ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cnckmk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2017 22:34
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2020 00:42
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Cakmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Cakmak

SON 9 MESAJI

Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
Bana kalirsa en uygun aldimiz akvaryumun 3/4 litre hacminde su dinlendirmek ve cozelti hazirlamak icin ayri camacam akvaryum almak.

Bu durumda akvaryumu mabilyali alirsak alt kapagina da bu alvaryumu koyabiliriz belki. Hatta kurulu oda mini musluk varsa hortumla su alip su bosaltma isimiz de kolay olabilir.

[QUOTE=Carl]
"Low tech yani az bitkili" demek değildir, low tech bakımı az isteyen bitkilere denir. Su değişimine gelecek olursak klor arıtıcı cihaz var ben 200 TL ye aldım internetten. 2 tane akvaryumum var 40 litre suyu 2 kovada bekletiyordum ki yer israfı üzerinde oluşan toz partikülleride cabası. Akirilik akvaryumlar pahalıdır uygun ölçekli cam akvaryum ve cam kalınlığına göre akvaryum yaptırınız. Akvaryum hakkında fazla tecrübeli değilseniz 55-60 litrelik bir akvaryum yaptırın. Heves mi değil mi onu anlayın sonra canınız isterse büyük akvaryum temin edersiniz eski akvaryumunuzuda yavru büyütme akvaryumu veya başka tür bakabileceğiniz akvaryum yaparsınız.[/QUOTE]

Cevabiniz icin tesekkur bu aritici cihazi hakkinda bilgi verir misiniz rica etsem nerden temin ederiz ?
Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
[QUOTE=alpburakozbay]

Tekrar merhaba, ilk kurulumu yaparken musluk suyu ile kurulumda, içinde canlı olmadan su bir kaç gün dönsün. İsterseniz bu süreci kısaltmak için su düzenleyici kullanabilirsiniz. Su değişimleri dediğiniz gibi ama Ters Osmoz (RO) su sistemiyle eksilen suyun tamamlanması daha kolay olur veya değişilecek su miktarını günlere yayın. [/QUOTE]

ilk kurulumda şebeke suyu kullanıyoruz ama bitkili akvaryumda ilk kurulumda bitki ve gübre konuyor, dolayısıyla ben bunun üzerine şebeke suyu koyunca bu bitkiler direk klorle yüzleşecek, bu da bu bitkilerin ölmesine neden olmaz mı ?

ayrıca su değişimlerinde bu miktarlarda suyu dinlendirmek için nerede muhafaza ediyorsunuz ?
Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
Bilgiler için teşekkür ederim.

Kafamı kurcalayan bazı konular.

Bitkili canlı doğuran akvaryumu düşünüyorum, low tech yani az bitkili.

Akvaryum kurulumunda suyu direk şebeke suyundan mı koyuyoruz ? Önce dinlendirip sonradan akvaryuma koymamız gerekiyorsa malum bu tanklar 250-300 litre kadar su hacmi var, bu kadar suyu dinlendirebileceğim bir kap düşünemiyorum. Bunun yerine çözelti solüsyon ekleyip su değerleri ayarlanabilir mi ?

Keza aynı şekilde su değişimlerinde de nasıl uyguluyoruz ? 250 litre tanka %30 su değişimi yapsam bu yine 75 litre su demek. Koskoca damacana bile sadece 19 litre, bu durumda benim 4 damacanada su dindirmem lazım bu da hiç kolay değil.

Bu işin pratik uygulaması nedir ?
Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
Merhaba,

100x60x60 akvaryum dusunuyorum.

Akrilik mi cam mi karar veremedim. Akrilik berrak, hafif dayanikli oluyor ancak tek parca olarak olabilir mi ? Kastim bir bardak on arka yan ve tabanin birlestirmemiz silikonsuz yapisyirmaz tek parca olarak cikabiliyor mu ? Kenarlari tamperli keskin kosesi olmayab.

Akrilik anlatildigi gibi akvaryum icindeki kum veya bir vatoz tarafindan rahatlikla cizilebilir mi ?
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
Zahmet edip yazmışsınız bu kadar ama sorum basitti, sadece kendine kendine yetebilen insan müdahalesi olmadan veya minimum müdahaleyle sirkülasyonu döndürebilen ev içine kurabileceğimiz bir akvaryum olup olamayacağıydı.

Bilimsel bir açıklama yapacaksanız varsa bir teorisiniz bir fikriniz, deneyimlediğiniz bir örnek yazın hayır ben teoloji tartışmak istiyorum diyorsanız atesitforumda hodri meydan diyebilirsiniz.

Beni yanlış anlamayın ama böyle konuyu amacından saptırınca hoş olmuyor.

Bunun dışında fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
[QUOTE=Heisenberg]İnsanoğlu hiçbir zaman ekosistem yapamamıştır. (Bakınız biyosfer deneyleri) zaten akvaryuma yem atarsanız o ekosistem olmaz. Yemi çözseniz su her türlü buharlaşır. Tam bir ekosistem olmaz. [/QUOTE]

su eklemeyi ve yem vermeyi istisna kabul edersek peki ?
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
Merhaba,

Internette çeşitli videolar var, kendi kendine yetebilen tank eko sistem oluşturduğunu söyleyen videolar var.

https://www.youtube.com/watch?v=0cwoITZIz9A

https://www.youtube.com/watch?v=TYrqG3ORTGo

Gerçekten böyle birşey mümkün ? Doğru bitkilendirme, doğru ışık kaynağıyla. Filtrasyona, temizliğe, su değişimine ihtiyaç duymadan sadece suya yem katarak tank kurulabilir mi ?[EDIT]cnckmk,2017-08-24 17:01:00[/EDIT]
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Bu fanuslar cok guzel ancak komplex sisteme benziyor, icinden bir kac cesit bitki var. bu bitkileri bulmak ve gelismesini beklemek zor olmali. Ayrica boyle birsey yapinca 4 mevsim bu goruntuyu almak da zor olmali.

Nereden satin alabiliriz ? Tasarim ve kurulum hakkinda video var mi ?
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Merhaba,

resimde gordunuz fanusun capi 19cm yukseklik 21 cm. bu da 6 litre yapiyor bunun bir kismi zaten doldurulmayacagi icin fiilen 5 litrelik fanus gibi kullanmayi dusunuyorum. Icine 2 adet sans bambusu koydum, asil amacim bitki fanusu yapmak ancak icine 1 adet de canli bulundurmak istiyorum. beta baligi yada tek lepistes uygun olabilir mi ?

balik olmazsa yerine baska su alti bitkileri dusunebilirim, bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199422/210820172237331.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.