ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Longless
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2017 15:58
Son Ziyaret:
06 Eylül 2017 00:28
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Baran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Baran

SON 10 MESAJI

Su Mercimegi
İlginç, Su mercimeği suyun üstünü tertemiz yapsamda tankı boşaltmadan kurtulamadığım bir bitki.
Balık Üretimi İçin Tür Tavsiyesi
[QUOTE=enesgunes]Özel tür lepistes besleyebilirsiniz çok satıcısı yok diye biliyorum alan olur.

Beta üretimi desek de daha zahmetli olur ve de çiftleşmelerinde suyun fazla yüksek olmaması gerektiği için o büyüklükteki tankı kullanmak zor olabilir. Doğan yavrular bir süre sonra bir arada durmaz hale gelecekler onlar için de ayrı ayrı bölmeler gerekli çok küçükler başta felan ondan kendinize güveniyorsanız beta düşünün derim. Yanlış biliyor da olabilirim yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Özel tür lepistesler de biraz nazlı ve hassas oluyor sanırım.

Dediğiniz gibi discus yapabilirsiniz. Tricolor melek balığı gibi melekler de deneyebilirsiniz. Discus ve meleğin yanında l serisi gibi cüce vatozlar felan da oluyorsa yapabilirsiniz.

Deniz akvaryumu da deneyebilirsiniz. Deniz akvaryumu hakkında pek bilgim yok fakat balıklarının değerli olduğunu biliyorum. Türkiye'de üretimlerini yapanların pek olduğunu da düşünmüyorum. Üretimi akvaryum ortamında yapılır mı onu da pek bilmiyorum kusura bakmayın [:D] fakat palyaço balığı felan üretiliyor diye biliyorum diğerleri niye üretilmesin.

Karidesle birlikte yaşayan balıkları yetiştirip karides de satabilirsiniz. Çoğu akvaryumcuda petshopta karides bulunmuyor diye biliyorum yine satış olabilir fakat Türkiye de karides alan çok kişi de yok.

Endler de üretebilirsin artık endler almak istiyorum [:D] Endleri de karides gibi bulamadım ve her yerde bulunmadığını duydum. Neon ve lepistes karışımı görünümü çok hoşuma gidiyor.


Bence özel tür lepistes, lir kuyruk lepistes, endler, karides, vatoz felan üretebilirsin. Lepisteslerle endlerler çiftleşiyorlar diye biliyorum özel türle de çiftleşirlerse türler zamanla kırılır ondan özel tür besleyecekseniz ve özel olarak üretecekseniz kırılmayacak balıklarla bir arada yaşatıp bir kaç tür birden üretmenizi öneririm. Tek tür balık düşünüyorsanız da vatozlarla anlaşabilen türleri seçmenizi öneririm aynı zamanda vatoz üretimi de yapabilirsiniz.

Çok karışık felan oldu kusuruma bakmayın. Genelde de çıkarımı düşündüm karides endler felan [:)))]
Daha güzel öneriler gelecektir. Umarım güzel bir şeyler çıkar ortaya biz de ürettiklerinizden faydalanırız[:)))][:)))][/QUOTE]

Bettada suyun alcak tutulmasinin sebebi erkegin yumurtalari yerlestiriken yorulmamasi diye biliyorum yavrular yuzuse gectikten sonra su seviyesi arttirilabilir D
Balık Üretimi İçin Tür Tavsiyesi
Golden betta falan deneyebilirsiniz oldukca pahaliya satiyor taylanli ureticiler, burada oldukca rabet gorecegine eminim, l144 leri de pahaliya satiyorlar forumda.
Balık Üretimi İçin Tür Tavsiyesi
Bence ozel tur lepistes yada betta ama onemli olan baglanti o olduktan sonra herseyi satarsiniz.
Betta Drip Sistem Denemesi :)
Kapları nereden aldınız ve maliyeti nedir?
Atakan Petshop...
Firüzköyde oturuyorum dükkanları çok yakın gerçekten çok ilgililer, Fanusta japon anlayışına sahip değiller.
Bitkili Bir Akvaryum Kurmam İçn Yardıcı Olurmusnz?
[QUOTE=ceyh]İsta. İlk tüp ve donanım paketi 30 TL gibi, 3 lü yedek tüp fiyatları da bu civarda, ben hala ilk tüpü kullanıyorum, sizde de en az 1 ay gider diye tahmin ediyorum.[/QUOTE]

Ne kadar kullanmalıyız peki sürekli açık mı kalıyor?

Bahsettiğiniz ürün bu mu acaba?
http://www.hepsiburada.com/ista-co2-supply-set-550-cc-p-PTM452?magaza=NetAkvaryumPet&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=Cj0KCQjwktHLBRDsARIsAFBSb6wvoPMj243FJbKv2TJ9doNTrVZMaXxf3mARc4_-6eJo3vcOS2d2r-kaAkMiEALw_wcB
Bitkili Bir Akvaryum Kurmam İçn Yardıcı Olurmusnz?
[QUOTE=ceyh]Rica ederim. Tüm bitkiler ve salyangozlar ile ekipmanın büyük kısmı atakan pet shop'tan. atakanpetshop.com olmalı. CO2 sistemi, makas ve cımbız pet afrika. petafrika.com.



Mayalı sistem hiç kullanmadım ama okuduğum kadarıyla CO2 i suya düzgün şekilde yayacak difüzör yapımı sıkıntı oluyor. Ben sprey sistemi bu boyutlarda çok pratik buluyorum, fiyat olarak da oldukça makul. Cuba için ışıklandırma konusunda da destek almanızda fayda var, zira ışık ihtiyacı yüksek bildiğim kadarıyla.[/QUOTE]

Power led kullanmayı düşünüyorum, Siz hangi sprey co2 yi kullanıyorsunuz?
Bitkili Bir Akvaryum Kurmam İçn Yardıcı Olurmusnz?
[QUOTE=ceyh]Başlangıç olarak bakımı kolay bitkiler tercih edebilirsiniz. Dip malzemesi olarak kuvarz kum yeterli olacaktır. Sizin tank boyutlarınızda 9-10 kg kadar. Tabana kumu yaydıktan sonra (Arkada daha yüksek önde daha düşük olursa dip çekiminde kolaylık sağlar) Arka plana zevkinize göre saz, çınar, tilki kuyruğu elodea ve cabombalar ile bir dekor oluşturulabilir. Orta plan için anubias, cryptocoryn türleri düşünülebilir. Anubias doğal köklere ya da kayalara tutturulabilir.

CO2 basit bir spreyli sistem işinizi görür ama bu bitkiler için şart değil. Işıklandırma ihtiyaçları da düşüktür. Dip gübresi ya da sıvı gübre kullanabilirsiniz (sera florena kullanıyorum).

İlave pipo filtre kullanılabilir ama şart değildir. Düzenli kullanmanız gereken bir ilaç yok, hatta bana sorarsanız ilaç hiç kullanmam. Sadece değişim için dinlendirdiğim suya aquatan su düzenleyici ekliyorum her ihtimale karşı. Ama bu bile şart değil, sadece acil su değişimi gerektiği ve hazırda dinlenmiş su olmadığı durumlarda kullanılması gereklidir.

Haftalık düzenli % 25-30 su değişimleri, gerektikçe budama, iyi gözlem ile sağlıklı bir kurulumu devam ettirmeniz çok zor değil.[/QUOTE]

Merhaba bende aynı ölçülerde tanka sahibim ve Cuba yetiştirmek istiyorum, Mayalı co2 ler yeterlimidir?
35*35*35 Taç Kuyruk Betta Low-tech Akvaryumum
[QUOTE=Nerogatto]

Doğru diyorsunuz ama 1 yıldır beslediğim bettamı dekora uysun diye değiştiremem:) [/QUOTE]

Bettayı görmemişim [:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.