ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suzillisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2018 11:14
Son Ziyaret:
02 Kasım 2020 00:43
Toplam Mesaj:
35 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eser şensılay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çankiri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eser şensılay

SON 10 MESAJI

Karides İle Lepistes Yaşar Mı ?
Lepistes yeminiz protein ağırlıklı ise karides için sıkıntı olabilir. Spirulinalı bitkisel tablet yem verirseniz daha uygun olacaktır. Bu yemi lepistesler de severek tüketiyor. Onların dietini de zenginleştirmiş olursunuz. Karidesiniz tek olduğu için bir tabletin küçük bir parçası yeterli olacaktır ancak lepisteslerden fırsat bulursa yiyebilir. Tankınızın hacmi canlı sayısını kaldıracak kadar büyükse yanına yeni karidesler eklemenizi öneririm. Tek başına bakılmamalı. Karidesler için gerekli akvaryum şartlarını da araştırmanızı öneririm. Karides dünyası çok keyiflidir, umarım sizin için güzel bir deneyim olur.
Kiraz Karides
Bitkiler için misket gübre kullanıyor musunuz? Ben tankı ilk kurduğum zamanlar heveslenip bitkiler için internetten misket gübre alıp kullanmıştım. Gayet sağlıklı olan karideslerimin tamamını dakikalar içinde kaybetmiştim. Tankta başka bir değişiklik yapmadığım için misket gübrenin neden olduğunu düşündüm fakat gübre konusunda bilgili olan arkadaşlar sebep olup olmayacağı konusunda bilgi paylaşabilir.
Metro gross markette canlı bağlanmış halde yengeç satıyorlar
Bu akşam ben de Mamak Metro’da gördüm, canım çok sıkıldı. Zavallılar açıkta ve buzun içinde resmen can çekişiyorlar. Şikayet edilebilecek bir yer olduğunu sanmıyorum. Hayır, illa canlı satacaksan yan tarafta ıstakoz tankı var ki onların da hali içler acısı, en azından öyle bir yere koy işkence etme. Ben gördüğünde çoğunun ağızlarından köpükler geliyordu. Akşam akşam hasta olduk üzüntüden. [EDIT]suzillisi,2020-02-08 22:43:51[/EDIT]
Teşhis Tedavi Deneyim Lazım.
Merhabalar. Aynı hastalığı birçok kez deneyimledim. Metilen, bactopur, melafix gibi ilaçlar fayda etmedi. Üzgünüm ama benim bu hastalıktan kurtarabildiğim neon tetram olmadı. Bu yüzden artık neon tetra almıyorum. Bütün neonlarım bu hastalık yüzünden öldü. Akvaryumumda siyah neon tetralarım ve lepisteslerim de var. Diğer türleri kesinlikle etkilemedi. Sadece neonlarda oluşan bir hastalık. Ağızda küçük bir kabartı olarak başlıyor ve kabartılar tümör gibi gittikçe büyüyerek yem yemesini engelliyor. Yem yiyemedikleri için gittikçe zayıf ve güçsüz düşüyorlar, diğer hastalıklara daha da açık hale geliyorlar. Ben diğer türlere bulaşmadığını gözlemleyince son balıklarımı strese girdikleri için karantinaya almamaya başlamıştım çünkü karantinada stresten yem yemeyi de bırakıp daha da çabuk ölüyorlardı. Gördüğüm kadarıyla su şartları iyi ve stabil olduğu sürece çok hızlı ilerleyen bir hastalık değil. Bu hastalıkla 8 ay kadar yaşayan balığım oldu. Sizinki oldukça ilerlemiş evrede. Bu evrede açlıktan, güçsüzlükten ve bağışıklık kaybından balıklar böyle perişan görünüyor. Tavsiyem akvaryumu ve su değerlerini olabildiğince sağlıklı tutmaya çalışın ve bu çocuğun da yiyebilmesi için yemleri olabildiğince ufalamaya çalışın. Diğer balıkları sağlıklı tutmak için kaliteli birkaç farklı yemi dönüşümlü olarak kullanmaya çalışın. Umarım bu hastalıkta başarılı bir tedavi şekli yakalayan birileri çıkar [:((]
Cüce Gurami Ve Neon Tetra Hastalık
Merhaba. Gurami için bir fikrim yok ancak neon tetralarımda aynı sorun vardı, ağızlarındaki kabarcıklar için hiçbir çözüm bulamadım. Burada ve yabancı forumlarda önerilenler ve veteriner hekimimizin tavsiyeleri bu kabarcıkları tedavi etmeye yaramadı. Kabarcıklarla uzun süre yaşayabiliyor ve beslenebiliyorlar ancak kabarcıklar gittikçe büyüyor ve bir süre sonra yeterince yem yiyemedikleri için zayıflayıp ölüyorlar. Ancak bu uzun bir süreç, kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 8 - 10 ay yaşayan balığım oldu. Deneyimlediğim kadarıyla kabarcıklar akvaryumdaki diğer türlere bulaşmıyor. Sadece neon tetralarda ve yalnızca ağızlarında oluşuyor. Örneğin yaklaşık iki yıldır aynı tankta siyah neon tetralar var ve onlarda bu hastalığı hiç görmedim. Mantar benzeri bir şey de değil, ölen balıklara yakından baktığımda deri altında kist benzeri oluşumlar olduğunu farkettim. Metilen mavisi, bactopur gibi ilaçlar fayda etmedi. Hatta yabancı forumlarda melafix adlı ilaç, yoksa onun yerine çayağacı yağı uygulaması öneriliyordu, denedim ancak bu tedavi de fayda etmedi. Çok kolay strese girdikleri, mutsuz ve hareketsiz oldukları için karantinadan alıp akvaryuma geri bıraktım. Şu an akvaryumda sadece bir neon tetram kaldı ve onda da aynı sıkıntı başladı. Akvaryumcuya sorduğumda son zamanlarda bir çok kişinin aynı sorunla kendisine danıştığını ancak daha önce böyle bir hastalıkla karşılaşmadığını söylemişti. Tavsiyem kendi hallerine bırakmanız. Zor bir süreç ancak şahsen tedavilerden sonuç alamayınca kalan günlerini karantinada ilaca, kimyasala boğarak geçirmelerine içim elvermemişti. Hobiye ilk başladığım tür olduğu için çok sevmeme ve yıllardır bakmama rağmen bu hastalık yüzünden çok fazla kayıp yaşadım ve bir daha neon tetra almamaya kararlıyım [:(] umarım neon tetralarını bu hastalıktan kurtarabilen birileri vardır ve açmış olduğunuz konu üzerinden deneyimlerini paylaşırlar. Konuyu takip edeceğim..
Karides Cinsiyeti Belirleyemedim
Merhabalar, karidesiniz dişi
Boynuzlu Cüce Vatoz Yavrusu
Teşekkür ederim, çok hazırlıksız yakalandım vatoz üretimi konusunda hiçbir bilgim yok. En kısa zamanda araştıracağım.
Boynuzlu Cüce Vatoz Yavrusu
Merhabalar. Akvaryumumda iki boynuzlu cüce vatoz, iki zebra danio, 2 çöpçü, birkaç yaşlı lepistes ve 8 tane siyah neon tetra var. Bu sabah akvaryum camında bir tane 1,5 cm boyunda bir vatoz yavrusu gördüm. Vatozları üretmek için herhangi bir çabam olmadı ve yavruyu görünce çok şaşrıdım. Vatozlar uzun süredir akvaryumdalar, zaman zaman yati kökünün altında kumları kazıp çukur açıyorlardı ve bir süre sonra kumları düzleyip çukuru kapatıyorlardı. Kökün altı dışında yavrulayabilecekleri yavruluk gibi kuytu bir dekor yok. Yavru çok küçük olduğundan nasıl yakalayacağımı bilemedim ve yavruyu ayıramadım. Az önce baktığımda kumun üzerinde yavrunun kalıntılarını gördüm. Araştırdığımda vatozların yavrularını yemeyeceğini okudum. Vatozlardan yavru almak hazırlıklı olduğum bir durum değildi ve yavruyu kaybettiğime çok üzüldüm. Başka yavru var mı onu da bilemiyorum akvaryum kumu ve arka cam siyah olduğu için pek seçilmiyor. Acaba akvaryumdaki türlerden hangisi yavruyu yemiş olabilir, tekrar yavru görürsem ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Karides Akvaryumu
Merhabalar, bitkisel tablet yemlerle ve ek olarak az haşlanmış ıspanak ya da ısırgan otu yapraklarıyla besleyebilirsiniz. Farklı karides türlerinden karma akvaryumda türler arası kırılma yaşayabillirsiniz, bu konuda daha fazla bilgi için bu linke bakabilirsiniz http://www.karidesforum.com/caprazlama-tablosu.htm
Keyifli hobiler dilerim..
Yeni Neon Tetralarım :(
Merhabalar, uzun süredir aynı sorunu ben de yaşıyorum ve geriye sadece 2 neon tetram kaldı. Ağızlarında çıkan kistler gittikçe büyüyor ve bir süre sonra beslenemedikleri için zayıflayıp ölüyorlar. Balıkların bu hastalıkla yaşam süresi kistlerin ağzın neresinde olduğuna ve balığın dayanıklılığına bağlı, yaklaşık bir senedir kistlere rağmen beslenebilen bir balığım var. Yani hemen ölecekler diye bir durum yok. Akvaryumda lepistesler ve siyah neon tetralar var fakat benim gözlemlediğim kadarıyla diğer balık türlerine bulaşmıyor. Yine de sık sık bütün balıklarınızı dikkatlice gözlemlemenizi öneririm. Mikrofish, bactopur vs. gibi ilaçlar kullandım ancak tedavi etmedi. Hatta yabancı forumlarda bu hastalık için melafix adlı ilacın ana maddesi olan çayağacı yağı kullanılabileceğini okudum ancak o da sonuç vermedi. İnsan elinden gelen ne varsa yapmaya çalışıyor, balıkları sudan çıkarıp ağızlarına terramycin bile sürdüm ( uyarı: bu işlem çok hızlı ve ve dikkatli yapılmalıdır). Tavsiye edilen ve henüz denemediğim sadece permasol kaldı ancak balıkları tedavi akvarumuna aldığımda çok strese girdikleri için artık daha fazla kurcalamak istemiyorum. Yaşayacakları kaç ay kaldıysa ana tankta yaşasınlar. Kanımca bu hastalık mantar benzeri bir hastalık deği, daha çok genetik. Eğer ilaç kullanmaya devam edecekseniz ilaçla birlikte bol oksijen vermeli ve bağışıklığı arttıracak kaliteli yemler kullanılmalısınız. Genel olarak ilaçların ana tankta kullanımı önerilmez, varsa canlı bitkileriniz etkilenebilir, daha kötüsü ilaçlar filtre malzemelerinize işler ve akvaryum döngüsünü oluşturan yararlı bakterileri öldürür. Ayrıca bu ilaçlar akvaryum dekorlarına ve camlardaki silikonlara da işler. Bu yüzden en kısa zamanda ya da ileriki dönmelerde bütçeniz ve yeriniz müsaitse bir tadavi akvaryumu edinmenizi öneririm. Bu hastalık karşılaşan herkes için kötü bir deneyim, umarım diğer balıklarınız sağlıklı ve mutlu olur..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.