ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trkhkn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2017 14:42
Son Ziyaret:
27 Mart 2024 13:10
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan öz
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Öz 240 lt Malawi 30 lt yavru 15 lt minnoş yavru

SON 10 MESAJI

Akvaryum U İkiye Bölmek
Merhaba
Sineklik kullanarak akvaryumunuzu rahatlıkla bölebilirsiniz. Forumda bir çok konu var, göz atabilirsiniz epey yararı olur.
Hem ısı dengesi ve su geçişi hemde sık gözenekli oluşuyla yavruların kaçmasını önlediği için gayet kullanışlı.
Sağlıklı balıklar
Kum Özelliği Ve Temizliği Hk.
[QUOTE=ityo39]Kumun kullanım ömrü yoktur, boyalı kumlar hariç...

Kumunuzdaki renk değişimi muhtemelen mavi-yeşil algler nedeniyledir. Genellikle kumu karıştırmak iyi bir fikir değildir tavsiye etmem... Sıkıldıysanız - ki 2 yılda normal - sıfırdan kurulum yapacaaksanız kumu da iyice temizleyin veya komple değiştirin gönlünüze göre, yoksa ellemeyin bence.[/QUOTE]

Teşekkür ederim bilgileriniz için. 2 yılda bir değişiklik iyidir sanırım komple sıfırdan bir kurulum olacak gibi gözüküyor.


[QUOTE=rockrap1]Benimde yunus akvaryumumda ayni olay olmustu. Arkadaslarin dedigi gibi algler sebebi ve bu baliklar kumla oynayan baliklar sag sola tasimayi falan severler. yem ve diskilar kumun altinda kalabiliyor buda uzun vadede ister istemez kumda kotu goruntuler meydana getiriyor. 3 cozum var ya dip cekiplerinde kum sifonu ile kumun havalandirilarak cekilmesi-uv lamba kullanimi aglerin olusumunu neredeyse sifira indirecektir. 3. yontem ise 1-2 yilda bir kum komple tahliye edilip temizlenip yada yenisi ile degisimi.[/QUOTE]

Çok haklısınız dipte kalan yem ve dışkıların kum altında kalmasıyla oluşuyor. Kumlarla çok oynuyorlar.
Bir de değinmek istediğim bir konu daha var, 5 ad. tatlı su midyesi vardı onlar gittikten sonra lekeler oluşmaya başladı, demekki midyeler kuma gömülüp boş durmuyorlarmış oraları komple elden geçiriyorlarmış, (Her canlı yararlıdır)
Kum Özelliği Ve Temizliği Hk.
[QUOTE=Kınayu]Selamlar bu daha çok akvaryumdaki kumların akvaryum alt çevresindeki camla kumun arasında oluşur. Düzenli su değişimi ve dip çekimlerinde elinizle bu bolgeleri ve olası orta kısımdaki kumları havalandırarak bu olası pislik ve yosun lanmalarında su yüzeyine çıkmasını sağlayarak düzenli su değişimi dip çekimlerinde çekerseniz sorun ortadan kalkar.[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkürler, dediğinizi yapacağım. Birde sormak istediğim genel olarak kumun kullanım ömrü hakkında, 20 yıl akvaryumu bozmadan devam etsem bile kumu aynı şekilde kullanmanın sakıncası var mıdır?
Kum Özelliği Ve Temizliği Hk.
Merhaba herkeze,
Kuralı yaklaşık 2 yıldan fazla olan 240 lt Sp akvaryumum var[:nazar:]. Balıklarım gayet sağlıklı, düzenli olarak yavru almaktayım[:nazar:]. Tabanda 0,8-1 mm. boyutlarında silis kum bulunmakta,
Tabanda kumunun diplerine doğru renk değişiklikleri ve hafif sararmalar oluşmakta. uzun süredir kullanmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dip çekimi yaparken kumu hiç havalandırmadan sadece kum üzerindeki pislikleri çekiyorum.
Sormak istediğim soru:
Kumun kullanım ömrü var mıdır?
Belirli bir süre sonunda komple temizlenmesi gerekli midir?
Teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
Yeşil Su Sorununa Metilen Mavisi Kullanılır Mı?
[QUOTE=Berkecakmak35]
Merhabalar bendede aynı sorun var metilen mavisi kullandınızmı ? İşe yaradımı


Merhaba sorunun aynısı bende de var ancak kuşkulandığım sey metilen mavisinin cikletlere zarar vermesi sizce zarar verirmi ?[/QUOTE]

Bir zararı olmaz fakat dediğim gibi bakteri ekosistemini yerle bir eder, yeni doğan bebeklerde bile kullanımı vardır metilen mavisi çözeltisinin.


[QUOTE=İsmailK.]
Hayır kullanmadım sık aralıklarla su değişimi yapmaya karar verdim. Ayrıca akvaryumum sabah güneş ışığı alıyor bu da dikkatimi çekti. İnce bir örtü ile akvaryumun üstünü örtmeyi sabah güneşini bu periyotta kesmeyi düşünüyorum.

Cikletlere zarar verir mi hiçbir bilgim yok sizi de yanlış yönlendirmek istemem [/QUOTE]

Anahtar kelimeyi bulmuşsun "güneş ışığı" [:lol:]
Güneş ışığını kestikten sonra sorunu çözülmüş bil [:nazar:][EDIT]trkhkn,2017-12-04 16:32:54[/EDIT]
Yeşil Su Sorununa Metilen Mavisi Kullanılır Mı?
Su değişim periyotlarını biraz arttırıp yemlemeyi azaltarak 1 hafta kadar gözlemlemenizi tavsiye ederim, metilen mavisi son çareden de sonra olmalı bence, umarım kesin çözüme ulaşırsınız.
Yeşil Su Sorununa Metilen Mavisi Kullanılır Mı?
Merhaba,
Meliten mavisi çözeltisi yeşil su sorununu çözebilir fakat 6 aydır oluşan bakteri ekosistemi komple çökertir.
Bence sık sık su değişimi yaparak bu problemi atlatabilirsiniz. Birde su değişimlerinde zeminde kum varsa kumu karıştırmamaya dikkat edin yakın zamanda düzelir.
Birde su değişiminde tuz ekliyormusunuz?
Malawi Akvaryumuna Power Led Kullanmak
[QUOTE=serdar131977]Arkadaşlar merhaba benim malawi akvaryumuna şimdi florasan kullanıyorum ama elektrik masrafı çok onun için power led kullanmak istiyorum ,akvaryumumda malawi imparator türlerinde var.
Sorularım şunlar
Akvaryumun üzerinde taç kapak var bu kapağa power led takılırmı
Kullanmam gereken renkler hangileridir
Led olarak hangi markayı kullanmam gerekir
Ledlere lens takmam şartmı.[/QUOTE]

Aynı konu hakkında bende araştırma içindeyim fakat bir cevap bulamadım. Konuyu canlandırsam yardımcı olabilecek birileri varmı?
Suyun Uzerindeki Bulaniklik
Merhaba,
Yeni kurulumda, kum hareketlenince yada öngörülmeyen tozlardan (oda, halı vb,) havadaki tozlar girmiş olabilir.
Havadan gelen tozlar ise su değişimleri ile azalarak kaybolur, eğer çok rahatsız eder durumda ise dış filtrenin emiş ucuna takılan yüzey emiş aparatı var onlardan alıp kullanabilirsiniz.
Birde yeni kurulan tanklarda bakteri kolonisi oluşurken böyle yüzey yağlanmaları oluşabiliyor, sanırım sizinki bu sebepledir. Takılmanıza gerek yok zamanla düzelir, su yüzeyini biraz hareketlendirirseniz daha çabuk düzelir. Bu arada elyaf eski ise değiştirmelisiniz.
Sağlıklı balıklar.
Sarı p. ve Yunus hak. öğr istedikleriniz
Merhaba,
240 Lt. lik tankımda 2 erkek 8 dişi sp ile oyalanıp gidiyoruz. 2 dişi 3 er kez olmak üzere yumurta aldılar çok güzel sağlıklı yavrularım var fakat sormak istediğim 8 dişi içinden ağızlarına yumurta alan hep aynı 2 dişi ve boy olarak diğer dişilere nazaran daha küçükler. Spler arasında eş tutmama gibi bir olay varmıdır?
Erkek olanlardan ise biri çok baskın yerini çok iyi savunuyor sahiplendiği bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor, diğeri ise kendi kafasına göre takılıyor.[EDIT]trkhkn,2017-10-02 15:34:12[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.