ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lyx05
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2022 18:48
Son Ziyaret:
14 Şubat 2022 20:21
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe Kırışen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe Kırışen

SON 4 MESAJI

Bitkili Akvayrum İçin Neler Gerekli?
[QUOTE=BeyzPl]Su piresi derken, soruyu çok anlayamadım açıkçası. [:?][/QUOTE]

İzlediğim bir kaç bitkili akvayrumda görmüştüm Su pireleri çoğaldı diyorlardı Co2 ve filtresiz projelerde.
Bitkili Akvayrum İçin Neler Gerekli?
[QUOTE=yiitferhat]Walstad yöntemini araştırmanı tavsiye ederim. Güzel görüntülerin arkasında büyük bir emek var. Biraz araştır 1 haftada bilginde ne kadar artış olacak kendin göreceksin. Ama sakın acele etme. Akvaryumu da imalat yapan yerlerden temin etmeni öneririm. Düşük hacim çok tehlikeli çünkü su değerlerini korumak zor. Balık olarak elden çıkarabileceksen bence lepistesin sakıncası yok. Betta balığı ile sakin bir akvaryum beraber gerekli. Karides ile Betta uyumluluğunu araştırıp uygunsa hoşuna giden bir bettayı akvaryumuna ekleyebilirsin. Zemin konusunda karideslerin türlerine göre değişiyor. Bende senin gibi bir şey istedim ilk başta ama karides eklemek nasip olmadı. O yüzden üstünde bilgim çok az. Kiraz karidesin dayanıklı ve başlangıç için iyi bir tür olduğunu biliyorum o kadar. İyi hobiler.[/QUOTE]


Lepistesi örnek olarak verdim Betayı tercih ederim

[QUOTE=BeyzPl]Rica ederim.

Ek olarak co2 vermeden yetişebilecek bitkiler var. Co2 sistemi, gübreleme, aktif toprak vs. olmayan bitkili akvaryumlar "low-tech " olarak geçiyor. Co2 sistemi olmadan kurulan akvaryumlar konusunda bu isim ile araştırma yapabilirsiniz.

Filtre konusunda ise, gördüğünüz sistemler muhtemelen bahsettiğim walstad metodunu kullanarak kurulmuştur. Walstad metodunda filtre kullanılmasa da olur. Gerçi tercih edeceğiniz bir şelale filtre ses olarak sizi çok rahatsız etmez. Ama walstad ile bir akvaryum kurarsanız filtre kullanmamayı da tercih edebilirsiniz. [/QUOTE]

Su pirelerine ne yapmamız lazım açıkcası en hoşlanmadığım detay o [:cik:]
Bitkili Akvayrum İçin Neler Gerekli?
[QUOTE=BeyzPl]Merhaba,
Bu anlatımınızın benim aklımda oluşturduğu akvaryuma göre birkaç tavsiyede bulacağım:
1. Lepistes gibi hızlı üreyen türlerden uzak durun. Ufak boyutlu ve üstüne düşmedikçe üretmeyen türlere yönelmeniz daha mantıklı olabilir. Ember tetra, rasbora, neon tetra, kiraz barb, parlayan gurami, pigme cory gibi.
2. Karides ile balığın bir arada olmaması daha sağlıklı olur. Bu durumda salyangoza yönelmeniz daha iyi olur. Karides koymak istiyorsanız dahi akvaryumu fotoğraftakinden daha da bol bitkili hale getirin.
3. Akvaryum hacmi ne kadar büyük olursa o kadar iyi, en az 50-60 litrelik olsun.
4. Karides olmasa bile bitki miktarını çok tutmanızı öneririm. Akvaryumun döngüsüne illaki katkı sağlayan ve doğal olması hakkında en büyük rolü yapan malzemedir.
5. Kumun altında bütçeniz yeterse aktif toprak, değilse torf veya bahçe toprağı kullanmanızı öneririm. Uygun kalınlıkta toprak+kum tabakası iyi bir taban oluşturur. Hem bitkiler hem de biyolojik döngü için fayda sağlar. Torf veya bahçe toprağı kullanırsanız bunu "walstad metodu" adı altında araştırabilirsiniz
6. Işıklandırma olarak tasarruflu ampul kullanabilirsiniz.
7. Balık sayısını mümkün olan en az sayıda tutmanız her zaman en sağlıklısı olur. [/QUOTE]


Yanıtın için çok teşekkürler :)

bu konuyu attıktan sonra aklıma bir çok farklı soru takıldı insanlar CO2 ve filtresiz bitkili akvayrumlar kuruyorlar ve çok heyecan verici oldu benim için yeni başlayanlar için bu yöntem iyimidir akşamları ses konusuda benim için ayrı bir sorun ayrıca akvayrumu kurup 2 ayına getirebilirsem bir beta balığı tercih ediyorum "CO2 ve filtresiz" akvayrum içinde fikir verirmisiniz tek sorunum hava motoru benim için.
Bitkili Akvayrum İçin Neler Gerekli?
Merhaba,

16 yaşındayım ve bitkili bir akvayrum kurmak istiyorum gördüğünüz gibi [B]içinde bir ekosistemi olan karides, salyangoz ve küçük-orta boyutda balıkların bulunduğu lepistes gibi[/B] mesela fakat böyle bir harika bir şeyi kurmak için neler lazım temel olarak bütçemide zorlamayacak bir şekilde merak ediyorum kendi başıma eğlenebileceğim hobimi yapabileceğim bir akvayrum istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Örnek fotoğraf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234078/130220221851131.jpg[/IMG][EDIT]lyx05,2022-02-13 18:53:21[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.