ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Savasakb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2018 23:13
Son Ziyaret:
05 Ocak 2019 18:00
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savas akbenli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Savas akbenli

SON 2 MESAJI

120×50×50 Akvaryum Yapacağım!
Herkese selam. Aslında bir kaç yıl önce küçük bir akvaryumum olmuştu. Ama ben 0dan başlıyorum sayılır. Çünkü çok başarısız bir deneyimdi.

Şimdi bazı dersler aldım tabi ve tekrar başlamak bu defa başarmak istiyorum hemde büyükçe bir akvaryum ile.

Öncelikle yapmak istediğim akvaryum 120×50×50 ebatlarında. Kendim yapmaya kalkışsam el becerime güveniyorum ama tecrübesizlik beni korkutuyor. Birde anlamadığım noktalar var. İlki cam kalınlığı. İnce cam kullanmak risk eve peki ya daha kalın cam kullanmanın sakıncası var mı ? 10mm cam düşünüyorum ben bahsettiğim boyut için.
Diğer konu bi videoda taban camını2 katlı yapan birini gördüm artısı olur mu ? Oluyorsa taban için yaptığımız 2. Katın bire bir eşit ölçümü olması gerekir yoksa kenar camların yerleşmesi için 4 kenardan 10mm kısa mı olması gerekir.
Diğer sorun slikon payı. Akvaryum yapımıyla ilgili cok yazı okudum kimi silikon payından hiç bahsetmeden direk camları yapıştırmaktan bahsediyor. Bu durumda camlar birbirine sıfıra sıfır temas edebilir bu slikon nasıl tutabilir diye düşünürken. Kibrit kablo vs bişeyler kullanarak yapıştırma asamasında arasında slikon kalması için boşluk bırakanları gördüm. Hangisi doğru ? Kibrit kablo vs kullandım diyelim bu silikon payıda 1mm olsun. Her yüzey için kullanmalımıyım ? Kuruduktan sonra cıkarıp olusan boslukları tekrar silikon ile doldurun yazmıstı biri? Bu işlem ne kadar sağlıklı olur? Kibrit çöpü kullandım diyelim uzunlamasına koyup slikonun altında kalmasını saglamak nasıl bir fikir ?

Birde kayıt kuşak hangisi kayıt hangisi kuşak bulamadım yalnız mantıgını anladım. Gerekli mi gereksiz mi diye sormayacagım. Ben yapıp garantiye almak istiyorum. Tabana yapacagım kayıt kusak tabana temas etmeli mi. Birde üst tarafa yapacagım enlemesine olan şerit boydan boya olması şart mı? İki tarafından kablo ısıtıcı vs lazım olacak seyler için bosluk kalsa işlevini yitirir mi ?

Biraz araştırmadan sonra kafama takılan sorular bunlar ? Tecrübelerinizi aktarırsanız bir de dikkat etmem başka hususlar illa ki vardır.uyarırsanız memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba. İstanbuldan savaş 29 yaşındayım. Hep bir hevesti akvaryum yapmak. Başlamadan araştırma yaparken bu güzel ortama denk geldim. Hadi bismillah

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.