek paraziti var, henüz başlangıç seviyesinde. Bildiğim kadarıyla kademeli ısı artışı ve kaya tuzu ilavesi yapılarak kurtulma şansımız var fakat akvaryumda yeni aldığım 2-3 cm boylarında l333 ler ve l144 ler var. pleco ve vatoz türleri tuza karşı dayanıksız oluyormuş, acaba plecolara zarar vermeyen bir tedavi yöntemi var mı ? etilen mavisi tedavisi düşündüm ama akvaryum bitkili olduğundan o da sakıncalı olacak. [EDIT]muhalif,2023-01-10 10:09:44[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.