ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkocak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
136
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2021 14:55
Son Ziyaret:
02 Mart 2024 20:27
Toplam Mesaj:
125 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed Mehmet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M.Koçak

SON 10 MESAJI

35*35*35 Ne Low Tech Ne Hight Tech Bitkili
Merhaba, güzel akvaryum olmuş gittikçe. Nerite salyangozlar kütük üzerinde veya başka yerlerde çok başarılılar ama benim de bir süre baktıktan sonra farkettiğim, sürekli alg tükettikleri için acayip dışkılıyorlar. Her yer suda uçuşan kaka oluyordu. Hatta bir süre sonra o kadar çok olduğunu farkettim ki Melek balıklarımın mukozasına ara ara yapışıp, rahatsız ediyorlardı. Sürtünme ihtiyacı oluyordu balıklarda. Beyaz beyaz kütükten ve camdan çıkmayan yumurtalar da görünce artık vazgeçtim neriteden.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Filtre konusunda bu konuyu ben de çokça okumuştum. Ben de bir tavsiyede bulunayım. Dış filtre olarak Eheim Profesyonel 4 kullanıyorum. Aşırı sessiz ve debisi düşmüyor. Yatak odamda kullanıyorum. Hiç rahatsız etmiyor. Şiddetle, Eheim tavsiye ederim.
Fluval Fx4 Ses Sorunu
Fx serisini hiç kullanmadım bir şey diyemem fakat bir kere fluval 207 aldım. Pervane sesi çok rahatsız ediciydi. Tıkır tıkır tıkırdıyordu. Ben de iade ettim video falan çekip. Gidip Eheim Profesyonel serisinden aldım, şimdi çok memnunum. Hatta iade etmeden yan yana iki filtreyi çalıştırdım. Eheim bu konuda en iyisi bence. Bundan sonra tekrar filtre bakıcak olsam sanırım bir de Oase'ye bakarım.
Akvaryumum Sarı Gözüküyor?
Filtrenize Seachem Purigen koyarak bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz. Sarılık genelde su değişimleri ile geçici olarak geçiyor. Sonra tekrar olur. Seachem Purigen ilk başta pahalı gibi gözükebilir ama kesinlikle parasına değiyor.
İç Parazite Daha Dayanıklı Türler.
Evet sanırım, kendi büyüttüğümüz yavru olursa daha dayanıklı olabilir. Veya bir hobiciden edinilen balıklar da olabilir. Sanırım petshoplardan alınan birkaç kez yer değiştirmiş balıklardan beklentiyi düşürmek lazım. Hayır sorun şu ki keyif alarak yapmak istediğim bu hobide, balık hastalanınca ben stres oluyorum :) Bu da canımı sıkıyor. Gittiği yere kadar gideceğim bu balıklarla da sonra sajica ile çiklit bakmaya başlayacağım sanırım. [EDIT]mkocak,2022-04-14 23:13:47[/EDIT]
İç Parazite Daha Dayanıklı Türler.
[QUOTE=MertSoyumert]

Maalesef üretimhanelerde nereden geldiği belli olmayan temizlenmemiş Tubifex hızlı büyütmek için bolca kullanıldığı için bir şekilde geliyor çeşitli hastalıklar. Elinizdeki balıklar için Baktotabs dışında başka bir tedavi yöntemi denediniz mi? Ben Tenikür (praziquantel etken maddeli) ve Seachem Metroplex (Metronidazole etken maddeli, Flagly de olur) ilaçlarını Seachem Focus kullanarak yeme emdirip toplamda 21 günlük tedavi uyguladım. Bu ilaçların dozunu hatırlamıyorum, API General Cure isimli burada olmayan bir ilacın içeriğini taklit ederek yaptım. Metronidazole karışımlı yemi iki hafta boyunca günde iki kere, praziquantelli yemi haftada bir kere üç hafta verdim. Karın çöküklüğünü ve beyaz dışkılamayı bu şekilde çözdüm, bakteri döngüme de zarar vermemiş oldum, hastalığı ilerlemiş balıklar toparlamadı ancak diğerleri sağlıkla bir senedir yaşıyor hala. Bir kere balık ekledim, süreci tekrar ettim ama kaybım olmadı. [/QUOTE]

Özellikle Seachem ürünlerinin iyi olduğunu duydum ben de. Seachem Purigen, Matrix ve bakteri kültüründen kullanıyorum ama ilaçlarını almaya elim gitmiyor ne yazık ki. Kullanım şekline göre 1 haftada bitiyor sanırım. Fiyatları da malum balıklarından kendi değerinden yüksek olunca elimdeki Sera Bactobur ile idare etmeye çalışıyorum. 1 hafta boyunca yine kullanacağım bakalım veya balık kendini iyice toplayana kadar. Umarım diğerleri de etkilenmez, ayırabilecek fazladan tankım yok şu anda. İç parazit bulaşıcı diyorlar. Diğerlerine daha önce bulaşmamıştı bu balıktan. Şimdi yine hasta bakalım devam edip göreceğim.
İç Parazite Daha Dayanıklı Türler.
[QUOTE=MertSoyumert]Merhabalar, iç parazit belasıyla ben de çok uğraştım. Sorunumun çözümü hep tedavi ve yeni balık eklememek oldu. [/QUOTE]

3 aydır yeni balık eklemiyorum. Hatta bir balığım buhar camının küçücük bir açıklığından atlayıp, öldü. Ben de şaşkınım ama yeni balık eklemeyeceğim. Yanlarına başka türler alacaktım ondan da vazgeçtim.
İç Parazite Daha Dayanıklı Türler.
Merhaba, yaklaşık 1 yıldır hobiye geri dönüş yapmıştım. İlk başlarda canlı doğuran ile başladım 7-8 ay kadar baktım. Moli ve plati yavrularım oldu ve büyüttüm de. Lepistes de bakıyordum. Bu süreç içerisinde yaklaşık 10 balık kaybetmişimdir. Bunların hepsinin sebebi iç parazitti. Özellikle en çok lepistes kaybettim. Bir erkek lepistes dişileri çok kovalıyordu. Hastalıklarının sebebi stres faktörü de olabilir diyordum. Şu anda hem 200 litre civarı bir tankım var ve Eheim Pro 4 gibi iyi bir filtrem var. Tetra ısıtıcı kullanıyorum ve akvaryumum bitkili 4 - 5 çeşit kaliteli markalardan Sera Flora, Tetra Phyll, Sera İmmunpro granül yem, Tropikal Supervit Pul, Tropial Dallio Plus Sarımsaklı yem ve bitkisel tablet yemlerim var. Haftalık düzenli olarak su değişimi de yapıyorum. Canlı doğuranlarla geçirdiğim sürede çok fazla iç parazit ile uğraştım. Şu anki tankımda 5 adet melek balığım ve cüce vatozum var. Balıkların diyetlerine de çok dikkat ediyorum hem fazla yemlemiyorum hem de çok fazla proteinli veya çok fazla bitkisel beslemiyorum. Sabah ve akşam yaklaşık 10 - 15 saniyede bitirebilecekleri kadar yem ile besliyorum. Yine bir tane Melek balığımda beyaz dışkı ve durgunluk gözlemliyorum. Bu kadar iyi ekipman ve iyi yemlerle son derece titiz olarak balıklara bakmama rağmen bu hastalıkla sıklıkla karşılaşıyorum. Ama mesela cüce vatozum benimle 1 yıldır birlikte ve hiç hasta olmadı. Galiba bazı türler bu hastalığa daha yatkın. Sizin tecrübe ettiğiniz görece iç parazite ve dış parazite daha dayanıklı olan türler nelerdir ? Çok severek yaptığım bu hobide bu hastalık beni uzun süredir yıldırdı. Hemen hemen her 2 ayda bir balıkta bu hastalıkla uğraşmak zorunda kalıyorum ve genelde hasta olan balığı kaybediyorum. Erken vaziyette iken Sera Bactobur yem ile tedaviye başlamama rağmen sanki iyileşiyor gibi olup, aynı balıkta daha sonra tekrar aynı hastalığa denk geliyorum. Sizler hangi türlerden bu konuda sıkıntı çektiniz ? Size göre bitkili tanklara uyumlu görece iç parazite daha dayanıklı balıklar nelerdir ? Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. [:)]
Lamprologus Signatus Akvaryumu
Sade ve güzel kurulum olmuş. Yavrularına bakıp, büyüten türlerden midir bu da bazı kabukçullar gibi.
Aldığım Neredeyse Tüm Balıklar Öldü-şevkim Kırıldı
Leopar vatoz çok büyük boyutlara ulaşıyor evet ben o yüzden cüce vatoz tercih ediyorum. 1 senedir de hiç hasta etmeden hala bakmaya devam ediyorum. 300 litre güzel hacim. 300 litrede bakabilirsiniz balıklarınıza ama leopar vatozu yine de elden çıkarabilirsiniz. Akvaryumda bir anda dengesizce yüzüp, diğer balıkları rahatsız edebiliyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.