ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
buraksandikci01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2018 20:17
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2023 22:57
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Sandıkcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Sandıkcı

SON 10 MESAJI

Lepistesim Dik Duruyor
Herkese iyi hobiler,65 lt bitkili lepistes akvaryumum var 4 d 2 e oranında ve 25 adet yavru lepistes var , dişi balığımın en son doğumundan beri (1 ay once) hareketleri çok değişti ilk zamanlarda hep kumun dibinde yatardı son 1 haftadır karnı neredeyse yok oldu dümdüz bir balık oldu ve hep dik duruyor böyle yüzüyor acaba sorunu nedir ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206304/090520192305131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206304/090520192305341.jpg[/IMG]
11.litrelik Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir
İyi günler Emirhan Bey, öncelikle 11 litrede tek bir betta ya da karides besleyebilirsiniz, bence şimdiki akvaryumunuz pek uygun değil yavrular için 1 ay kadar yine dayanabilir ama daha sonrası için yetmeyecektir, balıkların gelişimini olumsuz etkiler.
Otocat Hakkında
Merhaba Emirhan Bey, öncelikle iyi hobiler yosun sorunu için otocinclus almakla çok iyi etmişsiniz beslenmesi için Hikari algae wafers öneririm çünkü otocincluslar otçul balıklar ve bu yem son derece idealdir,durgunluğu ise bence akvaryuma alışma süreci nedeniyle olduğunu düşünüyorum.
Modül Led
Herkese iyi hobiler, 65 litrelik akvaryumuma 10 adet beyaz 10 adet mavi olmak üzere modül led uygulamak istiyorum direk fişi prize takıp kullanmak istiyorum, fakat elektrik bağlantı hakkında pek bir bilgim yok trafo almam gerekiyor mu ? Bu ekipmanları nasıl bağlamam gerek ?
Hadi Bakalım Başlıyoruz
Merhaba öncelikle kolay gelsin umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız, acaba bitkileri nereden aldınız ?
Akvaryum İçin Bitki
Herkese iyi hobiler , akvaryumuma bir kaç çeşit bitki almak istiyorum,daha önce internetten cabomba elodea bacopa almıştım, cabombalar ve elodea çürük gelmişti acaba güvenilir bir site var mı daha önce alışveriş yaptığınız ve hangi siteyi önerirsiniz ?
Akvaryuma Yeni Bitki Dikimi
[QUOTE=rifai]Balıklarınız çok hızlı üreyen balıklar olduğundan ve düzenli yemleme yapacağınızdan, yosun sorunu yaşamak istemiyorsanız; hızlı büyüyen bitkilerden bolca ekleyin derim. [/QUOTE]

Peki hangi bitkilerden ekleyebilirim ?
Akvaryuma Yeni Bitki Dikimi
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.
Akvaryuma Yeni Bitki Dikimi
Herkese iyi hobiler, 70 lt bitkili lepistes akvaryumum var içerisinde crpytocorn,bacopa monnieri,çınar ve 2 adet mangrow kökü mevcut.Bacopalarda çok fazla yosun olduğu için onları söküp yeni bitkiler dikmek istiyorum acaba herhangi bir zararı olur mu ?
Akvaryumdaki Adi Salyangoz Ve Yosun Sorunu
Iyi günler ıyi hobiler herkese,ilk olarak yosun sorunumdan bahsedeyim, 70 lt bitkili bir akvaryumum var içerisindeki canlılar;
5 adet lepistes
30 adet yavru lepistes (yavruluk içerisinde, en büyüğü 1cm )
Çınar
Bacopa monnieri
Cryptocorn
Dekor olarakta 2 adet mangrow kökü var ışıkları da yosun sorunu başladığından beri yani yaklaşık 3 aydır 5 saat açık tutuyorum. Yosunlar son zamanlarda çok arttı artık mangrov köklerinde bile üstlerinde sakal yosunu oluşmaya başladı tüy tüy çok rahatsız edici bir görüntüsü var, bacopalarda da aynı şekilde sakal yosunu var bitkiler kapkara oldu nerdeyse hatta 1 2 kök çıkardım düzenli su degjsimide yapıyorum ama bir türlü kurtulamadım yosunlardan bacopaların hepsini sökme istiyorum yerine 1 2 kök cryptocorn ve elodea ekmek istiyorum sizce akvaryuma sonradan bitki eklersem herhangi bir sorun olur mu aynı zamanda mangrow kökünü de çıkarmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
Bir diğer sorun ise adi salyangozlar, 2 haftaya bir 50 60 tane salyangoz topluyorum açıkçası bu sorunu çözümü olarak elma salyangozu almamı önerdiler ama bundan önceki akvaryumumda bir tane elma salyangozu vardı zaten 1 lepistesimi ve zebra daniomu yediği için elma salyangozu eklemek istemiyorum bunun için ne yapmalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.