ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yavgaf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
149
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2019 23:23
Son Ziyaret:
16 Şubat 2024 22:02
Toplam Mesaj:
140 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yavuz gaffaroğlu
Doğum Tarihi:
21 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz Gaffaroğlu 80 litre-Lepistes 9 litre- Crowntail Betta

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Yemini Yemiyor
İlk olarak balıklar makine değildir. Aynı akvaryumda yaşarken bile biri hasta olup diğeri olmayabiliyor. Bardakta bile yaşıyor diye düşünmek bir canlı edinmek için en kötü sebep bence. Aslında bardakta yaşamıyor yavaş yavaş ölüyor o balıklar. Diğer yandan kavanoz, bardak, fanus... vb. bir balık için ölmekten daha kötü şartlar demek. Diğer yandan o balıklar tropikal balıklar ve istediği sıcaklık 25 derece iken anladığım kadarıyla ( Isparta'da kış aylarındaki havayı bilerek konuşuyorum ) 10 derecenin altındaki hava şartlarında saatlerce kalmış.
Gelelim ilk yapılacak şeye: hemen 15-20 litre akvaryum ve ısıtıcı edinmelisiniz ve suyu sabit 25 dereceye ayarlamalısınız. Bunun için de basit bir termometreye ihtiyacınız var. Sonrasında suyu fazla dalgalandırmayacak bir filtre. En elzem durum ise balık anladığım kadarıyla aşırı stresli bir durumda. Balığı ışık görmeyen bir yerde karanlıkta bekletin. Yemediği yemleri vermeyin ve balığa kendine gelmesi için fırsat tanıyın. Sonrasına yine bakarız.
Seachem Excel Ve Balık Ölümü
Öncesinde %70 dişi %30 erkek iken son ölümlerden sonra 1 e 1 oranına düştü sanırım.

[QUOTE=Alpercicek35]
Dişi erkek oranı nedir dostum ?[/QUOTE]

Öncesinde %70 dişi %30 erkek iken son ölümlerden sonra 1 e 1 oranına düştü sanırım.
Seachem Excel Ve Balık Ölümü
[QUOTE=Alpercicek35]

Öncelikle dostum geçmiş olsun. Ben 45 litre 3 tankıma 1,5 ml excel veriyorum her gün. Duruma göre 2 ml hatta bazen 5 ml bastığımda oldu. Excel den olacağını zannetmiyorum. Sıkıntı bence; çıkardığınız taşların suyun dengesini bozmasından kaynakladığını düşünüyorum. Taşlar uzun süredir sabit kaldığından altında kalan büyük bir kitle suyun dengesini bozmuş olabilir. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Taşları çıkaralı uzun zaman oldu. Taşlardan olacağını düşünmüyorum. Yalnız taşları çıkarmamla birlikte saklanma alanları azaldı ve ölenlerin hepsinin dişi olduğunu farkettiğim için artık erkeklerden kaçma alanları olmadığından dişilerin stres ve yorgunluktan hırpalanıp öldüğünü düşünüyorum. Gözlemlemeye devam edeceğim. Yine de excel vermeyi durdurdum. Teşekkür ederim cevabınız için.
Seachem Excel Ve Balık Ölümü
Yaklaşık bir aydır düşük destekli tankımda sakal yosunu için 80 litrede günde 1 ml olmak üzere excel kullanmaya başladım. Sakal yosunları neredeyse kayboldu. Sakal yosunu kaplayana taşları da çıkarıp sadece bitkileri bıraktım akvaryumda. Ancak şöyle bir sorunla karşı karşıya kaldım. Bir yıldan uzun zamandır balık kaybetmediğim tankımda şu anda birkaç güne bir lepistes ölümü gözlemliyorum. Tank bir buçuk yaşında. Düzenli su değişimi ve filtre temizliği yapıyorum. Excel dışında tankta değişen herhangi bir şey yok. Excel ölüme sebep olur mu? Bilgisi veya yorumu olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Saygılar herkese...
Lepistes
29 derece lepistesler için yüksek bir ısı bence. Sıcaklığı 26 derece seviyelerine düşürün. Sıcaklık fazlalığı hem balığı strese sokar hem oksijen miktarını düşürür hem de zararlı bakteri popülasyonuna zemin hazırlar. Düzenli su değişimi yapmaya devam edin.
Lepistes
Akvaryumu ne zaman kurdunuz? Kaç litre ve kaç balık var? Isı ne kadar? Su değerleriniz nedir?
Lepisteslerde Renksizleşme
Balıkları yeni almışsınız daha strese girmiş olabilirler. Benim lepisteslerimde sürekli olarak o kuyruktaki renk kaybı oluyor. Beslenmeye bağlı olduğunu ya da strese bağlı olduğunu düşünüyorum ve müdahale etmiyorum. Hiç kayıp yaşamadım sakin olun bence . Az yemlemeye ve kaliteli yemlemeye özen gösterin bence düzelir.
Lepisteslerde Renksizleşme
Bence şimdilik sert tedaviye gerek yok iyi besleyin mümkünse canlı yem verin aydınlatma süresini 6 saatle sınırlı tutun iyileşecektir.
Lepisteslerim Sürekli Ölüyor
Gülçin hanım yeni tank sendromu yaşıyorsunuz. Balıklarınız zehirlenerek ölüyor. Yapmanız gereken akvaryumu yeniden kurmak. Piyasada satılan bakteri kültüründen edinip tankınızı yeniden kurun. Ayrıca bakteri kültürünün zamanla artmasına fırsat vererek balıklarınızı birdebire 10 adet yerine 15 günde 1 adet artırarak mevcut sayıya çıkarmaya çalışın. Azot döngüsü zamanla oluşmaz ise balıklarınızda amonyak ve nitrit zehirlenmesi olacaktır ve dediğiniz gibi suyun yüzeyinde nefes almaya çalışıyor gibi beklerler. Amonyak ve nitritten zehirlenmiş bir balığın yeniden sağlığına kavuşması da zordur. Böyle durumlarda toplu balık ölümleri yaşanır.
Elektrik Tüketimi
Çok yakmıyor elektrik pahalı [;)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.