ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ramiz91
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2019 13:56
Son Ziyaret:
08 Nisan 2024 14:41
Toplam Mesaj:
34 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramiz erol
Doğum Tarihi:
11 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitki Gelişimi Sorunu
[QUOTE=GluopGluop]Bende böyle sorun yaşıyordum DIY karbondioksit uyguladım akvaryuma bitkiler coştu belli bir seviyeye gelince onuda iptal ettim şimdi her şey güzel [/QUOTE]
Tam olarak nasıl bir sistem yaptınız yardımcı olurmusunuz?
Bitki Gelişimi Sorunu
Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim
Bitki Gelişimi Sorunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213653/280920230247321.jpg[/IMG]

Herkese merhaba. Tankı kuralı 5 ay oldu fakat bitkilerim hiç bir gelişim göstermiyor. Cryptocoryne ve echinodorus türlerinden diktim ilk zamanlar hızlı gelişim sağladı fakat çürümeleride bir o kadar hızlı oldu. Fotoğraftaki kalanlar ise hiç bir gelişim göstermiyor fakat çürümüyorda nedeni ne olabilir. Canlı olarakırmızı burun tetra ve ramirezi mevcut. Ph 7.2 nitrat 0.1 sıcaklık 25 tabanın altında ince tabaka jbl aquabasis üstünde 4 cm civarı hagen benzeri kum mevcut ışık creaqua firefly . Işık süresi günlük 5 saat açık. Gübre takviyesi olarak seachem flourish kullanıyorum. Işığı daha fazla açarsam tabanda cyanobacteria oluşumu yapıyor.
Yardımınız için teşekkür ederim.
Geçmeyen Beyaz Benek İlleti
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Seachem cupramine veya muadili olan crystalpro spotex alıp talimata uygun kullanırsanız ısı ve tuz ile uğraşmadan 2-3 güne halledersiniz.[/QUOTE]
Hocam bende ramirezi var tanka yeni ekledim birkaç gün sonra beyaz benek çıktı. Tankta bitki mevcut dediğiniz tedaviyi uygulayabilirmiyim ?
Cyanobacteria & Mangrow Kökü
Çamaşır suyunda bekletip daha sonra kaynatsam nasıl olur. Sonrada birkaç gün ro suda bekletsem ?
Güvenilir Site Önerisi+bilgilerinize İhtiyacım Var
Bitki için akvared.com adamlar bitki konusunda gayet başarılı.
Yem malzeme konusunda ozelyem.com tek geçerim ilgili bir esnaftır.[EDIT]Ramiz91,2023-04-08 20:21:01[/EDIT]
Cyanobacteria & Mangrow Kökü
Herkese merhaba. 1 yıldır uğraştığım cyanobacteria ile ne yaptıysam geçiremedim hobiden soğuttu ama yılmadım tekrar kuruluma başladım. Herşeyi çamaşır suyuyla temizleyip arıttım ama kökü nasıl temizlemeliyim bilemedim. Tekrar cyano nun meydana çıkmasından korkuyorum. Kökü temizlemem konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213653/080420231932501.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213653/080420232008361.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Yosun Problemi.
Cyanobacteria... Bugünlerde tankımı bozacağım bu lanet yosun yüzünden. Su değişimileri tamamen karartmalar makrol hepsini uyguladım geçmiyor. Beni hobiden soğuttu resmen. Oda biraz güneş görüyor ondan diye düşünüyorum bahaneyle hem bozup komple tekrar kuracağım hemde yerini değiştireceğim. Umarım siz halletmişsinizdir.
Arıtma Tavsiyesi Ro
[QUOTE=AliKhan]Balıklarınız çok şanslı. [:)] Discus gibi türleri bile şebeke suyuna alışmaya zorluyor pek çok insan. Ben şahsen şebeke suyunda yavru discus sahiplendim ve hatta iki üç ay bakıp epey boylandırdım. Bu şekildeki bir bakımla yavru alamayacağımı zaten biliyordum ama yanık kalmadılar, alıştılar su değerlerine. Tabi bu doğru demiyorum; sizin yaptığınız doğru ancak çoğu hobicinin olanakları ya da hobiye ayırdığı bütçesi yetmiyor en uygun şartları sağlamaya.

Bakımlarını ihmal etmemeniz durumunda klasik, reçineli bir su arıtıcı işinizi görür. Arıtma cihazının kalitesi kartuş sayısı ve kartuşlarda kullanılan malzeme çeşitliliği ile ölçülür. RO yapan filtreler biraz daha pahalı ama bence gerek yok. Çünkü bu filtreler önce suyu tüm kimyasallardan arındırmak için %100e yakın saflaştırıp sonra tuzla yeniden sertlik kazandırıyor.

Başa dönecek olursak beslediğiniz türler şebeke suyunda rahat yaşar. Su değişimlerinde damacana suyuna azar azar dinlendirilmiş şebeke suyu ekleyerek şebeke suyuna alştırabilirsiniz balıklarınızı. Konyanın şebeke suları kuyu suyu kullanım oranına göre 7,5 - 9 arası değişiyor. Çözünmüş madde oranı da yüksektir muhtemelen. 11 yıldır şebeke suyuyla Amerikan, Malawi, Canlı doğuran, Sazansıgil vs çok geniş yelpazede balık sahiplendim. Sadece trop tecrübem yok. Hiç sıkıtı yaşamadım. Şimdi de 8 çeşit karma tetra besliyorum.
Tercih sizin...
İyi hobiler[/QUOTE]

Kendi zevkim için onları doğasından koparıp akvaryuma hapsettiysem en iyi şekilde bakmam gerektiğinin kanaatindeyim. Elimizden geleni yapmak zorundayız. :)
Arıtma Tavsiyesi Ro
Şebeke suyu hiç iyi değil ph ve tds çok yüksek klor sıkıntısı sürekli var. Alışkın oldukları su değerlerini değiştirmek istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.