ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hh2012
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2015 14:10
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2015 09:53
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Habip Coşkun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Habip Coşkun

SON 7 MESAJI

Bitkili Tank tekrardan
O kadar balık çok olmuş o akvaryuma ama çok hoş olmuş arkadaşın tankı. Darısı başımıza inşallah. Hanım konusuna gelince çıkar alışverişe o arada kaynat olayı ben öle yaptım bugün.
Bitkili Tank tekrardan
Merhaba;
2 haftadır oturmasını beklediğim tankımı 3 gün önce gelen akrabamızın küçük oğlu camına oyuncak fırlatarak patlattığı için çok sıkıntı çektim. Tek tesellim o basınçtan ufaklığa bir şey olmadı. Sadece üstü ıslandı ve çok korktu. Tabi hanım tarafından yediğim fırça ve halıları yıkama olayı beni benden aldı. Akrabam mahcup durumda olduğunu hissedip dün 95*35*45 boylarında bir tank bulup getirmiş. Tam akvaryum hayatım bitti derken yeniden başladım. Ama hanımdan korktuğum için (Evliler beni bu konuda anlayacaktır) pekte hızlı ilerleyemiyorum. Ortam yatışsın diye Ankaradan Karsa tatile gönderiyorum düşünün. Neyse sağlam kurtardığım biraz bitki ve 11 adet lepistes 1 adet moly 2 adet bronz çöpcü kovada iç motorla duruyordu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Tank gelince kurup hemen balıkları içine koymam gerekti. Tankın suyu bulanık ama yapacak bir şeyim yok inşallah bir sıkıntı çıkmaz.
Malzemelerim;
Aqua magiç tu-1 dış motor
100w ısıtıcı
95*35*45 tank
10 kök Eledoa
2 kök Saz bodur olandan
10 kök cabomba 
Sizce bitki az mı veya neler eklemeliyim ve tankın bulanıklığı balıklara zarar verir mi? Düzeltmem gereken bir şeyler var mı yanlış yaptığım.


aqua magic tu-01 dış filtre sorunu
Sorun çözüldü üstündeki düğmeyi kapalı konuma getirip iyice sıkmak geremiyormuş.
aqua magic tu-01 dış filtre sorunu
Herkese merhaba;
Arkadaşımdan temin ettiğim 2. el aqua magic tu-01 dış filtreyi ne yaptıysam çalıştıramadım. Bir türlü akvaryumdan su bastıramadım. Şuan itibariyle banyoda kovanın içinde su basmadığı halde çalışır vaziyette bıraktım. Hava yapmıştır diye giriş borusunu musluğa dayayıp su ile doldurdum hemen tekrar kovanın içine bastım ama nafile. kaçak olduğunu kontrol ettim ama hiç görmedim. Filtrenin pompası yok ve üst kapağın kenarında delik var. deliği kontrol ettim hava çıkışı veya girişi olduğunu sanmıyorum. Bu dış filtre hakkında fikri olan bir arkadaş varsa bilgisini paylaşırsa çok sevinirim. Resimleri eklemeye çalışacağım.
Full Red Lepistes için yeni tank kurulumu
[QUOTE=BabySoul] 85 Tl gayet uygun zaten trio olarak 45 tl civarı fiyatları. Ama forumda 10 tl ye satan bir akradaş oldugunu gördüm. Dış filtre kısmına gelince 140 litrelik bir akvaryum için bir çok secenek mevcut, ama bir kere alırım ve su sızdırma problemi korkusu olmadan dersen eheim derim. Diger sorulara arkadaşlar cevap vermiş zaten. Birde dikkat etmen gereken bir noktada FullRedlerin normal lepisteslerden daha hassas olduklarıdır. Şahsen bende Lepistes sonrası FullRed'e geçtigimden biliyorum.[/QUOTE]

Yorum ve öneriniz için teşekkür ederimhh20122015-04-10 00:02:54
Full Red Lepistes için yeni tank kurulumu
Tolga bey ve  Halil bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alarak çalışmalarıma devam edeceğim.
Full Red Lepistes için yeni tank kurulumu
Herkese merhaba.
8-9 aydır lepistes bakmaktayım. 100'den fazla yavru büyütüp yavrularını bile aldım. Artık Lepistes konusunda biraz daha ilerlemek istiyorum. Bu konuda sitede baya araştırma yaptım. İlk başta Tankımı 50 litreden 140 litreye çıkardım. Dış motor araştırıyorum hem cebime hem tankıma uygun olanı almak istiyorum. Bitki olarak  Cabomba, Elodea ve java moss  yapmak istiyorum. 
Bu konuda sizlerden bilgi ve tecrübelerinize dayanarak yardım almak ve tankımı lepistesler için en doğal ortamda yetiştirmek istiyorum. Sürekli Lepisteslerin doğal ortamda yetişdiği göllerin resimlerini videolarını araştırıyorum. Kısacası yaptığım bu işi bilinçli bir şekilde yapmak istiyorum. Sormak istediklerim ise ;

1- Tankın arka fonu için siyah veya mavi fon mu yoksa şuan üzerinde çalıştığım strafordan 3D fon mu uygun olur?
2- Dış motor için 1 metrelik akvaryuma uygun olan hangisidir?
3- Tank için düşündüğüm bitkilerin cinsi ve uyumu lepistesler için uygun olur mu?
4- Toprak olarak aylardır kullandığım dökmeciler sanayisinden aldığım siyah bazalt kum uygun olur mu hem lepistes hemde bitkiler için.
5- Işıklandırma için nasıl bi sistem kurmalıyım?
6- Dış motor alırsam iç motor kullanmalı mıyım yoksa hava motoru takviyesi yapmalı mıyım?
7- En önemlisi biraz önce akvaryumcu arkadaşa Albino Full Lepistes sorduğumda elinde olmadığını ve getirte bileceğini söyledi ve bir arkadaşı arayıp 6 tanesi (2E-4D) için 85 lira fiyat verdi. Bu fiyat uygun mu? yada alabileceğim Ankarada uygun bir yer var mı?

Yazımda bilgimde hatam var ise şimdiden özür diler yardımlarınız için teşekkür ederim.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.