ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
must4fa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2021 20:48
Son Ziyaret:
10 Haziran 2021 04:49
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa... Balık sudan, insan insanlıktan çıkınca ölür....

SON 10 MESAJI

Dengesiz Büyüme
200 litre civarında 10 balık var.Kimi balık ile uğraşanlar büyüyen balık diğerlerine yem yedirmez rahatsız eder yemin çoğunluğunu yer diyorlar bir süre ayır diğerleri öz güven kazansın diyor.Sizce mantıklı mı
Dengesiz Büyüme
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı hobiye yeni başladım 3 ay falan oldu.

Sorum ise şu sarı prenses balıklarımın bir kaçı diğer balıklara göre boy farkı attılar.Sebebi ise yem yeme farkıdır tabi ki ama bunun çözümü sizce nasıl olmalıdır. En büyü 7 cm en küçüğü ise 4-5 cm aralığındalar.
Çözüm yolu var mıdır ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi hobiler...[EDIT]must4fa,2021-05-28 23:00:10[/EDIT]
Sp Çiftleşme
[QUOTE=PriM3x]
Olayı görmeden net bir şey söyleyemem ama cikletler kavga ederken de dönüyorlar eğer çok hızlı dönüyorlarsa bu kavga olabilir çiftleşme de ise saklanabilecekleri bir yerde yavaş yavaş dönerler ve arada erkek dışarı çıkıp diğer balıkların gelmesini engeller.[/QUOTE]

Hocam yavaş yavaş 4-5 tur döndüler sonra rahatsız olup kaçtılar.Yerlerinde durmuyorlar akvaryuma yaklaşınca taşların arasına arkasına kaçıyorlar fotoğraf çekebilirsem atarım..
Sp Çiftleşme
Merhaba arkadaşlar bu gün ve yaklaşık 20 gün öncede başıma gelen olayı anlatmak istedim yardımcı olabilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.
Ortalama en küçüğü 4 en büyüğü 7 cmlik balıklarım yaklaşık 20 gün önce 0 çizdiklerini gördüm tabi ben ayaklanınca kaçıştılar ve bu gün akşam üzeri 3 balığımda 0 çizdiler ama bu sefer başka balık rahatsız etti dağıldılar sizce çiftleşmemi gerçekleştiriyorlar yoksa başka bir şey mi birde ek olarak ben 20 gün önce gördüğümde şu ana kadar bi kese şişliği görmedim ilk doğumu olcağı için olabilir mi ?
Ne Yaptıysam Bulanıklık Geçmedi !
[QUOTE=Beta_balik]
Sanki biraz abartılmış bir sayı bu ama? Ciddi ciddi 100 balık varsa, bu hata sizin yaptığınız şeyin doğru olduğunu ispatlamıyor. Filtrasyonda bir problem olduğunu düşünüyorsanız dış filtre alın, zaten 100 litre üstü akvaryumlarda en iyi seçenek o. İç filtre, pipo filtre vs. yeterli olmaz size. Filtrasyonda bir sorun varsa su düzelir.
Bakteri kültürü gözle görülüp takip edilebilecek birşey değil. Belki balıklar büyüdüğü için belki başka bir nedenle ilk başta olan bakteri oluşumu zayıflamış veya bozulmuş olabilir. Eğer bir akvaryumda balık sayısı az denebilecek gibi değilse ve biyolojik döngüye zarar gelirse bu bulanıklık, kökü vs olarak yansır. Sizde de böyle bir problem var muhtemelen. İlk baştan beri aynı filtreyi kullanıyorsanız filtre kaynaklı bir sorun da olamaz hem. (gerçi filtre ucundan köşesinden biyolojik döngü ile ilişkili ama) [/QUOTE]



Dediğiniz doğru hata haftadır ama demek istediğim filtre temizleme gücü ilk başta farklı filtre kullanıyordum sonra bazı nedenlerden dolayı sunsunu almak zorunda kaldım ve hiç temizlemedi dediğiniz gibi bulanıklık koku var ama temizlemiyor buda can sıkıyor.Arkadaşım hata yapıyor buna bende katılıyorum ama neden çok berrak oda iç filtre kullanıyor bende .
Ne Yaptıysam Bulanıklık Geçmedi !
Canlı yükü fazla diyorsunuz ama 1metrelik tankta 100 tane sarı prenses bakan arkadaşım var suyu çok aşırı berrak 10/1 balık besliyorum bunun balık sayısıyla şu an alakası yok tahminimce filtre konusunda sorun yaşıyorum.

hailea mv-200 köşe iç filtre’yi kullansam faydasını görür müyüm ?

Bu sorun balıkları koyduktan sonra olmadı yaklaşık 2 aydır balıklar bende son 1 haftadır böyle bir problem yaşıyorum.
Ne Yaptıysam Bulanıklık Geçmedi !
10 sarı prenses “4-5 cm boyutları”
Sunsun marka filtre “evde değilim tam markasını bilmiyorum”
65X40x50 akvaryum ölçüleri
Ne Yaptıysam Bulanıklık Geçmedi !
Merhaba iyi akşamlar.
Pipo filtre kullandım iç filtre kullandım yemlemeyi azalttım kumu çıkarttım dip temizliği yaptım 1 haftada 3 kez ama bir türlü bulanıklık geçmedi suyu %40 azalttım bilerek ama hiç bir çaresini bulamadım 2 iç filtre değiştirdim 1de pipo kullandım. Sarı prenses besliyorum..
Bir fikriniz var mı ne yapmalıyım sizce ?
Kaç Cm De Yavru Vermeye Başlar
Bilgileriniz için teşekkür ederim ilk balıklarım sabırsızca bekliyorum yavru vermelerini....
Kaç Cm De Yavru Vermeye Başlar
Boyutlarını ölçmedim ama 4-5 cm boyutlarındalar 8dişi 2erkek var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.