ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet11
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Şubat 2021 01:46
Son Ziyaret:
15 Ocak 2022 14:21
Toplam Mesaj:
9 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Timur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Timur

SON 9 MESAJI

Büyük Vs Küçük Akvaryum
Merhaba
Bildiğim kadarıyla 20-25 litre bir akvaryuma düzen oturtmak ,canlı yaşatmak ve ekolojik denge kurmak 80-100 litre bir akvaryuma göre daha zor.
Nitrit nitrat ve suyun çabuk bozulması yüzünden diye öyle biliyorum bunu sizlere danışamak istedim.
Sizce 20-25 litre bir akvaryumda canlı yaşatmak ve ekolojik denge kurmak daha zor yoksa 80-100 litre bir akvaryumda mı?
Beyaz Benek Beta Balığı
Ekledim fotoğrafları ilk yazı kısmına dediğiniz gibi aynen tuz dökülmüş gibi üstüne.
Beyaz Benek Beta Balığı
Hastalık Belirtileri: halsizlik ve bariz kuyruk ucu ve kafa üstünde beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 7 litre cama cam akvaryum
raftaydı akvaryumu halsizlik görünce sıcaklığını 24-25 derecede tutabileceğim bir yere aldım 2 gün önce, bu sabah da beyaz benekleri gördüm.
Sıcaklığı 29-31 seviyesine çıkartıyorum ve 10 damla kadar metilen damlattım yarın sabah %50 su değişimi yapmayı planlıyorum.
Sizce bunlar yeterli olur mu? Birde tuz kullanılıyor diye biliyorum ama metileni tercih ettim daha iyi bir öneriniz var mı?
Yaptıklarım yeterli mi? Ayrıyeten tuz eklemeli miyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229727/290420211544531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229727/290420211544591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229727/290420211545091.jpg[/IMG][EDIT]mehmet11,2021-04-29 15:45:16[/EDIT]
Yeni Doğan Moli Yavrusu
Dişi şu an 3 lt kapta suyun dibinde olduğu yerde yüzgeçlerini sallıyor doğuruyor olabilir mi dün gece aldığımda da yapmıştı ama yavru görmedim. Yavruları çıkartamıyor mu acaba?
Yeni Doğan Moli Yavrusu
[QUOTE=ardakadir] doğurmuşmu balığınız[/QUOTE]
Yok tekrar doğurmadı tahminimce doğum bitti ve yavrular yendi ben tekini kurtardım sorduğum yem ise tek yavru içindi dişiyi ana tanka alıcam biraz rafta atıcam öyle beklicem ama doğurmasını pek beklemiyorum
Yeni Doğan Moli Yavrusu
[QUOTE=Nahola]Çok yanlış yaptığınız balığı alıştığı ortamından çıkarıyorsunuz filtre ısıtıcı ve yeterli hacim olmayan yere koyuyorsunuz.Strese sokuyorsunuz .Moli yavrusu büyük olur yiyemez lepistesler kolay kolay.Gerek yok salın akvaryuma .Üretim yapmıyorsanız da yavru alma konusunu bu kadar dert etmeyin.[/QUOTE]
Balığın karnında bir şişlik gözümüyor şu an sıcaklık konusunda ise 20-22 derecede değil balık sürekli ölçerek sıcakığı 26-28 aralığında tutuyorum ama moli yavrusunu yemezler diyorsanız benim de işime gelir ben de hoşnut değilim balığı strese sokmak ,yerini değiştirmekten ama akvaryumda yavru görünce dişi balıkta da fazla bir şişlik görmeyince düşündüm ki yavruların çoğunu doğurmuş yenmiş tek kalanı kurtardım diye düşündüm. (hem evet daha iri yavrular ama yavruların annesi babası var onların ağızlarına rahatça sığmaz mı ) bir de sağ kalan yavruyu doğduktan ne kadar süre sonra toz yem ve sonrasında artemia verebileceğimi sormuştum onu da yanıtlarsanız sevinirim. bu arada kap dediğim 3 litrelik zamanında beta baktığım 15x15x15 lik akvaryum yani yavruluktan 4-5 kat daha geniş bir alan var bu gecelik kalsın orada daha fazla doğurmazsa yarın sabah ana tanka eklerim biraz da rafya ekleri artık kalan sahalar bizim diyerek yavru beklerim.
Yeni Doğan Moli Yavrusu
İçinde lepisteslerin de olduğu ve yeni kurduğum akvaryuma 1 çift de black moli aldım ama alalı 4 gün oldu bugün akvaryumda 1 tane simsiyah yavru gördüm.Hemen dişiyi ayırdım yavruyu ayrı bi kaba aldım (dişi pek hamile gibi değildi ama çok büyük olmadığı için dikkat etmemiş de olabilirim) şimdi bir kapta duruyor içine biraz rafya attım yaklaşık bir saattir orda ama yavrulamadı daha uzun süre kabda bekletmeli miyim? Bir yavruyu kurtarabildim tetra discus ve tetrapro algeaı karıştırıp toz haline getirdim yavru doğalı 1-3 saat arası oldu tahminimce, ne zaman toz yemden vereceğim?
dişi moli bir süre daha kalsın mı daha doğurur mu? Yukardan baktığımda yanlara doğru bir şişlik yoktu
toz yemi yavruya ne zaman vermeliyim?
Beta 1 Aydır Dışkılamıyor
Maalesef balık dün vefat etti balığı 5 litre mika kapta besliyordum canlı yem olarak Artemia verdim 3-4 kez ama daha fazla vermedim çünkü artemia da kabızlığa sebep oluyor diye biliyorum pro algea yı zaten haftada bir gün sabah akşam veriyordum terra discus oldukça markası ve besleyicilik açısından iyi diye biliyorum ama bir dişi bir erkek betam daha var onlarda bir sıkıntı yok tetra discusu gayet güzel yiyorlar ama yem almak sıkıntı değil şu beta yeminden alırsanız iyi olur derseniz seve seve alırım
Beta 1 Aydır Dışkılamıyor
Merhaba
Yaklaşık 1 ay önce bir üreticiden dumbo big ear erkek beta sahiplendim bana gönderilen videoda da balık gayet sağlıklı hatta 8-9 aylıkken bile yuvasını yapmıştı ben aldım balığı tetra discus ve tetra pro alg arada vermeye başladım ama balık yan şekilde suyun dibine yatmaya başlıyor hayvan 2 hafta dışkılamadı ve bir sitede de dipte yan yatmanın kabızlık belirtisi olduğunu gördüm
Bezelye verdim 2 gün sabah akşam olacak şekilde yine de dışkılamadı ıspanak haşladım neredeyse hiç yemedi ya da minnacık yedi gerisini bıraktı şu an 1 ay oldu hala hiç dışkılamadı suyun içinde tamamiyle yan yatıyor ama nefes de alıyor ne yapmalıyım başka bir yem mi alsam daha fazla bezelye mi versem?
Yardımlarınızı bekliyorum [:(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.