ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coskunismail
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2014 22:53
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2017 14:54
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Coşkun
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1964
Yaş:
59
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Coşkun

SON 10 MESAJI

sarı prenses yavrusu
Kaçan kurtulur bunu herkes biliyor. 1-2 cm lik sp daha en fazla 2 haftalıktır. Gücü ne ki ne kadar kaçabilir ki. Nereye kadar kaçabilir. Sürekli tetikte duramayacağını da bilmek gerekir. Kaldı ki sarı prensesler doğası gereği fazla yüzmezler, dipte kaya dibinde dururlar. Galiba salyangozu da kaya sandı yanına gitti. Neyse olan olmuş zaten. coskunismail2015-04-05 22:51:24
bu sarı prensesım ın rengı neden farklı anlamadım
Renkleri soluk falan değil. Gayet normaller ancak iç parazit var balıklarınızda. Sarımsak suyunu vereceğiniz yeme emdirin ve öyle yemleyin.
sarı prenses yavrusu
[QUOTE=Tosbicik]Bu gün baktığımda ölmüştü zavallı hatta elma saylongozum onu yemişti sadec kılçığı kalmıştı ve yemeye devam ediyordu. Çokta tatlıydı zavallı.[/QUOTE]
1-2 cm lik minnacık yavru ile elma salyangozunu aynı 20 litrelik akvaryuma mı koydunuz. Sanırım amacınız salyangozunuza canlı yem vermekti. 
Dainichi yem hakkında bilgi - Resimler eklendi
[QUOTE=VTAKiP]Bu çok çabuk oldu ama daha 2 gün oldu yemi kullanalı renklerinde gerçekten canlılık var keyifli gördüm biraz balıkları,  biraz ürkekler bu canımı sıkııyor sadece.
Hadi hayırlısı diyeliö ilerliyen zamanlarda resimli paylaşımda yaparım duruma göre inşallah iyi olurlar.  [/QUOTE]
Ürkek olmaları, yanlarında ani hareket etmenizden ya da çevresinde sürekli hareketin olmasından kaynaklanır. Yanlarındayken hızlı ve ani hareketten kaçının.
357 litre akvaryuma sadece dış filitre olurmu
[QUOTE=007apo]İsmail bey ona nasıl bir Sump sistemi kullanmalıyım [/QUOTE]

En az 100 litrelik 4-5 bölmeli bir sump sistemi kullanabilirsin. Bununla ilgili oldukça çeşitli sistemler var. Taşırma sistemi veya motorlu sistemler var. Nette biraz araştrmanızı tavsiye ediyorum. Zira oldukça çeşitli sump sistemleri var. 
357 litre akvaryuma sadece dış filitre olurmu
[QUOTE=007apo]arkadşlar size bir sorum olacaktı bu 1 tonluk su deposunu ikiye kesip yunus ciklet boylandırmayı düşünüyorum sizce ben bunu nasıl ısıtırım ve ne tür filitre kullanmalıyım şimdiden teşekürler

[/QUOTE]
1 tonluk su deposunun yarısı 500 litre eder. 200 wattlık 3 tane ısıtıcı yeterli olur. Tabi deponun korunaklı bir yerde olduğunu varsayarsak. Sump sistemi ya da 2 tane en güçlülerinden dış filtre gerekir. Elektrik masrafın da epey yükselir.
Kullanışlı Sterilizatör UV Filtre Yapımı
[QUOTE=sensy]Ben bu sistemi yaparken UVC led lambalar daha yeni çıkmıştı ve satışı yoktu. Hatta internette tek bulabildiğim kaynak tanıtım semineri gibi bişeydi. Seminerde florasanda daha düşük verimi olduğunu söylüyordu. ama çok daha az enerji tüketimi var. UVC ledler henüz daha yabancı sitelerde bile akvaryumlarda firmalar tarafından kullanılmaya başlamadı. bu yüzden kullanma konusunda tereddütteyim. Ama ilerde mutlaka kullanılacaktır. Aslında benim kullandığım philips ile bu lambanın değerlerini karşılaştırıp biraz araştırma yapıp daha iyi bir bilgiye sahip olabiliriz. boş zamanımda bu konuya bir bakıp edindiğim bilgileri sizlere söylerim.


Şimdi baktımda fiyatları 45$-85$ arası. aralarındaki farki 85 $ olanlar garantili.
Çok pahalı.
[/QUOTE]

Evet çok pahalılar. Bakalım bekleyeceğiz galiba. Araştırmalarınızın sonuçlarını da merakla beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler.
357 litre akvaryuma sadece dış filitre olurmu
Yunuslar daha çok otçul beslenen hayvanlardır. İlk defa veriyorsanız nazlanmaları normaldir. Birkaç denemeden sonra alışırlar ama sakın etçil yoğun beslemeyin.

[QUOTE=007apo]bilgileriniz için teşekkürler arkadaslar  size bir sorum olacaktı benim 2 sarı prensesin agzı dolu ve erkek rahat bırakmıyor onları ayırma şansımda yok kusturayımmı neyapayım bilemedim akvaryumda iki dişi daha var ama erkek hep onları kovalıyor

[/QUOTE]
Sineklik teliyle akvaryumunuzun bir bölümünü ayırabilirsiniz. Yumurta alanları orada bekletebilirsiniz.
sarı prenses yavrusu
1-2 cm sarı prenses 20 litrelik suda çok rahat yaşar. Ama büyümeye başladıkça küçük gelir.
Dainichi yem hakkında bilgi - Resimler eklendi
Akvaryumunuzun boyu nedir? Eğer küçük geliyorsa renkleri de solar büyümeleri de durur. Ayrıca yem elbette hem büyümeyi hem de renk almayı farkettirir. Rengini yine alırlar ama büyümeleri durduysa artık ne yapsanız da büyümezler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.