ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emrdgnnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2021 00:50
Son Ziyaret:
05 Kasım 2021 11:33
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Doğan

SON 10 MESAJI

Zebra Danio Ve Lepistes Yavru Besleme
[QUOTE=Ahmet4335]
Kullanmanız doğru olur. Fakat artemia kadar besleyici olmaz. Artemia çıkartmak ilk başlarda dağlar kadar zor birşey miş gibi görünüyor. Fakat aslında çok basit. Artemia çıkartarak en sağlıklı sonucu alabilirsiniz. Ayrıca yumurta sarısı suyunuzu bozabilir kullanmanızı önermem[/QUOTE]

Evet su bulanıyor, ufak oldukları için dip çekimi vs mümkün değildi. Çam uçlu enjektör aldım. 60cl onunla suyunu dipten değiştiriyorum.

Şimdi de kabuksuz hazır artemiayı verdim. Bakalım çok heveslendim zebra yavruları konusunda ilk kez yavru aldığım için. Şimdiden bazıları yeşil yeşil görünüyor[:)][EDIT]Emrdgnnn,2021-05-25 23:09:01[/EDIT]
Zebra Danio Ve Lepistes Yavru Besleme
[QUOTE=Beta_balik]Sağlıklı olan artemia vermeniz. Yavru büyümede en etkili ve iyi yemdir. O boyuttaki yavruların beslenmesini canlı yem ile sağlamak daha doğru olacağından artemia nın yanında mikro kurt, sirke kurdu vs de kullanabilirsiniz. [/QUOTE]

Aldığım Artemia kabuğundan ayrılıp kurutulmuş diyor. Bardakta 5 dk bekletip atabilirsiniz demiş. Bu şekilde kullanmam doğru mu?[EDIT]Emrdgnnn,2021-05-25 23:08:32[/EDIT]
Zebra Danio Ve Lepistes Yavru Besleme
Merhabalar, 10-15 gün kadar önce zebra danio'larımdan yumurta aldım. Sonrasında da ayrı kapta yetiştirmeye çalıştım ve şu an 30'a yakın zebra danio yavrusu var.

20 adet de lepistes yavrusu mevcut. Bunları ayrı kaplarda tutuyorum. Lepistesler akvaryumdan ayrı yerde. Zebra Danio yavruları ise bir kabın içinde akvaryuma daldırılmış halde.


Lepistes yavruları mikromin yavru yemi yiyor. Onda sorun yok ama zebra yavruları için ne vermeliyim. Yumurta sarısı daldırıp çıkarıyorum. Sıklığı ne olmalı. Başka öneri var mıdır?
Şişkin Zebra Danio Ters Yüzüyor
Merhaba, şişkin bir zebra danio vardı akvaryumumda. Ayrı bir akvaryuma aldım diğer zebralarla birlikte, şimdi yan yan yüzüyor ters duruyor. Ben yumurtlayacak diye düşündüm ama emin de olamadım. Ne yapmam gerekir bu durumda?
Akvaryum Bilinmeyen Salyangoz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230120/150420211552571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230120/150420211553121.jpg[/IMG]


Merhabalar, sanırım bitkilerle birlikte geldi bu salyangoz akvaryuma. İçinde lepistes, zebra danio, serpae tetra, elma salyangozu ve cüce vatoz bulunan bir akvaryumum var. Çıkarmalı mıyım bunu?
Midye Sorunu
[QUOTE=BadWolf]Midyeler filtreleme yöntemi ile beslenirler ve ağzının bu kadar açık olması yeterince beslenemediğini gösterir.[/QUOTE]

Diğer iki midye kapalı, ayrıca ne yapayım akvaryumu mu kirleteyim😅 Dış filtre sağolsun su cam gibi oluyor.
Midye Sorunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230120/090420212324391.jpg[/IMG]


Merhabalar,

Akvaryumumda 2 midye var yaklaşık 30litrelik bir akvaryum.

Biri bu şekilde sürekli açık, cüce vatoz yanına gelince kapanıyor ama fazla açık kalıyor. Bir sorun mu var acaba[:((]

Akvaryum içeriği ise şöyle:

25 taneye yakın lepistes yavrusu
8 zebra danio
2 lepistes (kaldı)
5 serpae
2 midye
2 elma salyangozu
1 cüce vatoz
4 kök farklı çeşitli canlı doğuranlara uygun bitki

Biliyorum biraz kalabalık. Lepistesler ölüp sadece yavrular kalınca yeni tür olarak serpae ve zebra eklemiştim.
Akvaryumumdaki Balık Türleri Hakkında🙏
[:iyi:][:iyi:][QUOTE=Beta_balik]Genel olarak lepistes, zebra danio ve türünü bilmediğiniz (ben de serpae tetraya benzettim) balık normal şartlarda beraber gayet iyi yaşar. Tabi bu balıkların istediği, uygun olan sayıda bakıyorsanız 1e3d lepistes, en az 6 tane zebra danio, en az 6 tane serpae tetra var demektir. 30-35 litrelik ufak bir akvaryumda ne bu balıklar olur, ne de bu kadar balık olur. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla akvaryumunuzun dekorasyonunu da balıkların ihtiyaç duyduğu gibi yapmamışsınız, tamamen yapay ve boyalı şeyler. Eğer şu anda balıkları hakkıyla ve gerektiği gibi bakmak istiyorsanız (zaten şu anki ortamda hastalıkları ölümleri daha çok görürsünüz) ya balıkların hepsini elden çıkartıp yeni bir türe yönelin yada ortalama 70 litre yada üstü bir akvaryuma acilen geçiş yapın.

Genel olarak lepistes, zebra danio ve türünü bilmediğiniz (ben de serpae tetraya benzettim) balık normal şartlarda beraber gayet iyi yaşar. Tabi bu balıkların istediği, uygun olan sayıda bakıyorsanız 1e3d lepistes, en az 6 tane zebra danio, en az 6 tane serpae tetra var demektir. 30-35 litrelik ufak bir akvaryumda ne bu balıklar olur, ne de bu kadar balık olur. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla akvaryumunuzun dekorasyonunu da balıkların ihtiyaç duyduğu gibi yapmamışsınız, tamamen yapay ve boyalı şeyler. Eğer şu anda balıkları hakkıyla ve gerektiği gibi bakmak istiyorsanız (zaten şu anki ortamda hastalıkları ölümleri daha çok görürsünüz) ya balıkların hepsini elden çıkartıp yeni bir türe yönelin yada ortalama 70 litre yada üstü bir akvaryuma acilen geçiş yapın. [/QUOTE][QUOTE=AnilKcl]Merhabalar.
Salyangoz buyuyecek diye balıkların hayatını ciddi riske atıyorsunuz.
Taşları ve yapay bitkileri en kısa sürede çıkarmanızı öneriyorum. Balıklar ölünce insan kendini çok kötü hissediyor.
Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Mavi taşları çıkardım, midye kabukları ve doğal taşlar kaldı. Yapay bitkiler de çıktı. Plastik sayılacak bir tek rafya var. Civarda canlı bitki satan bir yer yok maalesef o yüzden canlı bitki bulamadım çok arasam da.

Taşların altı pislik dolmuş. Taşları kaldırınca su çok bulandı motor içi dolmuştu kendi suyuyla filtresine yıkadım. En yakın zamanda internetten canlı bitki sipariş edeceğim. Varsa önerdiğiniz bir yer önerilere açığım İstanbul için.

Dişi olan yavrulamaya başladı 15-20 tanesi canlı bir o kadar da ölü doğdu ölenleri yavruluktan alıyorum. Diğer balıklara atıyorum.

Akvaryumu da ben kurmamıştım. Bir yerden direkt içinde bunlar varken aldım. O yüzden değiştirmemiştim. Şimdi cam cama oldu[:iyi:] [:iyi:]
Akvaryumumdaki Balık Türleri Hakkında🙏
[QUOTE=amasyalakvarist]Akvaryum kaç litre yazarmısınız bir de o taşları çıkarın suya salınım yapar ve balıkları zehirler ayrıca sahte bitkide salınım yaapar onuda kaldırın[/QUOTE]

48×25×30 ebatları. 36 Litre olması lazım. Yavru salyangozlarım var bir miktar onların büyümesini bekliyorum taşları çıkarmak için. Benim de içime sinmiyor taşlar.
Akvaryumumdaki Balık Türleri Hakkında🙏
[QUOTE=vortia]Akvaryum hacmi önemli yeterli hacimde çok büyük sorun çıkarmaz ama ilk başlarda yakaladıkları yavruyu yiyebilirler.

Taban malzemeniz salınım yapabilir zamanla ya cama cam kullanın ya da daha uygun ve doğal bir zemin ile değiştirin.

Diğer balıklarda bir tetra türüydü ismini hatırlayamadım ama sorun çıkarmazlar.

Yeni aldığınız balık diğerlerinden iri olabilir bir sorun olmaz.[/QUOTE]


Serpae Tetra sanırım siz tetra deyince türlerine baktım. Umarım yemezler, bendeki yavrular bir iki haftalık zaten kaçabiliyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.